Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

xWŁO 143. Primitivo del Salento "Eventus" 2015

 

REGION: Salento
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w regionie Salento (Apulia) w 100% ze szczepu Primitivo. Doskonałej jakości, dojrzałe winogrona zbierane są ręcznie. Powolna fermentacja w kontrolowanej temperaturze. Głęboki wiśniowoczerwony kolor, intensywny dojrzały aromat, bogate owocowe nuty (wyczuwalne zwłaszcza figi). Złożony bukiet z odrobiną wanilii. Pełne ciała, o jedwabistej teksturze, czerwone owoce i delikatne dębowe nuty w podniebieniu. Długi, elegancki finisz. Najlepsze w towarzystwie kuchni śródziemnomorskiej, do potrawek mięsnych i wyrazistych serów. Serwować w temperaturze 18-20°C. Zawartość alkoholu: 13,5 %

NAGRODY:
GOLD MEDAL at the 2015 Mundus Vini Germania
SILVER MEDAL at the 2015 International Wine Challenge
COMMENDED at the 2014 International Wine Challenge
GOLD MEDAL at the 2013 AWC Vienna
SILVER MEDAL at the 2013 Mundus Vini Germania
BRONZE MEDAL at the 2013 Decanter World Wine Awards
GREAT MENTION at the 2012 Vinitaly Enologico - Verona
GOLD MEDAL at the 2011 Vinalies Overseas China
SILVER MEDAL at the 2011 Vinalies International Paris
COMMENDED at the 2011 Vinitaly Enologico - Verona
SILVER BEST IN CLASS at the 2008 I.W.S.C. International Wine and Spirit Competition

wino niedostępne

 

 

xWŁO 148. Barbera d’Alba DOC Magnum in wooden box

 

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne


wino niedostępne

 

 

xZenato Amarone, Amarone Valpolicella Classico DOC 2010

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne z włoskiego regionu Veneto (Wenecja Euganejska). Wyprodukowane w 80% ze szczepu Corvina, 10% Rondinella i 10% Oseleta. Po zbiorach winogrona są starannie selekcjonowane – najzdrowsze i najbardziej dojrzałe owoce umieszcza się w skrzyniach w dobrze wentylowanym pomieszczeniu na 3-4 miesiące. Po upływie tego okresu podsuszone winogrona są wyciskane, a następnie pozostają ze skórkami przez 15-20 dni w temperaturze 23-25° C. Wino starzone jest w dębowych beczkach przed 36 miesięcy. Szczególnie polecane do pieczonych i grillowanych mięs, a także do dojrzałych serów. Najlepsza temperatura podawania – 18°C.

wino niedostępne

zChateau Ferriere, Margaux 3eme Cru Classe 2002

REGION: Margaux (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne


wino niedostępne

 

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź