Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

FRA 039. Latour De France 2004

REGION: Roussilon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, pochodzi z południa Francji. Orzeczenie klasy Villages świadczy o podwyższonej jakości. Należy ono dodatkowo do jednego z tzw. Cru de Roussillon – Latour de France. Produkowane ze szczepów Carignan, Grenache, Syrah. Piękny – ciemnopurpurowy kolor, intensywny aromat głównie owoców i przypraw. W smaku pełne, zdecydowane, przyprawowo – owocowe i długie. Eleganckie, mocne, dobrej klasy wino. Doskonałe do mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 C.

FRA 065. Marquis De La Houllière 2007

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne. Dobrej jakości wino z Roussillon, o podwyższonej apelacji „ Villages”. Produkowane ze szczepów Syrah, Mourvèdre, Carignan i Grenache - butelkowane w chateau. Piękna czerwona barwa. Lekki aromat wanilii, charakterystyczny dla win dojrzewających w dębowych beczkach harmonizuje z wyraźnie wyczuwalnymi owocami cytrusowymi, suszonymi figami i zapachem jesiennych liści. Długie, dobrze zrównoważone. W ustach dominują delikatne taniny, jagody i przyprawy. Najlepiej podawać w temp. 16-18°C do mięs i serów.

 

FRA 069. Parchemin Oaked Cdr Villages 2006

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne. Świetnej jakości wino z Roussillon, o podwyższonej apelacji „Villages”. Produkowane ze szczepów Syrah, Mourvèdre, Carignan i Grenache – butelkowane w chateau. Piękna, ciemnoczerwona barwa. Intensywny aromat, z wyczuwalną gałką muszkatołową i tostami. Długie, dobrze zrównoważone. W ustach dominują delikatne taniny, wanilia i lukrecja. Najlepiej podawać w temp. 16-18°C do mięs (także białych) i serów.

xFRA 066. Roc Du Gouverneur Ambré/Amber Rivesaltes 4 Years

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: bursztynowe
RODZAJ: słodkie

Wino francuskie, bursztynowe, słodkie, z regionu Roussillon. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Maccabeu i Grenache Blanc. tzw. metodą Mutage polegającą na przerwaniu fermentacji poprzez dodanie alkoholu, następnie starzone przez 4 lata w dębowych kadziach. Piękny, intensywny, bursztynowy kolor z pomarańczowymi refleksami, aromat owoców i miodu. W smaku delikatna słodycz, dobrze zrównoważone, z nutą cytrusową, bogate i eleganckie. Najlepiej podawać w temperaturze 15º-18º C jako aperitif, do przystawek, niektórych serów oraz do deserów - zwłaszcza czekoladowych i ciast. Potencjał starzenia – można przechowywać je przez wiele (nawet kilkadziesiąt) lat.

wino niedostępne

xFRA 070. Ambré/Amber Arnaud De Villeneuve – Hors D’âge Rivesaltes 1985*

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: bursztynowe
RODZAJ: słodkie

Wino francuskie, bursztynowe, słodkie, z regionu Roussillon. Butelkowane w posiadłości. Najwyższej klasy słodkie wino. Produkowane ze szczepów Macabeu, Grenache Blanc i Muscat. tzw. metodą Mutage polegającą na przerwaniu fermentacji poprzez dodanie alkoholu, starzone w dębowych kadziach, a następnie w małych beczkach. Piękny, intensywny, bursztynowy kolor z pomarańczowymi refleksami, aromat owoców i miodu. W smaku delikatna słodycz, dobrze zrównoważone, z nutą cytrusową, bogate i eleganckie. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18ºC jako aperitif, oraz do przyrządzonych na słodko mięs, dań kuchni egzotycznej, dojrzałych serów oraz do deserów. Potencjał starzenia – można przechowywać je nawet do 100 lat.

wino niedostępne

 

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź