Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

Chateau Rayne Vigneau, Sauternes 1er Cru Classe 2003

REGION: Sauternes (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

89 punktów Roberta Parkera

FRA BX 004. Château Haut Laulion 2010 Bordeaux Blanc Sec

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Producent: Mr Cardarelli - butelkowane w chateau. Wino białe, wytrawne. Produkowane w 80% ze szczepu Sauvignon, 20% ze szczepu Semillon. Zawartość alkoholu 12%. Doskonałe, klasyczne białe Bordeaux.. Barwa jasnożółta. Aromat owoców i cytrusów. W smak świeże, orzeźwiające, dobrze wyważone. Najlepiej pić w temperaturze 10-12 stopni, do przystawek, zakąsek, ryb, małży, skorupiaków i innych owoców morza. Może być również pite jako przyjemny, lekki aperitif, także z cassisem.

FRA BX 005. Château La Borne 2013 Bordeaux Blanc Sec

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Producent: Mr Cardarelli – butelkowane w chateau. Wino białe, wytrawne. Produkowane w 80% ze szczepu Sauvignon, 20% ze szczepu Semillon. Zawartość alkoholu 12%. Doskonałe, klasyczne białe Bordeaux. Barwa jasnożółta. Aromat owoców i cytrusów. W smak świeże, orzeźwiające, dobrze wyważone. Najlepiej pić w temperaturze 10-12 stopni, do przystawek, zakąsek, ryb, małży, skorupiaków i innych owoców morza. Może być również pite jako przyjemny, lekki aperitif, także z cassisem.

FRA BX 006. Château Lieumenant 2012 Bordeaux Blanc Sec

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Producent: Mr Cardarelli – butelkowane w chateau. Wino białe, wytrawne. Produkowane w 80% ze szczepu Sauvignon, 20% ze szczepu Semillon. Zawartość alkoholu 12%. Doskonałe, klasyczne białe Bordeaux. Barwa jasnożółta. Aromat owoców i cytrusów. W smak świeże, orzeźwiające, dobrze wyważone. Najlepiej pić w temperaturze 10-12 stopni, do przystawek, zakąsek, ryb, małży, skorupiaków i innych owoców morza. Może być również pite jako przyjemny, lekki aperitif, także z cassisem.

FRA BX 009. Château Lieumenant 2006 Bordeaux Rose

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: różowe
RODZAJ: wytrawne

Producent: Mr Cardarelli - butelkowane w chateau. Lekkie, różowe Bordeaux. Produkowane w 25% ze szczepu Cabernet Sauvignon, 25% ze szczepu Cabernet Franc i 50% ze szczepu Merlot. Barwa jasnoróżowa. Aromat czerwonych owoców – głównie malin i truskawek. W ustach świeże, przyjemnie orzeźwiające. Najlepiej pić schłodzone do temperatury 10-12 stopni, do wędlin, grillowanych ryb, młodych serów. Może być też pite jako przyjemny, lekki aperitif – zwłaszcza w upalne dni.

FRA BX 012. Château Lieumenant 2015 Bordeaux Superieur Rouge

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne


Wino francuskie czerwone, wytrawne z Bordeaux wyprodukowane ze szczepów Cabernet Sauvingnon (70%) i Merlot (30%). Głęboki wiśniowy kolor, aromat czerwonych owoców i czereśni, smak pełny i zrównoważony.  Przyjemny i ekspresyjny finisz z utrzymującymi się nutami owocowymi. Polecane w temperaturze 17-18 stopni do mięsnych dań na ostro, drobiu, grillowanych warzyw i dojrzewających serów. 

FRA BX 021. Les Portes De Bordeaux 2011

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Producent: Madame Sauterelle-butelkowane w chateau. Produkowane w 80% ze szczepu Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc. Mimo prostej apelacji Bordeaux Superieur wino posiada wszystkie zalety win klasy „Cru”. Otrzymało 83 punktów od magazynu „Wino”. Piękna czerwona barwa. Aromat wanilii, charakterystycznym dla win dojrzewających w dębowych beczkach harmonizuje z wyraźnie wyczuwalną czarną porzeczką. Długie, dobrze zrównoważone. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18 stopni do mięs i serów.

FRA BX 059. Château Labadie 2014 Medaille d‘Or, Medoc Cru Bourgeois

REGION: Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone wytrawne – butelkowane w chateau. Bardzo wysokiej klasy wino z Medoc, oznaczone Cru Bourgeois, odpowiednikiem Grand Cru stosowanym w tym regionie. Produkowane w 50% ze szczepu Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot i 4% Cabernet Franc. Starzone w dębowych beczkach przez 18 miesięcy. Bogate wino z dobrą strukturą, piękny czerwono-purpurowy kolor, przyjemny bukiet. Głównie cenione ze względu na nadzwyczajną finezyjność, a zarazem owocowość i wyjątkową długość. Dostatecznie stare by nabrało idealnej łagodności. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18 ºC, do mięs i serów. Można je przechowywać do 20 lat.

NAGRODY:
TRZY GWIAZDKI DECANTER,
ZŁOTY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS VINALIES INTERNATIONALES,
SREBRNY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS DES GRANDS VINS DE FRANCE IN MÂCON

FRA BX 105. Château Les Jardins De La Houssaye 2007

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne, butelkowane w chateau. Produkowane w 80% ze szczepu Merlot, 20% Cabernet Sauvignon. Dobrej jakości wino z Bordeaux. Merlot zapewnia mu owocowość i krągłość, zaś Cabernet Sauvignon przyjemny bukiet. Wino o pięknej czerwonej barwie i dobrej strukturze. W smaku wyczuwalne delikatne taniny. Najlepiej podawać w temp.16-18ºC, do mięs i serów, ale także do niektórych deserów - zwłaszcza czekoladowych.

FRA BX 110. Chateau Vieux Moulin de Roques 2006

REGION: Saint-Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne, butelkowane w chateau. Produkowane w 66% ze szczepu Merlot, 34% Cabernet Franc. Piękny rubinowy kolor, wyjątkowo intensywny. Dominuje bukiet ciemnych dojrzałych owoców, pestek, ale ma też nuty kwiatowe – głównie fiołków. W smaku przyjemne, wyczuwamy lekkie, krągłe taniny. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18º, do wędlin, pizzy, mięs i serów.

FRA BX 121. Château Guerin Bellevue 2006

REGION: Saint-Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux. Producent: Bernard Augereau. Produkowane w 70% ze szczepu Merlot, 20% Cabernet Sauvignon i 10% Cabernet Franc. Eleganckie, przyjemne wino, dobrze zharmonizowane. Piękny czerwonopurpurowy kolor, przyjemny bukiet. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC. Szczególnie polecane do mięs i serów, ale także do niezbyt słodkich deserów czekoladowych. Wino w idealnym momencie do spożycia

FRA BX 125. Château Fleur de Roche 2008

REGION: Saint-Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux – butelkowane w posiadłości. Produkowane w 75% ze szczepu Merlot, 10% Cabernet Sauvignon i 15% Cabernet Franc. Eleganckie, przyjemne wino, dobrze zharmonizowane. Piękny czerwonopurpurowy kolor, przyjemny, dyskretny bukiet dojrzałych owoców i przypraw. W smaku bogate, z dobrą strukturą – przeważają dosyć delikatne taniny i owoce, z lekka nutą przypraw. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC. Szczególnie polecane do mięs i serów. Wino w idealnym momencie do spożycia.

FRA BX 128. Château Pertignas 2009 Bordeaux Superieur Rouge

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux. Produkowane w 90% ze szczepu Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. Świetnej jakości wino z Bordeaux, o podwyższonej apelacji « Superieur » posiada wszystkie zalety win z tego regionu. Piękna czerwona barwa. Aromat przypraw, głównie zielonego pieprzu, harmonizuje z wyraźnie wyczuwalną czarną porzeczką. W smaku długie i dobrze zrównoważone, dominują przyprawy i taniny. Najlepiej podawać w temp.17-18º, do mięs, wędlin i serów.

FRA BX 130. Château Les Plainiers 2012

REGION: Loupiac (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino francuskie z regionu Bordeaux, białe, półsłodkie. Producent: Christian Barrere – butelkowane w château. Produkowane w 75% ze szczepu Semillon, 15% ze szczepu Sauvignon, 10% Muscadelle. Sposób produkcji win w tym rejonie jest identyczny jak w Sauternes – dzięki szlachetnej pleśni Botrytis cinerea uzyskuje się podwyższenie stężenia cukru. Harmonia użytych szczepów zapewnia przyjemny owocowy smak. Piękny kolor jasnego złota. Delikatny i przyjemny aromat cytrusów, kandyzowanych pomarańczy i cytryn. Najlepiej podawać w temperaturze około 12ºC, do przyrządzonych na słodko mięs i drobiu – szczególnie do kaczki z jabłkami lub pomarańczami, do foie gras, a także do ciast i do dojrzałych serów oraz do deserów. Może też być pite jako przyjemny, łagodny aperitif lub z dobrym cygarem po posiłku. Potencjał starzenia – może być przechowywane do 10 lat.

FRA BX 135. Château du Tertre 2016, Bordeaux Blanc Moelleux

 

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino francuskie, białe, półsłodkie – butelkowane w chateau. Piękny jasnożółty kolor. Produkowane w 70% ze szczepu Semillon i w 30% ze szczepu Sauvignon. Harmonia użytych do produkcji szczepów zapewnia przyjemnie owocowy, zrównoważony smak. Aromat owoców egzotycznych, miodu, migdałów i kwiatów pomarańczy. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC jako aperitif, do foie gras, a także do deserów i do dojrzałych serów (np. roquefort).

 

FRA BX 136. Château Genins 2016, AOC Bordeaux

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Typowe czerwone Bordeaux – najsłynniejsze wino francuskie, wytrawne i aromatyczne, produkowane w 35% ze szczepu Merlot, 40% Cabernet Sauvignon i 25% Cabernet Franc – butelkowane w chateau. Piękny, charakterystyczny, bordowy kolor. Aromat dojrzałych owoców – głównie czarnej porzeczki oraz przypraw. W smaku wyczuwalne ciemne owoce i taniny. Dobrze zrównoważone. Szczególnie polecane do zakąsek, pizzy, wszystkich rodzajów mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 12-15°C.

 

FRA BX 137. Château Roc Du Pradat Rouge 2014, Bordeaux Supérieur

 

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux. Producent: Armand Schuster de Ballwill. Produkowane w 44% ze szczepu Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 19% Cabernet Franc. Świetnej jakości wino z Bordeaux o podwyższonej apelacji – Superieur. Piękna, intensywnie czerwona barwa. Przeważa aromat ciemnych owoców, takich jak czarne porzeczki i jagody. W smaku intensywne i owocowe, z delikatnymi taninami. Długie, dobrze zrównoważone. Najlepiej podawać w temp.15-17ºC do mięs i serów. Wino w idealnym momencie do picia.

 

FRA BX 138. Eloge du Chateau Le Bernat 2014, Puisseguin Saint Emilion

 

REGION: Saint Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux – butelkowane w posiadłości. Produkowane w 70% ze szczepu Merlot, 30% Cabernet Sauvignon. Winogrona pochodzą ze starych krzewów znajdującej się w małej rodzinnej winnicy – jej powierzchnia wynosi 6 hektarów. Eleganckie, przyjemne wino, dobrze zharmonizowane. Piękny czerwonopurpurowy kolor, przyjemny, dyskretny bukiet dojrzałych owoców, głownie truskawek. Taniny są bogate i dojrzałe. W smaku bogate, z dobrą strukturą – przeważają taniny i owoce, można wyczuć lekką nutę przypraw. Elegancki finał. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC. Szczególnie polecane do mięs i serów. Wino w idealnym momencie do spożycia.

 

FRA BX 139. Château Valentin Larmande 2013, AOC Saint-Emilion

 

REGION: Saint Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne. Produkowane w 85% ze szczepu Merlot i 15% Cabernet Franc. Ciemnoczerwony kolor, typowe Saint Emilion. Bukiet zarówno owoców jak i przypraw. W smaku bogate, o dobrej strukturze. Wyczuwalne mocne ale zrównoważone taniny, ciemne owoce z nutą przypraw. Wino w idealnym momencie do picia. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18ºC do mięs, grzybów i serów.

 

FRA BX 140. Château Bois de Laborde 2009, Lalande-de-Pomerol

 

REGION: Lalande-de-Pomerol (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne – butelkowane w château. Produkowane w 80% ze szczepu Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc. Winogrona pochodzą ze starych krzewów znajdującej się w małej rodzinnej winnicy o powierzchni 4 ha. Starzone w beczkach dębowych przez 12-18 miesięcy. Mocne, zdecydowane, bardzo dobrej klasy Bordeaux. Wino ma piękny czerwonofioletowy kolor, aromat złożony i pełny, wyczuwalne ciemne owoce i przyprawy. W ustach intensywne i owocowe z bogatymi i mocnymi taninami. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC do ciemnych mięs i dziczyzny oraz dojrzałych serów.

 

FRA BX 150. Alouette de Labadie 2016

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie białe, wytrawne. Produkowane w Bordeaux ze szczepów Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris i Semillon. Starzone przez 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Co 10 dni wykonywany batonage, czyli mieszanie z osadem, dzięki czemu wino jest słodsze i mocniejsze w aromaty (wyczuwalny zwłaszcza ananas). Wino mineralne, w ustach przyjemnie owocowe, z nutą figi i drewna. Najlepsze w temperaturze 10-12 stopni do przystawek, zakąsek, ryb i owoców morza. Może być też pite jako bardzo przyjemny aperitif.

FRA BX 151. Closerie de Malescasse 2011, AOC Haut-Médoc

 

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux – butelkowane w posiadłości istniejącej od 1824 roku. Produkowane w ze szczepów Cabernet Sauvignon – 74,4%, Merlot – 6,5%, Cabernet Franc – 17,8%. Piękny czerwony kolor z purpurowymi refleksami. Aromat świeżych, dojrzałych owoców i przypraw. W smaku zrównoważone, z miękkimi i eleganckimi taninami. Długi finisz pozwala łatwiej zachować je w pamięci. Świetnej klasy wino. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18ºC do mięs i serów. Wino ma dobry potencjał do starzenia, może być przechowywane przez wiele lat.

NAGRODY:
Srebrny medalem na targach wina Paris 2014.

 

FRA BX 152. Château Fleur Ursuline 2012, AOC Saint Emilion Grand Cru

 


REGION: Saint Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne – butelkowane w Château. Produkowane w 70% ze szczepu Merlot, 30% Cabernet Franc. Wielkie wino z Saint Emilion, klasy Grand Cru. Starzone w beczkach dębowych. Piękny ciemnoczerwony kolor. Skoncentrowane, długie i eleganckie, pokazuje zarówno klasę regionu jak i właściciela – rodziny Verhaeghe. Winnice znajdują się w posiadaniu tej rodziny od 200 lat. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC, do mięs (zwłaszcza ciemnych i dziczyzny), grzybów i serów.

 

FRA BX 153. Chateau Pontet Barrail 2012, Medoc

REGION: Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie czerwone, wytrawne produkowane w Medoc (Bordeaux) ze szczepów: Cabernet sauvignon (60%) Merlot (30%), Petit Verdot (6%) i Cabernet Franc (4%). Starzone w dębie francuskim i amerykańskim przez 12 miesięcy. Najlepiej serwować w temperaturze 17-18ºC do czerwonych mięs.

NAGRODY:
Srebrny medal na Concours des Vins d'Aquitaine 2014
Srebrny medal naConcours des Vins d'Aquitaine 2015
Złoty medal na Concours Général Agricole w Paryżu

FRA BX 154. Château Suau 2014, Sauternes

 

REGION: Sauternes (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino francuskie, białe, półsłodkie. Produkowane w 80% ze szczepu Sémillon, 10% Muscadelle, 10% Sauvignon. Pochodzi z regionu Sauternes w Bordeaux – uznawanego za miejsce, gdzie produkuje się najlepsze na świecie białe, półsłodkie wina. Kilkakrotny ręczny zbiór, każdorazowo wyłącznie owoców zarażonych szlachetna pleśnią – Botrytis cinerea oraz starzenie w beczkach dębowych umożliwia otrzymanie tego wspaniałego trunku. Sklasyfikowany jako Deuxieme Cru od 1855 roku. Piękny złotożółty kolor. Aromat słodki – kwiatów , konfitur, moreli, miodu. W smaku słodkie, świeże, owocowe, bogate – dają się wyczuć te same składniki co w aromacie. Najlepiej podawać w temp. około 12ºC do przyrządzonych na słodko mięs i drobiu np. kaczki z jabłkami lub pomarańczami, serów, foie gras oraz do deserów. Może być także pite jako doskonały aperitif. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania.

 

FRA BX 155. Château La Croix Cardinal 2010, AOC Saint Emilion Grand Cru

 

REGION: Saint Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne – butelkowane w château. Produkowane w 70% ze szczepu Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc. Wielkie wino z Saint Emilion (Bordeaux), klasy Grand Cru. Starzone w beczkach dębowych przez 18 miesięcy. Piękny ciemnoczerwony kolor. Przeważa aromat ciemnych owoców, wyczuwalne nuty roślinne. W smaku intensywne i owocowe, z bogatymi taninami. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18ºC do mięs (zwłaszcza ciemnych i dziczyzny), grzybów i serów.

 

FRA BX 156. R de Romer du Hayot Blanc 2016

REGION: Sauternes (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

 

Wino francuskie, białe, półsłodkie. Produkowane w 90% ze szczepu Sémillon i 10% Sauvignon Blanc przez Chateau Romer Du Hayot. Pochodzi z regionu Sauternes w Bordeaux – uznawanego za miejsce, gdzie produkuje się najlepsze na świecie białe, półsłodkie wina. Kilkakrotny ręczny zbiór, każdorazowo wyłącznie owoców zarażonych szlachetna pleśnią – Botrytis cinerea. Sklasyfikowany jako Deuxieme Cru od 1855 roku. Elegancki złotożółty kolor. Uwodzący aromat kwiatów, ananasa, świeżej brzoskwini.  W smaku słodkie, zbalansowane świezością, białymi owocami, śliwką i brzoskwinią. Idealne w temp. 10-12ºC do fois gras i serów z niebieską pleśnią. Może być także pite jako doskonały aperitif. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania.

Zawartość alkoholu: 13%

FRA BX. Château Bellegrave Médoc 2015

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Medoc (Bordeaux) wyprodukowane w 60% ze szczepu Merlot, 35% Cabernet Sauvignon oraz 5% Petit Verdot. Wino o głębokiej, rubinowej barwie. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców (porzeczek i wiśni) z nutą wanilii. Gładkie taniny sprawiają, że wino jest doskonale zbalansowane, a jego smak utrzymuje się na podniebieniu. Doskonałe zarówno do natychmiastowo spożycia, jak i do przechowywania przez lata. Polecane do opiekanych czerwonych mięs, gulaszy z dziczyzny oraz twardych serów.

xFRA BX 001. Château Haut Laulion 2013 Bordeaux Blanc Moelleux

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Producent: Mr Cardarelli – butelkowane w chateau. Wino białe, półsłodkie. Piękny jasnożółty kolor. Produkowane w 70% ze szczepu Sauvignon, 20% ze szczepu Semillon i 10% ze szczepu Muscadelle. Zawartość alkoholu 13%. Harmonia tych szczepów zapewnia przyjemny owocowy smak. Najlepiej podawać w temperaturze około 12 stopni, jako aperitif, do foie gras a także do ciast i do dojrzałych serów.

wino niedostępne

xFRA BX 002. Château La Borne 2011 Bordeaux Blanc Moelleux

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Producent: Mr Cardarelli – butelkowane w chateau. Wino białe, półsłodkie. Piękny jasnożółty kolor. Produkowane w 70% ze szczepu Sauvignon, 20% ze szczepu Semillon i 10% ze szczepu Muscadelle. Zawartość alkoholu 13%. Harmonia tych szczepów zapewnia przyjemny owocowy smak. Najlepiej podawać w temperaturze około 12 stopni, jako aperitif, do foie gras, a także do ciast i do dojrzałych serów.

wino niedostępne

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź