Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

6. HIS 087. Azul Mujer Moscatel SWEET 2018, DO La Mancha

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

 

Wino hiszpańskie białe, słodkie z regionu La Mancha. Produkowane w 100% ze szczepu Moscatel. Barwa żółtozielona, aromaty owocowe z nutami miodu, jaśminu i pomarańczy. W smaku orzeźwiające, owocowe, delikatne i słodkie. Łatwe do picia wino, doskonałe dla każdego podniebienia. Polecane w szczególności do deserów, jednak można się nim cieszyć także samodzielnie (jako aperitif). Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 5-7oC.
Zawartość alkoholu: 12%.

FRA ALZ 008. Pinot Gris Grand Cru Froehn 2008 Médaille d’Or Strasburg, Doux*

REGION: Alzacja
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino francuskie, białe, słodkie, produkowane i butelkowane w Alzacji przez Cave Vinicole a Hunawihr. 100% Pinot Gris. Wino klasy Gran Cru. Kolor słomkowożółty ze złotymi refleksami. Aromat delikatny, ale i złożony. Wyczuwalna pigwa i świeże morele, a pod koniec także miód. W smaku półsłodkie głębokie i złożone – świetna równowaga między słodyczą i świeżością – z dominacją konfitury z pigwy. Szczególnie polecane do przyrządzonych na słodko mięs, niektórych serów, deserów oraz jako świetny, półsłodki i delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10ºC. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 10 lat.

 

 

GRE 002. Samos Vin Doux, Muscat 2012

REGION: Samos
KRAJ: Grecja
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino białe, słodkie, produkowane na greckiej wyspie Samos w 100% ze szczepu Muscat Blanc Petit Grain z zastosowaniem tej samej metody, której używa się do produkcji Porto. Piękny, złoty kolor. Aromat kwiatów, owoców i miodu. W smaku słodkie, świeże, owocowe – dają się wyczuć te same składniki co w aromacie. Najlepiej podawać w temp. 10-12 ºC do deserów oraz do serów. Może być także pite jako doskonały aperitif.

NAGRODY:
Złoty medal na Targach Wina Challenge International du Vin, France
Srebrny medal Decanter, United Kingdom
Złoty medal na Targach Wina International Wine Konkurs Saloniki
Srebrny medal na Targach Wina Concours Mondial de Bruxelles, Belgium

GRE 003. Samos Vin Doux Naturel Grand Cru, Muscat 2012

REGION: Samos
KRAJ: Grecja
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino białe, słodkie, klasy Grand Cru, produkowane na greckiej wyspie Samos w 100% ze szczepu Muscat Blanc Petit Grain. Piękny, złoty kolor. Aromat kwiatów, owoców i miodu. W smaku słodkie, świeże, owocowe – dają się wyczuć te same składniki co w aromacie. Najlepiej podawać w temp. 10-12 ºC do deserów oraz do serów. Może być także pite jako doskonały aperitif.

NAGRODY:
Złoty medal na Targach Wina International Wine Konkurs Saloniki
Srebrny medal na Targach Wina Berliner Wein Trophy, Germany
Złoty medal na Targach Wina Women & Wines of the World, Monaco

GRE 004. Vin Naturellement Doux De Samos „NECTAR”, Muscat 2009

REGION: Samos
KRAJ: Grecja
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino białe, słodkie, produkowane na greckiej wyspie Samos w 100% ze szczepu Muscat Blanc Petit Grain. Późno zebrane winogrona są suszone na słońcu w celu zwiększenia koncentracji cukru i aromatu. Wino starzone w dębowych beczkach przez 3 lata. Piękny kolor ciemnego złota. Wspaniały, mocny aromat kwiatów, miodu, dojrzałych i suszonych owoców. Smak delikatny, jedwabisty, słodki, pozostawia na długo przyjemny posmak w ustach. Dominują owoce i miód. Najlepiej podawać w temp. 16-18 ºC do deserów oraz do serów. Może być także pite jako doskonały aperitif.

NAGRODY:
Złoty medal na Targach Wina Challenge International du Vin, France
Złoty medal na Targach Wina International Wine Konkurs Saloniki
Złoty medal na Targach Wina Berliner Wein Trophy, Germany
Srebrny medal na Targach Wina Concours Mondial de Bruxelles, Belgium
Złoty medal na Targach Wina Women & Wines of the World, Monaco

HIS 062. Don Salinas 2013, Monastrell, Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowo-czerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów – zarówno owocowych jak i czekoladowych - oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12 °C. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 6 lat.

HIS 074. Moscatel Ainzón, DO Campo de Borja

 

REGION: Campo de Borja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ:słodkie

Wino hiszpańskie, białe, słodkie produkowane i butelkowane w regionie Campo de Borja ze szczepów Muscat Aleksandryjski i Muscat Blanc à Petits Grains. Jasnożółty kolor z zielonkawymi przebłyskami oraz złotymi refleksami. Bukiet o średniowysokiej intensywności ukazuje różnorodny i złożony charakter wina. Harmonijnie łączy charakterystyczny aromat szczepu Muscat z miodem i winogronami. W ustach zgrabne i słodkie, jednak ze zrównoważoną kwasowością. Najlepsze w temperaturze 14-16°C

 

HIS 80. HOLIDAY SILVER

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (srebrne)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasny kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity srebrny blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

HIS 81. HOLIDAY BRONZE

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (brąz)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasny kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity brązowo-złocisty blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

HIS 82. HOLIDAY PURPLE

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe (purpurowe)
RODZAJ: musujące słodkie, PERŁOWE

 

Lekkie hiszpańskie wino perłowe, musujące, białe, słodkie - produkowane w rejonie La Mancha, ze szczepów Airen i Moscatel. Przyjemny, jasnoniebieski kolor. Przy delikatnym potrząsaniu butelką, wewnątrz uwidacznia się niesamowity fioletowy blask. Świetna propozycja na efektowny prezent.

WŁO 115. Cagnina DOC 2012

REGION: Emilia Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie ( ok. 80 g cukru/l ), z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Terrano. Głęboki, czerwono-fioletowy kolor. Bukiet intensywny owocowy a zarazem delikatny, charakterystyczny ze względu na bogatą gamę aromatów świeżych owoców. . W smaku W smaku, pełne, eleganckie, dobrze zbalansowane, z nutą czerwonych owoców i wyczuwalną słodyczą charakterystyczną dla tego wina. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz niektórych dań przyrządzanych na słodko. Najlepsze w temperaturze około 16 °C.

 

WŁO 120. Albana Dolce D.O.C.G. 2012

REGION: Emilia-Romania
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Wino włoskie, białe, słodkie ( ok. 80 g cukru/l ), z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Albana di Romagna. Pierwsze białe wino we Włoszech które otrzymało najwyższą możliwą klasyfikację DOCG ( w 1987 roku). Słomiano-żółty kolor z zielonkawymi refleksami, dosyć intensywny owocowy bukiet. W smaku słodkie, orzeźwiające, dobrze zbalansowane, z wyczuwalną delikatną nutą białych owoców. Doskonałe jako aperitif, polecane również do deserów oraz świeżych owoców. Najlepsza temperatura serwowania 8-10°C.

WŁO 126. Moscato d'Asti DOCG, Giordano Vini 2013

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino białe, słodkie (108 gramów cukru na litr) pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, Veneto, z prowincji Asti słynnej jako najlepsze na świecie miejsce do uprawy szczepu Moscato. Jedno z najlepszych i najsłynniejszych słodkich win włoskich. Posiada najwyższą możliwą klasyfikację jakości DOCG. Produkowane w 100% ze szczepu Moscato d'Asti. Ręcznie zbierane, bardzo dojrzałe winogrona są bardzo delikatnie wyciskane. Winifikacja jest przerywane, kiedy wino osiągnie 4,5 - 5% alkoholu i pozostaje ciągle znaczna ilość niesfermentowanego cukru. Taka metoda pozwala zachować wyjątkowo intensywny aromat i słodki smak nektaru. Słomiano-żółty kolor ze złotymi refleksami. Leciutkie, naturalne bąbelki, podkreślają jeszcze owocowy aromat w którym dominują dojrzałe brzoskwinie i morele z lekką nutą miodu. W smaku perliste, miękkie, delikatne, słodkie – wyczuwamy jabłka, ananasy i cytrusy. Wspaniałej klasy delikatne wino, jednocześnie łatwe do picia ( co nie zdarza się często). Najlepiej podawać w temperaturze 6-8 °C, do deserów, ale można się nim cieszyć nie tylko do posiłku.

 

xFRA 066. Roc Du Gouverneur Ambré/Amber Rivesaltes 4 Years

REGION: Roussillon
KRAJ: Francja
KOLOR: bursztynowe
RODZAJ: słodkie

Wino francuskie, bursztynowe, słodkie, z regionu Roussillon. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Maccabeu i Grenache Blanc. tzw. metodą Mutage polegającą na przerwaniu fermentacji poprzez dodanie alkoholu, następnie starzone przez 4 lata w dębowych kadziach. Piękny, intensywny, bursztynowy kolor z pomarańczowymi refleksami, aromat owoców i miodu. W smaku delikatna słodycz, dobrze zrównoważone, z nutą cytrusową, bogate i eleganckie. Najlepiej podawać w temperaturze 15º-18º C jako aperitif, do przystawek, niektórych serów oraz do deserów - zwłaszcza czekoladowych i ciast. Potencjał starzenia – można przechowywać je przez wiele (nawet kilkadziesiąt) lat.

wino niedostępne

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź