Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

7. FRA 041. Cuvée Olivettes Rouge 2016

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Langwedocji. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 35%, Carignan 25%. Zawartość alkoholu 14%. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas wiwifikacji wynosi 24-30 dni. Dojrzewa w kadziach przez okres 8 miesięcy. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-4 lata. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

7. FRA 043. Vignelacroix Rouge 2017

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 30% Carignan 30%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 38 hl/hektar. Całkowita produkcja – około 70 000 butelek. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25°C-30°C, czas winifikacji wynosi 25-30 dni. Dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 6 miesięcy, niefiltrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-5 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC. Sprzedawane w ozdobnych butelkach, może stanowić doskonały prezent nie tylko ze względu na swoją jakość, ale także świetną prezentację.

7. FRA 044. Vignelacroix Rouge 2012 MAGNUM W SKRZYNCE DREWNIANEJ

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle . Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 30% Carignan 30%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 38 hl/hektar. Całkowita produkcja – około 70 000 butelek. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji – 25-30 dni. Dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 6 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grilowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-5 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC. Sprzedawane w ozdobnych 1,5 litrowych butelkach,każda pakowana dodatkowo w ozdobną skrzynkę drewnianą, może stanowić doskonały, elegancki prezent nie tylko ze względu na swoją jakość, ale także świetną prezentację.

FRA 039. Latour De France 2004

REGION: Roussilon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, pochodzi z południa Francji. Orzeczenie klasy Villages świadczy o podwyższonej jakości. Należy ono dodatkowo do jednego z tzw. Cru de Roussillon – Latour de France. Produkowane ze szczepów Carignan, Grenache, Syrah. Piękny – ciemnopurpurowy kolor, intensywny aromat głównie owoców i przypraw. W smaku pełne, zdecydowane, przyprawowo – owocowe i długie. Eleganckie, mocne, dobrej klasy wino. Doskonałe do mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 C.

FRA 042. Château Ricardelle 2007

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache, Syrah i Carignan w winnicy o powierzchni 15 ha. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji – 25-30 dni. Dojrzewa w kadziach przez okres 8 miesięcy. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-5 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

FRA 062. Blason 2006 Medaille d'Or

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 25%, Syrah 60%, Carignan 15%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 28 hl/hektar. Całkowita produkcja – 5 000 butelek. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji 30 dni. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego (40% nowych) przez okres 12 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 5-8 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

NAGRODY:
*SREBRNY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS CITTA DEL VINO / SELECTION DU MAIRE - ROME MAI 2008
SREBRNY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS NATIONAL DES VIGNERONS INDÉPENDANTS 2008.

FRA 063. Cuvee Juliette 2016

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne


Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Syrah 70%, Grenache 20%, Carignan 10%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 26 hl/hektar. Najlepsze wino tego producenta. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji 25 dni. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego (40% nowych) przez okres 10 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, (także drobiu) zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Uwaga – również do deserów lub cygara po posiłku. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 5-7 lat. Najlepsze w temperaturze 16ºC.

FRA 065. Marquis De La Houllière 2007

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne. Dobrej jakości wino z Roussillon, o podwyższonej apelacji „ Villages”. Produkowane ze szczepów Syrah, Mourvèdre, Carignan i Grenache - butelkowane w chateau. Piękna czerwona barwa. Lekki aromat wanilii, charakterystyczny dla win dojrzewających w dębowych beczkach harmonizuje z wyraźnie wyczuwalnymi owocami cytrusowymi, suszonymi figami i zapachem jesiennych liści. Długie, dobrze zrównoważone. W ustach dominują delikatne taniny, jagody i przyprawy. Najlepiej podawać w temp. 16-18°C do mięs i serów.

 

FRA 069. Parchemin Oaked Cdr Villages 2006

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne. Świetnej jakości wino z Roussillon, o podwyższonej apelacji „Villages”. Produkowane ze szczepów Syrah, Mourvèdre, Carignan i Grenache – butelkowane w chateau. Piękna, ciemnoczerwona barwa. Intensywny aromat, z wyczuwalną gałką muszkatołową i tostami. Długie, dobrze zrównoważone. W ustach dominują delikatne taniny, wanilia i lukrecja. Najlepiej podawać w temp. 16-18°C do mięs (także białych) i serów.

FRA. Cuvee Juliette Magnum 2016

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Syrah 70%, Grenache 20%, Carignan 10%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 26 hl/hektar. Najlepsze wino tego producenta. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji 25 dni. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego (40% nowych) przez okres 10 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, (także drobiu) zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Uwaga – również do deserów lub cygara po posiłku. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 5-7 lat. Najlepsze w temperaturze 16ºC.
Producent: Château Ricardelle.

Wino w wersji Magnum - 1,5 litrowa butelka, każda pakowana w ozdobną drewnianą skrzyneczkę.

FRA ROD 001. Vidal Fleury Cotes Du Ventoux Rouge 2007

REGION: Dolina Rodanu
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Producent: J. Vidal-Fleury Butelkowane w chateau. Wino otrzymało 87 punktów od Roberta Parkera. Najlepszy stosunek ceny do jakości ze wszystkich win z Doliny Rodanu w Polsce wg magazynu Wino Produkowane w 60% ze szczepu Grenache, 30% ze szczepu Syrah i 10% dodatek innych winogron – głównie Cinsault i Carignan. Winnice znajdują się na wschód od miast Orange i Avignon. Zawartość alkoholu 13%. Piękna, ciemna barwa, przyjemny aromat czerwonych owoców przypraw i fiołków. Smak świeży, owocowy. Najlepiej podawać w temperaturze 16 stopni. Może towarzyszyć zarówno mięsom ciemnym jak wołowina jak i białym np. drób oraz wędlinom i serom.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź