Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

2. WŁO 143. Primitivo del Salento "Eventus" 2015

 

REGION: Salento
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w regionie Salento (Apulia) w 100% ze szczepu Primitivo. Doskonałej jakości, dojrzałe winogrona zbierane są ręcznie. Powolna fermentacja w kontrolowanej temperaturze. Głęboki wiśniowoczerwony kolor, intensywny dojrzały aromat, bogate owocowe nuty (wyczuwalne zwłaszcza figi). Złożony bukiet z odrobiną wanilii. Pełne ciała, o jedwabistej teksturze, czerwone owoce i delikatne dębowe nuty w podniebieniu. Długi, elegancki finisz. Najlepsze w towarzystwie kuchni śródziemnomorskiej, do potrawek mięsnych i wyrazistych serów. Serwować w temperaturze 18-20°C. Zawartość alkoholu: 13,5 %

NAGRODY:
GOLD MEDAL at the 2015 Mundus Vini Germania
SILVER MEDAL at the 2015 International Wine Challenge
COMMENDED at the 2014 International Wine Challenge
GOLD MEDAL at the 2013 AWC Vienna
SILVER MEDAL at the 2013 Mundus Vini Germania
BRONZE MEDAL at the 2013 Decanter World Wine Awards
GREAT MENTION at the 2012 Vinitaly Enologico - Verona
GOLD MEDAL at the 2011 Vinalies Overseas China
SILVER MEDAL at the 2011 Vinalies International Paris
COMMENDED at the 2011 Vinitaly Enologico - Verona
SILVER BEST IN CLASS at the 2008 I.W.S.C. International Wine and Spirit Competition

2. WŁO 146. Nero d'Avola Terre Siciliane "Eventus" 2015

 

REGION: Sycylia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w Sycylii w 100% ze szczepu Nero d'Avola. Ręczny zbiór winogron. Głęboki czerwony kolor, aromat owoców podszycia leśnego połączony z nutami porzeczki i śliwki. Umiarkowanie pełne ciało, jedwabista tekstura, doskonała koncentracja owocu i tanin, długi finisz. Doskonale do czerwonych mięs, dziczyzny, a także do dań pikantnych. Zalecane otwarcie na dwie godziny przed podaniem. Serwować w temperaturze 16-18°C. Zawartość alkoholu: 13,5 %

NAGRODY:
GOLD MEDAL at the 2012 AWC Vienna
GREAT MENTION at the 2012 Vinitaly Enologico - Verona
GOLD MEDAL at the 2011 Prà Maggiore
SILVER MEDAL at the 2011 Vinalies International Paris
BRONZE MEDAL at the 2011 Decanter World Wine Awards
COMMENDED at the 2011 Vinitaly Enologico - Verona
LODE (COMMENDED) at the 2011 International Wine Challenge
GOLD MEDAL at the 2010 Prà Maggiore
SILVER MEDAL at the 2009 Decanter World Wine Awards

3. WŁO 023. Montepulciano d'Abruzzo DOC 2010, Francesco I

REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzji. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano przez Cesare Salvadori NC. Starzone w beczkach dębowych przez sześć miesięcy. Intensywny ciemnoczerwony kolor. Aromat przyjemny i delikatny. Smak wytrawny i łagodny z delikatnymi taninami. Doskonałe mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 18 stopni.

4. WŁO 161. Merlot Il Tralcetto DOC Piave 2015

 

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w Piave w 100% ze szczepu Merlot. Starzone w beczkach z dębu francuskiego przez 9 miesięcy, a następnie jeszcze 4 miesięce w butelkach. Głęboki rubinowoczerwony kolor. Aromat intensywny, z wyraźnym owocem i przyprawami. W smaku ciepłe i bogate, wytrawne, pełne ciała. Długi finisz. Najlepiej podawać z pieczonym lekkim mięsem i drobiem. Serwować w temperaturze 18-20°C.

4. WŁO 162. Cabernet Il Tralcetto DOC Piave 2015

 

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

 

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w Piave w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Starzone w dębowych beczkach przez 9 miesięcy, następnie jeszcze 6 miesięcy w butelkach. Rubinowoczerwony kolor z fioletowymi przebłyskami. Aromat bogaty i złożony, ale dobrze zbalansowany. Doskonały owoc i przyprawy. W smaku wytrawne, owocowe, dobrze skoncentrowane. Wyczuwalne noty owoców i wanilii. Najlepiej serwować w temperaturze 18°C do pieczonych mięs, drobiu, dziczyzny i dojrzałych serów.

4. WŁO 163. Valpolicella Ripasso Superiore Ca’della Scala 2014

 


REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Veneto. Winogrona pochodzą z wybranych winnic znajdujących się regionie Valpolicella Produkowane ze szczepów Corvina e Corvinone (70%), Rondinella (25%), Molinara (5%) przy użyciu metody „ripasso” – w metodzie tej do wina Valpolicella Classico Superiore dodaje się częściowo wysuszone skórki i pestki winogron pozostałych po produkcji wina Amarone lub recioto, co prowadzi do ponownej fermentacji, w wyniku której wino wzmacnia swoją strukturę, podnosi poziom zawartości alkoholu i potęguje aromat.  Zaskakująca  łagodność tego wina, zbliżona do Amarone to efekt dodatkowego 12-miesięcznego doskonalenia w zbiornikach z dębu slawońskiego.  Przepiękny, purpurowo-czerwony  kolor. Aromat owoców – głównie śliwek i dojrzałych wiśni – z lekką skórzaną nutą. Smak przyjemny świeży, owocowy, z łagodnymi taninami i minimalną nutą wanilii. Świetnej klasy wino.  Ze względu na swoją budowę doskonale nadaje się do pierwszych dań takich jak risotto czy pasta, dań z pieca, gotowanych i pieczonych mięs oraz  mocno dojrzałych serów. Najlepsza temp. serwowania około 20°C.

5. HIS 69. Luzon ORGANIC DO Jumilla 2016

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, EKOLOGICZNE, WEGAŃSKIE

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre) uprawianego w winnicy bez użycia nawozów sztucznych, posiadającej certyfikat organiczny oraz wegański. Piękny wiśniowy kolor purpurowymi przebłyskami. Intensywny aromat dojrzałych owoców. W smaku bogate, lekko szorstkie, z dojrzałymi i słodkimi taninami. Doskonałe do wszystkich mięs, sałat, warzyw, potraw z ryżu i makaronu oraz niezbyt dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Wino odpowiednie dla wegan.



NAGRODY:
Najwyższa nagroda Baco de Oro XIX Cata-Concurso Nacional de Vinos de Vinos Jóvenes de la Unión Española de Catadores 2015
89 punktów Guia Peñiñ 2016
89 punktów Stephen Tanzer's International Wine Cellar 2016.

5. HIS 70. Luzon Roble DO Jumilla 2015

 

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Starzone przez 4 miesiące w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Piękny, intensywny wiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców oraz słodkich przypraw i nuta dymu pochodzące od dębu amerykańskiego. W smaku bogate, intensywne, świeże, z dojrzałymi i słodkimi taninami, dymem i nutą dębową. Doskonałe do wszystkich mięs – zwłaszcza pieczonych i grillowanych, potraw z ryżu oraz średnio dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania (nawet do 10 lat).

NAGRODY:
Brązowy Medal Certamen de Calidad de los Vinos de Jumilla 2014
86 Punktów Guia Peñin 2016
90 Punktów Stephen Tanzer's International Wine Cellar 2016

5. HIS 71. Altos de Luzon DO Jumilla 2011

 

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, Hiszpania, w 50% ze szczepu Monastrell (Mourvedre), 25% Tempranillo i 25% Cabernet Sauvignon. Starzone przez 12 miesięcy w nowych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Piękny, intensywny wiśniowy kolor granatowymi błyskami. Złożony aromat: dojrzałe owoce (jeżyny, śliwki) przyprawy, nuta wanilii oraz dymu pochodzące od nowych beczek dębowych. W smaku bogate, intensywne, z dojrzałymi taninami, dymem, nutą czekolady. Doskonałe do ciemnych mięs i ryb (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania (nawet do 15 lat).

NAGRODY:
Złoty Medal na Challenge International du Vin 2016
Srebrny Medal Sommelier Wine Awards 2016
Złoty Medal SAKURA – Japan Women’s Wine Awards 2016
91 Punktów Stephen Tanzer's International Wine Cellar 2016
i wiele innych

6. HIS 083. Volantis Merlot Medium Dry 2018, DO La Mancha

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

 

Wino hiszpańskie czerwone, półwytrawne z regionu La Mancha. Produkowane w 100% ze szczepu Merlot. Wino o intensywnie wiśnioworubinowej, eleganckiej i połyskliwej barwie. Aromaty kwiatowe z nutą migdałów, orzechów laskowych, wanilii, karmelu i dojrzałych owoców. W smaku zrównoważone, z miękkimi taninami, pełne ciała, o umiarkowanej kwasowości. Doskonałe do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy i serów. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18oC.
Zawartość alkoholu: 12%.
 

6. HIS 085. Volantis Cabernet Sauvignon Dry 2018, DO La Mancha

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne z regionu La Mancha. Produkowane w 100% ze
szczepu Cabernet Sauvignon. Intensywna wiśnioworubinowa barwa z granatowymi i pomarańczowymi przebłyskami. Aromaty kwiatowe z nutami suszonej śliwki, czarnej wiśni, karmelu i cynamonu.W smaku zrównoważone, owocowe i pełne ciała, z umiarkowaną kwasowością, wysoką intensywnością oraz długim finiszem. Doskonale pasuje do wszelkich mięs, gulaszy i serów. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18oC.
Zawartość alkoholu: 12%.
 

6. HIS 086. Volantis Tempranillo 2018, DO La Mancha

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne z regionu La Mancha. Produkowane w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Czerwona barwa z fioletową obręczą. Aromat świeży i bardzo owocowy, z wyczuwalnymi nutami malin, porzeczek, śliwek, tytoniu, wanilii i ziół.
Ciało umiarkowane, miękkie i owocowe, okrągłe i dobrze zrównoważone, z delikatną pikantną nutą. Doskonałe do wszystkich rodzajów ryb, mięs i serów. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18oC.
Zawartość alkoholu: 13%.

7. FRA 041. Cuvée Olivettes Rouge 2015

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Langwedocji. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 35%, Carignan 25%. Zawartość alkoholu 14%. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas wiwifikacji wynosi 24-30 dni. Dojrzewa w kadziach przez okres 8 miesięcy. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-4 lata. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

7. FRA 043. Vignelacroix Rouge 2015

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 30% Carignan 30%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 38 hl/hektar. Całkowita produkcja – około 70 000 butelek. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25°C-30°C, czas winifikacji wynosi 25-30 dni. Dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 6 miesięcy, niefiltrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-5 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC. Sprzedawane w ozdobnych butelkach, może stanowić doskonały prezent nie tylko ze względu na swoją jakość, ale także świetną prezentację.

7. FRA 044. Vignelacroix Rouge 2012 MAGNUM W SKRZYNCE DREWNIANEJ

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle . Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 30% Carignan 30%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 38 hl/hektar. Całkowita produkcja – około 70 000 butelek. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji – 25-30 dni. Dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 6 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grilowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-5 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC. Sprzedawane w ozdobnych 1,5 litrowych butelkach,każda pakowana dodatkowo w ozdobną skrzynkę drewnianą, może stanowić doskonały, elegancki prezent nie tylko ze względu na swoją jakość, ale także świetną prezentację.

9. AFR 013. Rhanleigh Cabernet Sauvignon, W.O. Western Cape 2016

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino afrykańskie, czerwone, wytawne produkowane w regionie Western Cape. Pełne bogatch aromatów, zwłaszcza porzeczki. Pełne ciała, w smaku wyczuwalna soczysta śliwka. Wyjątkowo wszechstronne wino, można parować z szeroką gamą dań, zwłaszcza mięsnych. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

 

9. AFR 014. Rhanleigh Merlot, W.O. Western Cape 2016

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino afrykańskie, czerwone, wytawne produkowane w regionie Western Cape. Wyraźny aromat porzeczki i śliwki dopełniony delkatnymi nutami kawy i czekolady. Delikatne taniny, dobra struktura i długi, miękki finisz. Polecane do mięs i serów w temperaturze około 18°C.

9. AFR 014. Rhanleigh Pinotage, W.O. Western Cape 2016

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino afrykańskie, czerwone, wytawne produkowane w regionie Western Cape. Inentsywny aromat czekoladowo-kawowy z eleganckimi akcentami suszonych śliwek, bananów, a także borówek. Zachwyca delikatną pikantną nutą na podniebieniu. Wyjątkowo ciekawe afrykańskie wino. Polecane w temperaturze około 18°C do czerwonych mięs i serów.

9. HIS 044. La Llave Roja 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%.Nagrodzone srebrnym medalem na International Wine Guide 2012, Spain. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku młode, świeże, dominują owoce i taniny. Wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, zarówno ciepłych jak i zimnych mięs, pasztetów i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Brązowy medal International Vine Guide 2012

9. HIS 045. Carlos Plaza Joven 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świetnie zrównoważone, dominują owoce i taniny. Młode wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, potraw z grilla, mięs i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the International Wine Guide 2012, Spain
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012
Penin Guide 2012: 88 points: Very Good (*****).

 

9. HIS 046. Carlos Plaza Roble 2009

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 70%, Syrah 15% i Merlot 15%. Starzone 6 miesięcy w nowych beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy - głównie dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek, z leciutką nutą dymu, wanilii, przypraw i kakao w tle. W smaku świetnie zrównoważone, zdecydowane i z charakterem, ale przyjemne do picia – początkowo dominują owoce i dojrzałe taniny, później pojawia się likier kawowy. Świetnie pasuje do bardzo różnorodnych potraw od mięs, pieczeni z grilla, wędlin, przystawek, pizzy i warzyw poprzez ryby z frytkami aż do gorzkiej czekolady. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge,
Silver Medal on the International Wines & Spirits Contest CINVE, Sevilla 2011
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011,
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012,
Intervinos Guide 2012: 88 Points: Very Good,
Best Wine at his category at the Wines of the Museum Contest, Extremadura 2012.

AFR 012. Suikerbosch Reserve Shiraz 2008

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne. Pochodzi z regionu Western Cape w Afryce Południowej. Produkowane w 100% ze szczepu Shiraz. Starzone w beczkach z dębu francuskiego przez 6 miesięcy. Piękny, intensywny purpurowo-ciemnoczerwony kolor, głęboki, owocowo-przyprawowy aromat. W smaku pełne ciała, wygrzane, z charakterystyczną dla Shiraz dominacją czarnego pieprzu i przypraw. Doskonałe do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, zwłaszcza wołowiny. Z drobiu najlepiej towarzyszy potrawom z indyka i kaczki, ale polecane też do potraw z grzybami i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze około 18 °C.

Alamos Malbec

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne (cukier resztkowy - 2,4 g/l), pochodzi z najlepszego regionu tego kraju - Mendozy. Produkowane i butelkowane w Argentynie przez Alamos Winery. 100% Malbec. Starzone w beczkach dębowych (z dębu francuskiego i amerykańskiego) przez 6-9 miesięcy. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem ciemnych, dojrzałych owoców takich jak wiśnie i śliwki, z delikatną nutą dymu. W smaku bardzo złożone – znajdujemy krągłe i dojrzałe taniny, które mimo swojej wytrawności dają lekkie uczucie słodyczy, ciemne owoce – głównie czarne porzeczki i jagody. Świetnej klasy wino. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, przyrządzanych z pikantnym sosem oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

ARG 017. Tosco Alto Mendoza Red

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne. Produkowane ze szczepów Bonarda, Tempranillo, Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem dojrzałych owoców – głównie malin, jeżyn, czerwonych porzeczek. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

ARG 018. Tosco Alto Mendoza Malbec 2013

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne, pochodzi z najlepszego winiarskiego regionu tego kraju - Mendozy. 100% Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem ciemnych, dojrzałych owoców. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów.
Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

 

AUS 013. Jack Duggan Cabernet Sauvignon South Australia 2015

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w Południowo-Wschodniej Australii w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Kolor ciemnoczerwony, z odcieniem purpury. Aromat czarnej porzeczki, jagód i śliwek z lekką nutą mineralną i słodkimi przyprawami. Smak pełny, łagodny z wyczuwalną wanilią i owocami. Przyjemne, łatwe do picia wino, z owocowym aromatem. Doskonałe do wszystkich mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych oraz do serów. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku - polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

AUS 014. Jack Duggan Shiraz South Australia 2014

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w Południowo-Wschodniej Australii w 100% ze szczepu Shiraz. Piękny, intensywny purpurowo-ciemnoczerwony kolor, głęboki, owocowo-przyprawowy aromat. W smaku pełne ciała, wygrzane, z charakterystyczną dla Shiraz dominacją czarnego pieprzu i przypraw. Doskonałe do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, zwłaszcza wołowiny. Z drobiu najlepiej towarzyszy potrawom z indyka i kaczki, ale polecane też do potraw z grzybami oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

AUS 017. Jack Duggan Semi-Sweet Red South Australia

 

REGION: Australia Południowa
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino czerwone, półsłodkie (24 g/l cukru), produkowane w Południowo-Wschodniej Australii ze szczepów Shiraz, Cabernet Sauvignon i Merlot. Delikatne i łatwe do picia wino z dominującym aromatem wiśni i porzeczek. Doskonałe do dań mięsnych, makaronu, potraw z ryżem i niezbyt słodkich deserów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Baron de Brane, Margaux 2001

REGION: Margaux (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Camensac, Haut-Medoc 5eme Cru Classe 1996

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

85-86 punktów Roberta Parkera

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź