Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

WŁO 115. Cagnina DOC 2012

REGION: Emilia Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie ( ok. 80 g cukru/l ), z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Terrano. Głęboki, czerwono-fioletowy kolor. Bukiet intensywny owocowy a zarazem delikatny, charakterystyczny ze względu na bogatą gamę aromatów świeżych owoców. W smaku, pełne, eleganckie, dobrze zbalansowane, z nutą czerwonych owoców i wyczuwalną słodyczą charakterystyczną dla tego wina. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz niektórych dań przyrządzanych na słodko. Najlepsze w temperaturze około 16°C.

 

WŁO 116. Ciliegiolo 2011, I.G.T. Forli

REGION: Emilia-Romana
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Ciliegiolo. Głęboki, czerwono-rubinowy kolor. Bukiet intensywny, zdecydowanie czereśniowy charakterystyczny dla tego szczepu - Ciliegia to po włosku właśnie czereśnia. W smaku owocowe, pełne, eleganckie, wytrawne i dobrze zbalansowane. Doskonale nadaje się do pieczonych i grillowanych mięs, pasztetów, past i serów. Najlepsza temperatura serwowania około 20 °C

WŁO 117. Chardonnay I.G.T. Forli ” Monte Poggiolo” Frizzante 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Wino włoskie, białe, musujące, wytrawne, z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Chardonnay metodą drugiej fermentacji naturalnej. Słomianożółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny jak na Chardonnay owocowy bukiet. W smaku orzeźwiające, dobrze zbalansowane, z wyczuwalną delikatną nutą białych owoców. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów. Najlepsze schłodzone do temperatury około 6-8°C.

 

WŁO 118. Chardonnay I.G.T. Forli 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ:Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, białe, wytrawne, z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Po winifikacji w silosach, w końcowej fazie starzone w beczkach dębowych tzw. barriques. Słomianożółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny jak na Chardonnay owocowy bukiet. W smaku orzeźwiające, dobrze zbalansowane, z wyczuwalną delikatną nutą białych owoców. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów. Najlepsza temperatura serwowania 10-12°C

WŁO 119. Albana Secco D.O.C.G. 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, białe, wytrawne, z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Albana di Romagna. Pierwsze białe wino we Włoszech które otrzymało najwyższą możliwą klasyfikację DOCG ( w 1987 roku). Słomiano-żółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny owocowy bukiet. W smaku orzeźwiające, dobrze zbalansowane, z wyczuwalną delikatną nutą białych owoców. Doskonałe jako aperitif, polecane również do delikatnych przystawek, ryb i białego mięsa, a także delikatnych serów. Najlepsza temperatura serwowania 8-10°C.

WŁO 120. Albana Dolce D.O.C.G. 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino włoskie, białe, słodkie ( ok. 80 g cukru/l ), z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Albana di Romagna. Pierwsze białe wino we Włoszech które otrzymało najwyższą możliwą klasyfikację DOCG ( w 1987 roku). Słomiano-żółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny owocowy bukiet. W smaku słodkie, orzeźwiające, dobrze zbalansowane, z wyczuwalną delikatną nutą białych owoców. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz świeżych owoców. Najlepsza temperatura serwowania 8-10°C.

WŁO 121. Sangiovese Superiore DOC 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Sangiovese di Romagna. Głęboki, czerwono-rubinowy kolor. Bukiet intensywny a zarazem delikatny, charakterystyczny ze względu na bogatą gamę aromatów świeżych owoców. W smaku, pełne, eleganckie, wytrawne, dobrze zbalansowane. Ze względu na swoją budowę doskonale nadaje się do pieczonych i grillowanych mięs, ale też do pierwszych dań takich jak risotto czy pasta, potraw rybnych oraz mocno dojrzałych serów. Najlepsza temperatura serwowania 18-20 °C

WŁO 122. Romagna Albana Spumante Dolce 2011

REGION: Emilia - Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące słodkie

Wino włoskie, białe, musujące, słodkie ( ok. 85 g cukru/l ), z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Albana di Romagna. Część winogron przechodzi proces tzw. „passito” tzn, suszenia ich przed fermentacją. Starzone przez minimum 6 miesięcy. Słomiano-żółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny i bardzo trwały owocowy bukiet. W ustach wyczuwalna przyjemna słodycz, o smaku intensywnie owocowym. Najwyższej klasy słodkie wino musujące. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz świeżych owoców. Najlepsza temperatura serwowania 6-8 °C.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź