Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

HIS 021. Dona Beatriz 2009, Rueda Do Verdejo*

REGION: Rueda
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rueda w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Verdejo. Przyjemny jasny, biało-żółty kolor. Znakomite połączenie pełnego ciała, mocnego wina z owocowym aromatem, głównie brzoskwiń i mandarynek. W smaku pełne, świeże, dobrze zrównoważone. Świetnej klasy wino. Doskonałe do sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10ºC.

 

 

*ostatnie butelki – rabat 10%

 

 

HIS 035. Finca La Barranca 2011 , Rueda DOC Blanco

REGION: Rueda
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rueda - miejsca skąd pochodzą najlepsze białe wina hiszpańskie. Wytwarzane w 80% ze szczepów Verdejo, 10% Viura i 10% Sauvignon Blanc. Piękny jasno-słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Aromat owocowy - głównie zielonych jabłek, brzoskwiń i melonów, ale z lekka nutą kwiatową. W smaku dobrze zbudowane, pełne ciała, eleganckie. Znajdujemy zarówno owoce tropikalne - takie jak ananasy, mango czy passiflora- jak i lekkie nuty kwiatowe. Szczególnie polecane do ryb, owoców morza, potraw z ryżu, niezbyt dojrzałych serów, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.

HIS 036. Vega Sauco El Beybi Toro Roble 2011

REGION: Toro
KRAJ: Hiszpania
KOLOR:czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Toro, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tinta de Toro. Starzone 8 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat czysty i intensywny, głównie wiśni, czereśni, jeżyn i innych owoców leśnych, z leciutką nutą wanilii z beczki w tle. W smaku krągłe, długie, ze słodkimi taninami i dojrzałymi owocami. Bardzo dobre wino hiszpańskie – łagodne, przyjemne, ale i z charakterem. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Potencjał starzenia – wino ewoluuje w butelce osiągając najlepszą jakość po około 5 latach. Można je trzymać do 8 lat. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

NAGRODY:
Główna nagroda Baco de Plata przyznawaną przez UEC (Hiszpański Związek Kiperów).

HIS 037. Vega Sauco Toro Crianza 2009

REGION: Toro
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Toro, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tinta de Toro. Wyróżniane przez wiodące przewodniki takie jak Roberta Parkera, The Oxford Companion to Wine, wielokrotnie nagradzane na lokalnych, krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich. Starzone 14 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor, bardzo żywy jak na wino klasy Crianza. Aromat ciemnych owoców, wiśni z nutą fig przypraw i goździków. W smaku bogate, złożone – dominują delikatne taniny, dojrzałe jagody, a w tle leciutko mineralne. Finisz bogaty i długi. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, w świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych i białych mięs, makaronów, grillowanych i pieczonych owoców morza oraz do łagodnych serów. Potencjał starzenia – można je trzymać do 10 lat. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

 

 

HIS 038. Vega Sauco Toro Reserva 2008

REGION: Toro
KRAJ: Hiszpania
KOLOR:czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Toro, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tinta de Toro. Wyróżniane przez wiodące przewodniki takie jak Roberta Parkera, The Oxford Companion to Wine, wielokrotnie nagradzane na lokalnych, krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich. Starzone 24 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem minimum 12 miesiące w butelkach. Piękny, bardzo ciemny wiśniowy kolor. Elegancki aromat dojrzałych owoców świetnie zrównoważony przez zapach kakao, tytoniu, czarnego pieprzu. W ustach bogate, krągłe, z delikatnymi i słodkimi taninami. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich klasy Reserva, w wybitnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C. Potencjał starzenia – można je przechowywać nawet 20 lat.

HIS 040. Ribera del Duero, Montevannos Tinto 2016

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 85% ze szczepu Tempranillo, 15% Merlot. Piękny, głęboki, ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy, głównie jeżyn i truskawek - z nutą fig i brzoskwiń. W smaku dominują czerwone owoce ze słodkimi taninami i nutą mineralną w tle. Koniec długi i owocowy. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, młode, świeże, przyjemne, ale i z charakterem. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 041. Ribera del Duero, Montevannos Roble 2005

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 85% ze szczepu Tempranillo, 15% Merlot. Starzone 5 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i potem 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat czysty i intensywny, głównie jeżyn i czarnej porzeczki - zarówno świeżych owoców, jaki konfitur – z leciutką nutą dymu, kawy i wanilii z beczki w tle. W smaku świetnie długie i zrównoważone, dominują owoce i delikatne taniny. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, łagodne, przyjemne, ale i z charakterem. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 042. Ribera del Duero, Montevannos Crianza 2010

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 90% ze szczepu Tempranillo, 10% Merlot. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem 12 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor – bardzo żywy jak na swój wiek. Aromat konfitur z ciemnych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, z nutą fig, kawy, dymu i beczki w tle. W smaku bogate, złożone – dominują owoce i delikatne taniny, z minimalną wanilia w tle. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich klasy Crianza, świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

NAGRODY:
Gold medal “Tempranillos of the world” New York 2011
“GOLD MEDAL” BACCHUS INTERNATIONAL COMPETITION 2016
“GRAND GOLD MEDAL” CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2016 -

HIS 043. Ribera del Duero, Montevannos Reserva 2006

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 92% ze szczepu Tempranillo, 8% Merlot. Starzone 14 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem minimum 24 miesiące w butelkach. Piękny, bardzo ciemny wiśniowy kolor. Elegancki aromat dojrzałych owoców i konfitur – głównie brzoskwiń i czerwonej porzeczki – świetnie zrównoważony przez zapach dębu, skóry i wanilii, a także dymu (charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu). W ustach bogate, krągłe, z delikatnymi i słodkimi taninami. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich klasy Reserva, świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź