Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

2. WŁO 168. Sangiovese Primitivo Puglia IGT Collection, Giordano Vini

nowość
 
REGION: Apulia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino włoskie, czerwone, wytrawne wyprodukowane  ze szczepów Sangiovese i Primitivo w Apulii (apelacja IGT Puglia). Lśniąca czerwona barwa z fioletową obręczą. Intrygujący aromt czerwonych owoców z nutą fiołków. Wino o umiarkowanym ciele, bardzo łatwe do picia dzęki hermonijnie wytrawnemu smakowi, łagodnym taninom i niskiej kwasowości. Długi i przyjemny finisz. Doskonałe do wędlin, zup, makaronów i drobiu, a także jako przyjemny aperitif. 
Najlepsze w temperaturze 18-20°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%

2. WŁO 169. Primitivo di Manduria DOC Riserva 2017, Giordano Vini

nowość
 
REGION: Manduria
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino włoskie, czerwone, wytrawne produkowane w 100% ze szczepu Primitivo w Mandurii. Głęboki czerwony kolor z granatowymi przebłyskami. Bogaty bukiet z nutami dojrzałych owoców. W smaku ciepłe, pełne ciała z okrągłym, aksamitnym posmakiem. Polecane do duszonych i pieczonych mięs, a także do dojrzałych serów.
Najlepsze w temperaturze 18-20°C.
Zawartość alkoholu: 14,5%

“Absolutely in a class of its own; the best Italian red of the year. A majestic fruity consistency that is stupendously harmonious to the senses, and with an aroma that has no faults or deficiencies. A masterpiece of wine growing and making, that celebrates with its appealing hints of minty blackberry jam, the natural expertise and techniques of this winemaker. Congratulations!” Luca Maroni
 
NAGRODY:
Berliner Wein Trophy 2018: Gold medal
 

2. WŁO 170. Primitivo di Manduria DOC "Collection", Giordano Vini

nowość


REGION: Manduria
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie czerwone, wytrawne z apelacji DOC Manduria w Apulii. Winogrona ze szczepu Primitivo, użyte do produkcjij tego wina, są zbierane ręcznie i selektywnie. Kolor wina jest wyjatkowo głęboki, bukiet elegancki. W aromacie wyczuwalna konfitura owocowa z nutami wanili, liści tytoni, płatków róż, fig i subtelną nutą drewna. W smaku początkowo słodkie i owocowe, następnie głębokie i wytrawne w długo utrzymującym się finiszu - który gwarantują dojrzałe taniny. To wino które najlepiej łączyć z  bogatymi i mięsnymi daniami kuchni środziemnomorskiej, takimi jak grilowane mięsa, dziczyzna, ale też pikantne sery. Wino z dobrym potencjałem starzenia. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.

Zawartość alkoholu: 14,5%

 

Wino idealne na prezent - każda butelka pakowana w ozdobny kartonik z motywem świątecznym (edycja limitowana).

 

NAGRODY:
Wielokrotnie nagradzane na światowych konkursach win, między innymi:
GOLD MEDAL at the 2017 Mundus Vini Germania
GOLD MEDAL at the 2015 Mundus Vini Germania
SILVER MEDAL at the 2015 Asia Wine Trophy
BRONZE MEDAL at the 2015 I.W.S.C. International Wine and Spirit Competition
COMMENDED at the 2015 Vinitaly Enologico - Verona
DOUBLE GOLD at the 2015 Finger Lakes International Wine Competition
SILVER MEDAL at the 2014 Finger Lakes International Wine Competition
SILVER MEDAL at the 2014 AWC Vienna
BRONZE MEDAL at the 2014 Decanter World Wine Awards
DOUJA D'OR AWARD at the 2014 Douja d'or - Asti

 

 

2. WŁO 171. Amarone della Valpolicella DOCG, Giordano Vini

nowość
 
REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w apleacji DOCG Valpolcella. Jedno z najlepszych i najsłynniejszych jakościowych win włoskich. Zlożone, ale nie trudne do picia, początkowo dojrzewa w drewnie, następnie w butelkach by osiągnąć pełną dojrzałość. Jedna z oboowiązkowych pozycj w piiwniczce prawdziwego milośnika win. Wino jest głeboko ciemnoczerwone i pełne.W aromacie ciepłe, bogate i zachęcające: dojrzałe czerwone owoce są elementem przewodnim niezwykle złożonego bukietu. Na podniebieniu utrzymuje niezwyklą harmonię między delikatnością a ekspresyjną mocą. Idealne do dań mięsnych, dziczyzny i przyprawionych serów. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.
Zawartość alkoholu: 15%
 
 

Chateau Belgrave Rouge, Haut Medoc 2011

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Château Citran Rouge, Haut Medoc 2015

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

 

 

 

Chateau Laroze Rouge, Saint-Emilion Grand Cru 2009

REGION: Saint-Emilion Grand Cru
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateu Prieure Lichine Rouge, Margaux 2013

REGION: Margaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

FRA BX. Château Bellegrave Médoc 2015

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Medoc (Bordeaux) wyprodukowane w 60% ze szczepu Merlot, 35% Cabernet Sauvignon oraz 5% Petit Verdot. Wino o głębokiej, rubinowej barwie. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców (porzeczek i wiśni) z nutą wanilii. Gładkie taniny sprawiają, że wino jest doskonale zbalansowane, a jego smak utrzymuje się na podniebieniu. Doskonałe zarówno do natychmiastowo spożycia, jak i do przechowywania przez lata. Polecane do opiekanych czerwonych mięs, gulaszy z dziczyzny oraz twardych serów.

GRE 005. Samos Anthemis, Muscat 2010

REGION: Samos
KRAJ: Grecja
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie
 
Wino białe, słodkie, produkowane na greckiej wyspie Samos w 100% ze szczepu Muscat Blanc Petit Grain. Starzone w beczkach przez 5 lat. Piękny, bursztynowy kolor z brązowymi refleksami. Aromat miodu, kandyzowanych owoców, karmelu, a także czekolady. W smaku słodkie, gęste, doskonale zrównoważone. Najlepiej podawać w temp. 12-14ºC do deserów oraz do serów. Może być także pite jako doskonały aperitif.

butelka 0,5 l

HIS 87. Muradal Tinto

wkrótce w ofercie
 
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Tempranillo. Intensywny, wiśniowy kolor. W aromacie wyczuwalne maliny i porzeczki. W smaku dobrze zbalansowane, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do makaronów i drobiu. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

HIS 88. Alaja Organic DO Jumilla

wkrótce w ofercie

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne


Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w 100% ze szczepu Monastrell pochodzącego wyłącznie z uprawy ekologicznej. Intensywna wiśniowa barwa z purpurowym tłem. Intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoce i nuty kwiatowe. W smaku bardzo świeże, owocowe, gładkie i smaczne. Słodkie i dojrzałe taniny, zrównoważona kwasowość, długo utrzymujące się na podniebieniu. Zalecane serwowanie w temperaturze 14-16°C do sałatek, dań warzywnych, ryb, wieprzowiny, pieczonego kurczaka i wołowiny, a także do miękkich lub średnio dojrzałych serów.

HIS 89. Alaja Crianza DO Jumilla

wkrótce w ofercie

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane ze szczepów Monastrell i Cabernet Sauvignon. Starzone 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wiśniowa barwa z granatowym tłem. W aromacie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce, nuty balsamiczne, słodkie i tostowe. W smaku dobrze zbalansowane, gładkie, mięsiste, z obecnością czerwonych i czarnych owoców, orzechów i tostowych nut pochodzących ze starzenia w beczce. Zalecane serwowanie w temperaturze 16-18°C do sałatek, makaronów, grzybów, ryb, młodych serów i serów kozich, czerwonych i białych mięs, zwłaszcza pieczonej jagnięciny i wieprzowiny.

HIS 90. Alaja Grandes Anadas DO Jumilla

wkrótce w ofercie


REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane ze szczepów Monastrell i Cabernet Sauvignon. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Intensywnie wiśniowa barwa z ceglastą obwódką. W aromacie wyczuwalne dojrzałe  owoce, nuty balsamiczne, słodkie i tostowe. Bardzo dobra struktura smaku, gładkie, mięsiste, z obecnością ciemnych czerwonych owoców i pieczeni – charakterystycznych dla win starzonych w dębie. Zalecane serwowanie w temperaturze 16-18°C do sałatek, gulaszy, makaronów, grzybów, kiełbas, ryb, miękkich i kremowych serów oraz serów kozich, czerwonych i białych mięs, zwłaszcza pieczonej jagnięciny i wieprzowiny.

Lacoste Borie Rouge, Pauillac 2014

REGION: Pauillac
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

WŁO 164. Giordano Merlot

nowość

KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino włoskie, czerwone, wytrawne produkowane w 100% ze szczepu Merlot. 
Najlepsze w temperaturze 18-20 °C.
Zawartość alkoholu: 12,5%

 

 Wino polecane jako prezent świąteczny ze względu na ozdobną etykietę (w świątecznym charakterze).

 
 

WŁO 165. Giordano Cabernet Sauvignon

nowość

 
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino włoskie, czerwone, wytrawne produkowane w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Intensywny aromat porzeczk z nutami fiołków, papryki i przypraw. Polecane w w temperaturze 18-20°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%

 

 Wino polecane jako prezent świąteczny ze względu na ozdobną etykietę (w świątecznym charakterze).

 

WŁO 166. Loris Vino Bianco, Giordano Vini

nowość
 
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie białe, delikatnie wytrawne. Delkatny, słomokowożółty kolor ze złotymi porzebyskami. W nosie kusi aromatem letnich owoców, takich jak brzoskwna czy ananas. W smaku pełne, o dobrej strukturze, bardzo przyjemne do picia. Doskonałe w parze z daniami na bazie ryb - idealnie im akompaniuje nie dominując smaku dania. Polecane także do makaronów, na przykład do Spaghetti Carbonara.
Najlepsze w temperaturze 12-14°C.
Zawartość alkoholu: 12%

 

WŁO 167. Andrea Vino Rosso, Giordano Vini

nowość

KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 
Wino włoskie, czerwone, lekko wytrawne. Barwa czerwona z purpurowymi przebłyskami. Czerwone owoce, głowne wsnia i malina, przebjają przez pełny i ekspresyjny zapach z nutą wanilii w tle. W smaku hermonijne i pełne ciała z aksamitnym posmakiem. Można wyczuć wyraźne nuty czekolady i wanili. Najlepsze w towrzystwie grilowanych mięs (zarówno iałych, jak i czerwonych), złwaszcza marynowanych. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z deską serów. 
Najlepsza temperatura serwowania: 18°C.
Zawartość alkoholu: 13%
 
NAGRODY:
International Wine Challenge 2019: Commended

WŁO 172. Spumante Rosé Extra Dry Millesimato

nowość
 
KRAJ: Włochy
KOLOR: różowe
RODZAJ: półwytrawne
 
Wino włoskie musujące, różowe, półwytrawne. Eleganckie i intensywne wino o jasnoróżowej barwie, aromacie świeżych owoców z nutą różowego grejpfruta, malin, porzeczki i głogu. Małe i utrzymujące się bąbelki tworzą wino idealne na apertif. Można się nim cieszyć także w towarzystwie przekąsek, ryb i owoców morza. 
Najlepsze schłodzone do temperatury 6-8°C.
Zawartość alkoholu: 12%

 

NAGRODY:
International Wine Challenge 2019: Commended

WŁO. Fragolino Red Sweet MORRA

wkrótce w ofercie
 

KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: musujące słodkie

 

 Połączenie czerwonego wina musującego i aromatu świeżych poziomek oraz truskawek. Słodkie, gładkie i miłe dla podniebienia, doskonałe nie tylko na ciepłe wieczory. Produkowane we Włoszech. Polecane jako aperitif z lodem lub w koktajlach, a także do deserów. Najlepsza temperatura serwowania 6-8°C.

WŁO. Gran Dessert Dolce MORRA

wkrótce w ofercie
 
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące słodkie
 

Słodkie, białe wino musujące produkowane i butelkowane we Włoszech. Aromatyczne, o złotożółtym kolorze, z umiarkowaną zawartością alkoholu. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz świeżych owoców. Najlepsza temperatura serwowania 6-8°C. 

 

 

 

 

 

 

WŁO. Lambrusco Amabile Rosso dell'Emilia IGT

wkrótce w ofercie
 
REGION: Emilia Romagna
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: musujące słodkie

 

Wino włoskie czerwone, słodkie, musujące. Produkowane w regionie Reggio Emilia w 90% ze szczepu Lambrusco “Nostrano” i 10% ze szczepu Ancellotta. Winogrona z ręcznego  zbioru poddawane są drugiej fermentacji w autoklawach (tzw. metoda Charmata), a potem starzone w butelkach przez 6 miesięcy. Barwa czerwona, w smaku owocowe, słodkie, harmonijne, Zalecane serwowanie w temperaturze około 8°C. Doskonałe do wszystkich deserów, dojrzałych serów, makaronów oraz jako aperitif.

WŁO. Montepulciano d'Abruzzo DOC Altopiano

wkrótce w ofercie
 
REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 

 Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzji, z prowincji Chieti. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano d'Abruzzo przez Cantilna Tollo.
Rafinowane w stalowych kadziach przez 4 miesiące. Intensywny ciemnoczerwony kolor. Aromat przyjemny i delikatny – czerwonych owoców, fiołków, z leciutką nutą przypraw. Smak wytrawny i łagodny, z delikatnymi taninami. Doskonałe mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

WŁO. Montepulciano d'Abruzzo Riserva DOC

wkrótce w ofercie
 
REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzja. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano. Starzone w beczkach dębowych przez 15 miesięcy i potem przez 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnoczerwony kolor. Cudowny, intensywny aromat dojrzałych śliwek, jagód,  z wyczuwalną nutą czekolady i tytoniu. Pełne ciała, mocne, eleganckie i długie w smaku. Taniny słodkie i aksamitne. Świetnej klasy wino. Doskonałe ciemnych mięs, dziczyzny, potraw z grzybami, dojrzałych serów a także do ciast i ciemnej czekolady. Najlepsze w temperaturze 18°C.

WŁO. Primitivo di Salento IGT Line 68

wkrótce w ofercie
 
REGION: Salento
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w regionie Salento w 100% ze szczepu Primitivo. Intensywnie rubinowy kolor, wyraźny aromat owoców i przypraw. W smaku pełne i bogate, z dobrą strukturą i przyjemnymi taninami. Zalecane serwowanie w temperaturze około 17°C. Doskonałe do wszystkich potraw, szczególnie do mięs i serów.

 

WŁO. Primitivo Puglia Organic Auramadre

wkrótce w ofercie
 
REGION: Apulia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

 

Wino włoskie, czerwone, organiczne (tzn. produkowane bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów), wytrawne z południowych Włoch, z regionu Apulia. Produkowane przez Auramadre w 100% ze szczepu Primitivo. Intensywnym czerwony kolor. Aromat świeży, lekka nuta owocowa przebija się przez dominujące ciemne owoce. Smak łagodny, przyjemny, z wyczuwalnymi delikatnymi taninami i owocami. Doskonałe do przekąsek, mięs, pizzy, serów, potraw z ryżem i makaronem. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

WŁO. Valpiana Dianto Prosecco Extra Dry DOC

wkrótce w ofercie
 
REGION: Prosecco
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: półwytrawne
 

Wino białe, musujące, półwytrawne, produkowane i butelkowane we Włoszech, w regionie Veneto, w okolicach Wenecji, w 100% ze szczepu Glera (dawniej nazywanym Prosecco). Aromat owoców, miodu i kwiatów. Specyficzny, delikatny i niezwykle orzeźwiający smak połączony z "bąbelkami" wino zawdzięcza temu, że druga fermentacja w autoklawach – tzw. metoda Charmata – przeprowadzana jest w niskiej temperaturze (19-21°C). Jest idealne na ciepłe, letnie wieczory, chociaż jako aperitif, do sałat i przekąsek może być pite o każdej porze roku. Najlepsze schłodzone do temperatury około 8°C.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź