Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

RUM 01. Cotnari Eticheta Galbenă alb demidulce

 

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

 

Wino rumuńskie, białe, półsłodkie z regionu Cotnari. Wyprodukowane ze szczepów : Frâncuşă, Fetească albă i Tămâioasă Românească. Wraz z wiekiem wino to zmienia kolor od żółtego z zielonymi refleksami do złotożółtego. Aromat jabłek i kwitnących winnic. Elegancki i szlachetny smak - wyczuwalne są nuty dojrzałych winogron i miodu. Serwować dobrze schłodzone do temperatury 12-14°C, zwłaszcza do deserów, owoców, a także jako przyjemny aperitif.

RUM 02. Cotnari Eticheta Galbenă vin rosu demidulce

 

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

 

Wino rumuńskie, czerwone, półsłodkie z regionu Cotnari. Przyjemny, czerwony kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców. Przyjemny, półsłodki smak. Serwować w temperaturze 17-18°C, zwłaszcza do serów, deserów, ale także jako przyjemny aperitif.

RUM 03. Cotnari Eticheta Galbenă vin rosu demisec

 

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

 

Wino rumuńskie, czerwone, półwytrawne z regionu Cotnari. Przyjemny, czerwony kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców. Przyjemny, półwytrawny smak. Serwować w temperaturze 17-18°C, zwłaszcza do serów, deserów, a także jako przyjemny aperitif. Delikatne, łatwe do pica wino.

RUM 04. Cotnari Grasa de Cotnari demidulce

 

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

 

Wino rumuńskie, białe, półsłodkie z regionu Cotnari. Kolor złotożółty. Aromat jabłek i winogron. Elegancki i szlachetny smak - wyczuwalne są nuty dojrzałych winogron, orzechów, migdałów i miodu. Leżakowało w dębowych beczkach minimum 2 lata. Serwować dobrze schłodzone do temperatury ok. 10°C, zwłaszcza do deserów, owoców, a także jako znakomity aperitif. Świetnej klasy półsłodkie wino.

RUM 05. Cotnari Francusa sec

 

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

 

Wino rumuńskie, białe, wytrawne z regionu Cotnari. Kolor jasnożółty. Aromat i smak dojrzałych winogron – świetnie zrównoważone. Leżakowało w dębowych beczkach minimum 2 lata. Serwować dobrze schłodzone do temperatury ok. 10°C, zwłaszcza do ryb, owoców morza, białych mięs a także jako znakomity aperitif.

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź