Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

HIS 054. Anjoli, Priorat DOC Tinto 2011

REGION: Priorat
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane we wschodniej Hiszpanii, w Priorat ogólnie uznawanym za najlepszy region winiarski Hiszpanii i jeden z najlepszych na świecie. Powstaje ze szczepów: 50% Garnacha i 50% Cabernet Sauvignon. Produkcja roczna to 13 000 butelek. Wysoko oceniane przez Wine Advocate 90/100, Wine Spectator 89/100. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat czysty i intensywny, głównie wiśni, czereśni, jeżyn i innych owoców leśnych, z leciutką nutą wanilii z beczki w tle. W smaku krągłe, długie, mocne i zdecydowane, z wyczuwalnymi taninami i dojrzałymi owocami. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, w świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs, zarówno grillowanych jak i pieczonych oraz do serów. Potencjał starzenia – wino ewoluuje w butelce osiągając najlepszą jakość po około 3-4 latach. Można je trzymać do 8 lat. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

HIS 055. Ardevol, Priorat DOC Tinto 2009

REGION: Priorat
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane we wschodniej Hiszpanii, w regionie Priorat – ogólnie uznawanym za najlepszy region winiarski Hiszpanii i jeden z najlepszych na świecie. Powstaje ze szczepów: 50% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot 20% Syrah i 10% Garnacha. Wysoko oceniane przez pisma winiarskie, takie jak jak Wine Advocate 94/100, Wine Spectator 92/100, wielokrotnie nagradzane na lokalnych, krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich. Produkcja roczna to 8 000 butelek. Piękny ciemnowiśniowy kolor, bardzo żywy jak na wino starzone 16 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Aromat ciemnych owoców, wiśni z nutą fig i przypraw. W smaku bogate, złożone - dominują, dojrzałe jagody, a w tle lekko mineralne z leciutką nutą wanilii z beczki. Finisz bogaty i długi. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, w świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs, zarówno grillowanych jak i pieczonych oraz do serów. Potencjał starzenia – wino ewoluuje w butelce osiągając najlepszą jakość po około 4-6 latach. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 10 lat. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

HIS 056. Espana Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w rejonie La Mancha, niedaleko miejscowości Valdepeńas, w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków – zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs – jak też jako aperitif.

HIS 057. Espana Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w rejonie La Mancha, niedaleko miejscowości Valdepeńas, w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

HIS 058. Don Salinas 2013, Monastrell, Joven

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, ciemnowiśniowy kolor. Intensywny owocowy aromat – dominują śliwki, jeżyny i maliny. W smaku bogate, intensywne, mocne z jedwabistymi taninami. Doskonałe do wszystkich mięs, wędlin, pizzy i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 12-14 °C. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 5 lat.

HIS 060. Don Salinas 2011, Monastrell, Crianza

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Starzone przez 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Piękny rubinowy kolor z jasnymi przebłyskami. Intensywny aromat – dominują śliwki ale można wyczuć też grzyby oraz lekkie, ziemiste zapachy. W smaku bogate, intensywne, mocne, z taninami, śliwkami, tytoniem, cynamonem i nutą dębową. Doskonałe do wszystkich mięs – zwłaszcza pieczonych i grillowanych – oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 12-14 °C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania nawet do 10 lat.

HIS 061. Don Salinas 2016, Monastrell, Semi Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino czerwone, półsłodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowoczerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów (zarówno owocowych jak i czekoladowych) oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12°C. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 6 lat.

HIS 062. Don Salinas 2013, Monastrell, Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowo-czerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów – zarówno owocowych jak i czekoladowych - oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12 °C. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 6 lat.

HIS 063. Alba de Los Infantes Gran Reserva 2010, D.O. Valdepeñas

 

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w 100% ze szczepu Tempranillo. Posiada najwyższe hiszpańskie oznaczenie Gran Reserva, które oznacza wina starzone minimum 5 lat – z tego 18 miesięcy w beczkach dębowych i 36 miesięcy w butelce. Piękny, intensywny, granatowo-rubinowy kolor. Aromat ciemnych wiśni, śliwek i wanilii charakterystyczny dla win starzonych w beczkach. W smaku bogate, dominują konfitury i taniny świetnie zbilansowane z nutą dębową. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Doskonałe do wszystkich mięs, wędlin, pizzy i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania - nawet do 15 lat.

NAGRODY:
Złoty medal na Berliner Wein Trophy 2016

HIS 064. Viña Lastra Sauvignon Blanc ORGANIC 2017, Tierra di Castilla

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne, EKOLOGICZNE


Wino ekologiczne, białe, wytrawne z regionu Valdepeñas w Hiszpanii. Wyprodukowane w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc z winogron pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Klarowny jasnożółty kolor. Złożony aromat typowy dla szczepu - wyczuwalne owoce tropikalne i jabłka. Dzięki dobrze zrównoważonej kwasowości wino jest przyjemnie orzeźwiające. Można podawać z owocami morza, serami, a nawet z deserami. Najlepsza temperatura serwowania: 8-10°C.

HIS 065. Viña Lastra Tempranillo-Merlot ORGANIC 2017, Tierra di Castilla

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, EKOLOGICZNE

Wino ekologiczne, czerwone, wytrawne z regionu Valdepeñas w Hiszpanii. Wyprodukowane ze szczepów Tempranillo i Merlot z winogron pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Głęboki czerwony kolor. Wino z dobrą strukturą, owocowe, z długim finiszem. Doskonałe do wszystkich mięs i drobiu, a także do miękkich serów. Najlepsza temperatura serwowania: 16-18°C.

HIS 072. Flor de Anon Organic Wine, DO Campo de Borja 2016

REGION: Campo de Borja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, EKOLOGICZNE

Wino ekologiczne, czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Campo de Borja w Hiszpanii. 100% Grenache (Garnacha). Winogrona użyte do produkcji pochodzą w całości z upraw organicznych (wino posiada certyfikat „Comité Aragonés de Agricultura Ecológica”). Intensywny wiśniowoczerwony kolor z fioletowymi przebłyskami. Aromat intensywny i złożony, wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce z nutami kwiatów i przypraw. W smaku dobrze zrównoważone o bogatej strukturze i długim finiszu, w którym ponownie można wyczuć dojrzałe owoce. Utrzymujące się delikatne taniny. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

HIS 073. Vina Ainzon Crianza, DO Campo de Borja 2013

 

REGION: Campo de Borja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Campo De Borja w 75% ze szczepu Grenache oraz w 25% ze szczepu Tempranillo. Wiśniowoczerwony kolor z fioletowymi przebłyskami. Intensywny i złożony aromat dojrzałych owoców (zwłaszcza jeżyn i porzeczek), kokosa z nutą wanilii i dymu. W ustach długie, dobrze zbalansowane, gęste. Starzone 10 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego. Najlepsze w temperaturze 14-16°C do wszystkiego rodzaju mięs i serów.

HIS 074. Moscatel Ainzón, DO Campo de Borja

 

REGION: Campo de Borja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ:słodkie

Wino hiszpańskie, białe, słodkie produkowane i butelkowane w regionie Campo de Borja ze szczepów Muscat Aleksandryjski i Muscat Blanc à Petits Grains. Jasnożółty kolor z zielonkawymi przebłyskami oraz złotymi refleksami. Bukiet o średniowysokiej intensywności ukazuje różnorodny i złożony charakter wina. Harmonijnie łączy charakterystyczny aromat szczepu Muscat z miodem i winogronami. W ustach zgrabne i słodkie, jednak ze zrównoważoną kwasowością. Najlepsze w temperaturze 14-16°C

 

HIS 66. Alaja DO Jumilla Tinto Joven 2015

 

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, ciemnowiśniowy kolor. Intensywny owocowy aromat. W smaku świeże, owocowe. Przyjemne, łatwe do picia wino. Doskonałe do wszystkich mięs, ryb, wędlin, pizzy, makaronów, grzybów i niezbyt dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

HIS 67. Alaja DO Jumilla Blanco 2015

 

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Airén. Wino o jasnym, słomkowym kolorze. Aromat świeży i roślinny. Wyczuwalne owoce i zioła. W smaku przyjemne, odświeżające i owocowe. Najlepsze w temperaturze 4-6ºC do ryb, owoców morza, potraw z ryżu i makaronu oraz do białych mięs. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku, świetne też jako delikatny aperitif.

HIS 68. Alaja DO Jumilla Rosado 2016

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: różowe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, różowe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Krótka maceracja – kontakt ze skórką przez 2-4 godziny zapewnia piękny, różowy kolor. Intensywny owocowy i roślinny aromat. W smaku świeże, owocowe, delikatne. Przyjemne, łatwe do picia wino. Najlepsze w temperaturze 6-8ºC do ryb, owoców morza, potraw z ryżu i makaronu oraz do potraw z drobiu. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku, świetne także jako delikatny aperitif.

 

HIS 75. Estilo 21 Chardonnay DO La Mancha 2016

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

 

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie La Mancha w Hiszpanii w 100% ze szczepu Chardonnay. Przyjemne, owocowe, pełne ciała i z dobrą strukturą. Najlepsze schłodzone do temperatury 12 stopni.

 

HIS 76. Oriental White Sparkling Medium Dry

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

 

Wino hiszpańskie, musujące, białe, półwytrawne (30 g cukru/litr) produkowane w rejonie La Mancha w 20% ze szczepu Moscatel i 80% Airén. Delikatne, świeże, przyjemne – od półsłodkiego początku po aromatyczny finisz. Idealne jako aperitif, ale też do ciast, herbatników, dań słodko-kwaśnych oraz niektórych rodzajów ryb i owoców morza. Najlepiej podawać schłodzone do 5-7ºC.

HIS 77. ZERO Non Alcoholic Still Red Wine

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, BEZALKOHOLOWE

 

Wino bezalkoholowe, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w centralnym regionie Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Wino zachowuje swój smak i aromat dzięki unikalnej metodzie usuwania alkoholu z wysokiej klasy tradycyjnego wina tuż przed jego butelkowaniem.

 

HIS 78. Las Costas non alcoholic sparkling white

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne, BEZALKOHOLOWE

 

Wino bezalkoholowe musujące, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w centralnym regionie Hiszpanii, w 100% ze szczepu Airen. Produkcję zaczyna się od stworzenia tradycyjnego wina. Nastepnie tuż przed butelkowanem usuwany jest alkohol, dzięki czemu wino zachowuje swój smak i aromat.

HIS 79. HOLIDAY GOLD

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (złote)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasny kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity złocisty blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

HIS 80. HOLIDAY SILVER

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (srebrne)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasny kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity srebrny blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

HIS 81. HOLIDAY BRONZE

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (brąz)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasny kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity brązowo-złocisty blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

HIS 82. HOLIDAY PURPLE

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (purpurowe)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasnoniebieski kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity fioletowy blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

IZR 001. Yarden Mount Hermon / Golan, White 2014

REGION: Golan
KRAJ: Izrael
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Izraelu przez Golan Heights Winery w regionie Galilei, w 100% ze szczepów Sauvignon Blanc, Semillon. Obszar uprawy: 490 ha. Produkcja: 330000 butelek Wino o jasnocytrynowym odcieniu, z wyraźnym kwiatowym bukietem. W smaku doskonale zrównoważone, delikatna kwasowość czyni to wino świeżym i radosnym. Doskonałe na upalne dni do owoców morza, ryb i gotowanych białych mięs. Wino może leżakować do 3 lat.

IZR 002. Yarden Mount Hermon/ Golan, Red 2014

REGION: Golan
KRAJ: Izrael
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w Izraelu przez Golan Heights Winery w regionie Galilei. Areał uprawy: 490 ha. Produkcja: 330000 butelek. Szczepy: 58% Cabernet Savignon, 37% Merlot, 5% Cabernet Franc Świeże i lekkie. W nosie i w ustach wyczuwalne wiśnie, maliny i śliwki. Charakteru dodają posmaki czarnego pieprzu, ziół i korzeni. Polecane do ciemnych mięs smażonych i pieczonych, a w szczególności do potraw z grilla np. żeberek czy karkówki. Najlepsze w temperaturze około 16°C.

IZR 003. Yarden Chardonnay, White 2009

REGION: Golan
KRAJ: Izrael
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Izraelu przez Golan Heights Winery w regionie Galilei, w 100% ze szczepu Chardonnay. Fermentacja przebiega częściowo w małych beczkach z dęby francuskiego, w 50% w nowych, następnie jest starzone na drożdżach „sur lie” przez 7 miesięcy. Wino delikatne i świeże. W nosie i w ustach wyczuwalne dojrzałe gruszki, jabłka i owoce cytrusowe z lekką nutą dębową i charakterystyczna wanilia w tle. Długi i atrakcyjny finisz. Polecane do różnorodnych potraw: od sushi do pieczonych kurczaków. Świetnie pasuje do potraw ze śmietaną czy tych z nutą dymu np. wędzonych, ale też do owoców morza, ryb i białych mięs. Najlepsza temp. serwowania: 10-14°C.

IZR 005. Yarden Sauvignon Blanc 2012

REGION: Golan
KRAJ: Izrael
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Izraelu przez Golan Heights Winery w regionie Galilei, w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Areał uprawy: 490 ha. Produkcja: 330000 butelek. Wino delikatne i świeże. Polecane potrawy: przystawki zimne, sałaty, owoce morza, ryby smażone i pieczone, białe mięsa, drób. Najlepsza temp. serwowania: 11°C.

IZR 008. Yarden Gewurtztraminer Blanc 2011

REGION: Golan
KRAJ: Izrael
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Izraelu przez Golan Heights Winery w regionie Galilei, w 100% ze szczepu Gewurztraminer. Areał uprawy: 490 ha. Produkcja: 330000 butelek. Wino o aromacie płatków róży i korzeni, o jasnozłotej barwie. W ustach zrównoważone, długie i okrągłe. Polecane z deserami, doskonały jako aperitif. Warto spróbować również z wędzoną rybą. Potrawy: aperitify, białe mięsa, drób, sery łagodne. Najlepsza temp. serwowania: 10°C.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź