Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

FRA 012. Charmeroy Brut

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Producent: TL. de Charmeroy. Dobrej klasy wino musujące, białe, wytrawne. Produkowane w Beaune w Burgundii wyłącznie z białych winogron głównie ze szczepów Ugni blanc, Colombard, Chenin, Folle Blanche, Menu Pineau. Przyjemne, odświeżające wino. Zamknięte naturalnym korkiem. Najlepiej podawać schłodzone jako aperitif.

FRA 056. Charmeroy Brut Rose

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: różowe
RODZAJ: musujące wytrawne

Producent: TL. de Charmeroy. Dobrej klasy wino musujące, różowe, wytrawne. Produkowane w Beaune w Burgundii ze szczepów Pinot Noir, Syrah, Cinsault. Przyjemne, odświeżające wino. Bogaty i przyjemny aromat, będący kombinacją ciemnych owoców i owoców cytrusowych. Te same nuty dominują w smaku. Zamknięte naturalnym korkiem. Najlepiej podawać schłodzone do około 8 °C. przez cały czas trwania posiłku, od zakąsek, poprzez dania główne aż do deserów (głównie tych z czerwonymi owocami) jak też jako aperitif.

FRA BUR 012. Corton Charlemagne 2001 Blanc

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

FRA BUR 017. Les Terres Rouge, Macon Rouge 2012

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z z południowej części Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane ze szczepu Gamay z dodatkiem soku z białych winogron. Barwa dosyć jasna, rubinowoczerwona. Przyjemny świeży, owocowy aromat, głownie wiśni. Smak przyjemny i owocowy, wino łatwe do picia. Najlepiej podawać w temperaturze 12-14ºC do wędlin, potraw z grilla, mięs, pieczonego drobiu, pizzy, makaronów i serów. Potencjał starzenia – wino do natychmiastowego spożycia, można je przechowywać maksymalnie 5 lat.

FRA BUR 018. Bourgogne Rouge Passetoutgrain 2008

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane w 2/3 ze szczepu Gamay, w 1/3 ze szczepu Pinot Noir. Barwa dosyć jasna, rubinowoczerwona. Przyjemny świeży, owocowy aromat, głównie wiśni oraz lekkie nuty runa leśnego. Smak przyjemny i owocowy, lekko wytrawny. Najlepiej podawać w temperaturze 12-14ºC. do wędlin, potraw z grilla, mięs, pieczonego drobiu, pizzy, makaronów, serów a nawet niektórych zup mięsnych.

FRA BUR 019. Les Ancolies 2012, Le Macon Villages Blanc

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, białe, wytrawne, z południowej części Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Kolor jasnożółty z zielonymi refleksami. Aromat, przyjemny, owocowo-roślinny. W smaku odświeżające, z dobrą równowaga pomiędzy wytrawnością i kwasowością. Najlepsze w temperaturze 10-12ºC. do ryb, przekąsek, sałat, owoców morza, białych mięs i serów (zwłaszcza kozich). Polecane też jako delikatny, przyjemny aperitif.

FRA BUR 020. Bourgogne Chardonnay 2013 Blanc

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, białe, wytrawne, z Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Kolor jasnożółty z zielonymi refleksami. Aromat, przyjemny, owoców i roślin takich jak akacja i głóg. W smaku odświeżające, z dobrą równowaga pomiędzy wytrawnością i kwasowością. Najlepsze w temperaturze 11-13ºC. do ryb, przekąsek, sałat, owoców morza, białych mięs i serów (zwłaszcza kozich). Polecane też jako delikatny aperitif.

FRA BUR 021. Bourgogne Chardonnay 2010 « Vinifié En Fût » Burgundia d'Or, Blanc

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, białe, wytrawne, z Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Doskonały przykład tego jak powinien smakować bardzo dobrej klasy biały Burgund. Kolor jasnożółty z zielonymi refleksami. Aromat mocny, bardzo przyjemny owocowo-roślinny. W smaku odświeżające, z dobrą równowaga pomiędzy wytrawnością i kwasowością. Starzenie w beczkach dębowych nadaje mu niezwykłą krągłość i złożoność. Najlepsze w temperaturze 11-13ºC. do ryb, przekąsek, sałat, owoców morza, białych mięs i serów (zwłaszcza kozich). Polecane też jako delikatny aperitif.

NAGRODY:
Złoty medal na targach wina Burgondia d’Or 2009.

FRA BUR 022. Bourgogne Rouge Pinot Noir Montvallon 2013

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z Burgundii, w środkowo-wschodniej Francji. Produkowane w 100% ze szczepu Pinot Noir. Barwa dosyć jasna, rubinowoczerwona, a po kilku latach w butelce nabiera charakterystycznego, lekko pomarańczowego odcienia. Przyjemny świeży, owocowy aromat, głównie wiśni. Smak przyjemny i owocowy, taniny miękkie i dosyć delikatne. Najlepiej podawać w temperaturze 12-14ºC. do wędlin, potraw z grilla, mięs, pieczonego drobiu, pizzy, makaronów i serów.Potencjał starzenia – wino do natychmiastowego spożycia, można je przechowywać maksymalnie 5 lat.

xFRA BUR 005. Pommard 2000

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Produkowane i butelkowane przez Les Petits-Fils de Leonce Bocquet. Burgund czerwony, wytrawny, winnice położone w regionie Cote de Beaune. Barwa intensywna czerwona. Przyjemny aromat czerwonych owoców. Smak wytrawny, bogaty a jednocześnie ciągle młody i świeży. Jedno z najlepszych i najbardziej znanych win burgundzkich, znakomity potencjał starzenia. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18 stopni, do mięs (zwłaszcza wołowiny i dziczyzny) i serów.

wino niedostępne

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź