Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

9. HIS 044. La Llave Roja 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%.Nagrodzone srebrnym medalem na International Wine Guide 2012, Spain. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku młode, świeże, dominują owoce i taniny. Wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, zarówno ciepłych jak i zimnych mięs, pasztetów i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Brązowy medal International Vine Guide 2012

9. HIS 045. Carlos Plaza Joven 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świetnie zrównoważone, dominują owoce i taniny. Młode wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, potraw z grilla, mięs i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the International Wine Guide 2012, Spain
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012
Penin Guide 2012: 88 points: Very Good (*****).

 

9. HIS 046. Carlos Plaza Roble 2009

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 70%, Syrah 15% i Merlot 15%. Starzone 6 miesięcy w nowych beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy - głównie dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek, z leciutką nutą dymu, wanilii, przypraw i kakao w tle. W smaku świetnie zrównoważone, zdecydowane i z charakterem, ale przyjemne do picia – początkowo dominują owoce i dojrzałe taniny, później pojawia się likier kawowy. Świetnie pasuje do bardzo różnorodnych potraw od mięs, pieczeni z grilla, wędlin, przystawek, pizzy i warzyw poprzez ryby z frytkami aż do gorzkiej czekolady. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge,
Silver Medal on the International Wines & Spirits Contest CINVE, Sevilla 2011
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011,
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012,
Intervinos Guide 2012: 88 Points: Very Good,
Best Wine at his category at the Wines of the Museum Contest, Extremadura 2012.

AFR 005. Voorspoed Private Selection 2004*

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Afryce Południowej. Zawartość alkoholu 13,5%. Jasny żółtozielony kolor, świeżych, ale i bogaty aromat przypraw i wanilii. W smaku odświeżające, wytrawne, z lekką nutą przypraw i owoców. Przyjemne wino o typowym charakterze Chardonnay. Doskonałe do białych mięs, drobiu, sałat, ryb i owoców morza oraz jako aperitif. Najlepsze w temperaturze około 12 stopni.

 

 

*ostatnie butelki – rabat 10%

 

 

AFR 006. Voorspoed Reserve 2005*

REGION: Western Cape
KRAJ: RPA
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Afryce Południowej w regionie Western Cape. Intensywny żółty kolor, wspaniale złożony i bogaty aromat. To wspaniałe białe wino, ukazuje złożoność aromatu win wysokiej klasy od fig, nektarynek i cytrusów, do przesączonego dymem drewna, które mieszają się harmonijnie. W smaku mimo świetnej struktury nadal zachowuje swój owocowy charakter. Wytrawne, długie i owocowe. Doskonałe do przystawek, białych mięs, drobiu, ryb i owoców morza oraz do sałat. Najlepsze w temperaturze około 10 stopni.

 

 

*ostatnie butelki – rabat 10%

 

 

AFR 009. Excelsior Sauvignon Blanc W.O. Robertson 2010

REGION: Robertson
KRAJ: RPA
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Afryce Południowej. Winnice położone są w jednym z najlepszych regionów RPA – Robertson Zawartość alkoholu 13,5%. Przepełnione aromatem świeżych fig, zielonego pieprzu i agrestu, eleganckie, dobrze zrównoważone białe wino. Doskonałe do ryb, owoców morza, szparagów i delikatnych serów, można delektować się jego smakiem nie tylko do posiłków. Najlepsze w temperaturze 8-10 stopni.

Alamos Malbec

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne (cukier resztkowy - 2,4 g/l), pochodzi z najlepszego regionu tego kraju - Mendozy. Produkowane i butelkowane w Argentynie przez Alamos Winery. 100% Malbec. Starzone w beczkach dębowych (z dębu francuskiego i amerykańskiego) przez 6-9 miesięcy. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem ciemnych, dojrzałych owoców takich jak wiśnie i śliwki, z delikatną nutą dymu. W smaku bardzo złożone – znajdujemy krągłe i dojrzałe taniny, które mimo swojej wytrawności dają lekkie uczucie słodyczy, ciemne owoce – głównie czarne porzeczki i jagody. Świetnej klasy wino. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, przyrządzanych z pikantnym sosem oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

ARG 017. Tosco Alto Mendoza Red

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne. Produkowane ze szczepów Bonarda, Tempranillo, Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem dojrzałych owoców – głównie malin, jeżyn, czerwonych porzeczek. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

ARG 018. Tosco Alto Mendoza Malbec 2013

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne, pochodzi z najlepszego winiarskiego regionu tego kraju - Mendozy. 100% Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem ciemnych, dojrzałych owoców. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów.
Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

 

AUS 011. Jack Duggan Chardonnay South Australia 2015

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane w Południowej Australii w 100% ze szczepu Chardonnay. Kolor jasnożółty. Aromat delikatny, świeży, wyczuwalne owoce – dominują limonki, melony, zielone jabłka. Smak pełny, bogaty – głównie egzotycznych owoców, ale można też znaleźć lekkie nuty mineralne typowe dla Chardonnay. Finisz długi i przyjemny, lekko dębowy, Przyjemne, aromatycznie, odświeżające wino z nutą tropikalną. Doskonałe do wszystkich przekąsek, sałat, zup, owoców morza i białych mięs. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku – polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 9-11ºC.

AUS 012. Jack Duggan Sauvignon Blanc South Australia 2017

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane w Południowej Australii w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Kolor słomkowożółty z zielonymi refleksami. Aromat świeży, owocowo-roślinny. Wyczuwalny zapach zwłaszcza świeżo skoszonej trawy, ziół, dojrzałych gruszek oraz owoców tropikalnych, np. passiflory, liczi. Te same owoce odnajdujemy również w smaku. Przyjemne, delikatne, bardzo odświeżające wino z nutą tropikalną. Doskonałe do wszystkich przekąsek, sałat, zup, owoców morza i białych mięs. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku - polecane także jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 10-12ºC.

AUS 013. Jack Duggan Cabernet Sauvignon South Australia 2016

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w Południowo-Wschodniej Australii w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Kolor ciemnoczerwony, z odcieniem purpury. Aromat czarnej porzeczki, jagód i śliwek z lekką nutą mineralną i słodkimi przyprawami. Smak pełny, łagodny z wyczuwalną wanilią i owocami. Przyjemne, łatwe do picia wino, z owocowym aromatem. Doskonałe do wszystkich mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych oraz do serów. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku - polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

AUS 014. Jack Duggan Shiraz South Australia 2017

REGION: Południowa Australia
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w Południowo-Wschodniej Australii w 100% ze szczepu Shiraz. Piękny, intensywny purpurowo-ciemnoczerwony kolor, głęboki, owocowo-przyprawowy aromat. W smaku pełne ciała, wygrzane, z charakterystyczną dla Shiraz dominacją czarnego pieprzu i przypraw. Doskonałe do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, zwłaszcza wołowiny. Z drobiu najlepiej towarzyszy potrawom z indyka i kaczki, ale polecane też do potraw z grzybami oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

AUS 016. Jack Duggan Semi-Sweet White South Australia

 

REGION: Australia Południowa
KRAJ: Australia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino białe, półsłodkie (24 g/l cukru), australijskie. Produkowane ze szczepów Semillon i Chardonnay. Kolor jasnożółty. Aromat świeży i owocowy – dominują owoce tropikalne. Delikatne i łatwe do picia wino. Doskonałe do białych mięs, ryb, potraw z ryżu i makaronu oraz niezbyt słodkich deserów. Może być też pite jako delikatnym aperitif. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.

AUS 017. Jack Duggan Semi-Sweet Red South Australia

 

REGION: Australia Południowa
KRAJ: Australia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino czerwone, półsłodkie (24 g/l cukru), produkowane w Południowo-Wschodniej Australii ze szczepów Shiraz, Cabernet Sauvignon i Merlot. Delikatne i łatwe do picia wino z dominującym aromatem wiśni i porzeczek. Doskonałe do dań mięsnych, makaronu, potraw z ryżem i niezbyt słodkich deserów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Baron de Brane, Margaux 2001

REGION: Margaux (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Camensac, Haut-Medoc 5eme Cru Classe 1996

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

85-86 punktów Roberta Parkera

Chateau Chasse Spleen, Bordeaux Blanc 2009

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Chateau Chasse Spleen, Moulis Cru Bourgeois Exceptionnel 1994

REGION: Moulis (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

80 punktów Roberta Parkera

Chateau Ferriere, Margaux 3eme Cru Classe 2002

REGION: Margaux (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Haut Bages Liberal, Pauillac 5eme Cru Classe 2000

REGION: Paulliac (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

89 punktów Roberta Parkera

Chateau I'Arrosee, Saint-Emilion Grand Cru Classe 2008

REGION: Saint-Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

92 punkty Roberta Parkera

Chateau Lagrange, Saint-Julien 3eme Cru Classe 2007

REGION: Saint-Julien (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

90 punktów Roberta Parkera

Chateau La Lagune, Haut-Medoc 1993

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Château Lascombes, Margaux 2007

REGION: Margaux (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

91 punktów Roberta Parkera

Château Les Fiefs de Lagrange, Saint-Julien 2008

REGION: Saint-Julien (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Malartic Lagraviere, Pessac Leognan Cru Classe 2007

REGION: Pessac Leognan (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

90 punktów Roberta Parkera

Chateau Meyney, Saint-Estephe Cru Bourgerois Superieur 2003

REGION: Saint-Estephe (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Rayne Vigneau, Sauternes 1er Cru Classe 2003

REGION: Sauternes (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

89 punktów Roberta Parkera

Château Sarget de Gruaud Larose, Saint-Julien 2009

REGION: Saint-Julien (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź