Oferta

Zapytaj o cennik: folwark@folwark.pl

5. HIS 71. Altos de Luzon DO Jumilla 2011

 

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, Hiszpania, w 50% ze szczepu Monastrell (Mourvedre), 25% Tempranillo i 25% Cabernet Sauvignon. Starzone przez 12 miesięcy w nowych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Piękny, intensywny wiśniowy kolor granatowymi błyskami. Złożony aromat: dojrzałe owoce (jeżyny, śliwki) przyprawy, nuta wanilii oraz dymu pochodzące od nowych beczek dębowych. W smaku bogate, intensywne, z dojrzałymi taninami, dymem, nutą czekolady. Doskonałe do ciemnych mięs i ryb (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania (nawet do 15 lat).

NAGRODY:
Złoty Medal na Challenge International du Vin 2016
Srebrny Medal Sommelier Wine Awards 2016
Złoty Medal SAKURA – Japan Women’s Wine Awards 2016
91 Punktów Stephen Tanzer's International Wine Cellar 2016
i wiele innych

6. HIS 086. Volantis Tempranillo 2018, DO La Mancha

NOWOŚĆ

 

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
 

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne z regionu La Mancha. Produkowane w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Czerwona barwa z fioletową obręczą. Aromat świeży i bardzo owocowy, z wyczuwalnymi nutami malin, porzeczek, śliwek, tytoniu, wanilii i ziół.
Ciało umiarkowane, miękkie i owocowe, okrągłe i dobrze zrównoważone, z delikatną pikantną nutą. Doskonałe do wszystkich rodzajów ryb, mięs i serów. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18oC.
Zawartość alkoholu: 13%.

9. HIS 044. La Llave Roja 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%.Nagrodzone srebrnym medalem na International Wine Guide 2012, Spain. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku młode, świeże, dominują owoce i taniny. Wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, zarówno ciepłych jak i zimnych mięs, pasztetów i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Brązowy medal International Vine Guide 2012

9. HIS 045. Carlos Plaza Joven 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świetnie zrównoważone, dominują owoce i taniny. Młode wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, potraw z grilla, mięs i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the International Wine Guide 2012, Spain
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012
Penin Guide 2012: 88 points: Very Good (*****).

 

9. HIS 046. Carlos Plaza Roble 2009

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 70%, Syrah 15% i Merlot 15%. Starzone 6 miesięcy w nowych beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy - głównie dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek, z leciutką nutą dymu, wanilii, przypraw i kakao w tle. W smaku świetnie zrównoważone, zdecydowane i z charakterem, ale przyjemne do picia – początkowo dominują owoce i dojrzałe taniny, później pojawia się likier kawowy. Świetnie pasuje do bardzo różnorodnych potraw od mięs, pieczeni z grilla, wędlin, przystawek, pizzy i warzyw poprzez ryby z frytkami aż do gorzkiej czekolady. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge,
Silver Medal on the International Wines & Spirits Contest CINVE, Sevilla 2011
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011,
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012,
Intervinos Guide 2012: 88 Points: Very Good,
Best Wine at his category at the Wines of the Museum Contest, Extremadura 2012.

ARG 017. Tosco Alto Mendoza Red

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne. Produkowane ze szczepów Bonarda, Tempranillo, Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem dojrzałych owoców – głównie malin, jeżyn, czerwonych porzeczek. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

HIS 014. Covila 2014, Rioja DOC Tinto

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świeże, przyjemne. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, łagodne, przyjemne, łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

HIS 015. Covila 2016, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu - charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 016. Covila 2007, Rioja DOC Tinto Reserva

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 24 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego i 12 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców i truskawek, skóry a także dymu - charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku aromatyczne, krągłe, świetnie wyważone. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Reserva. Szczególnie polecane mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 017. Pagos De Labarca 2004, Rioja DOC Tinto Gran Reserva

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 30 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 36 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Elegancki aromat dojrzałych owoców, świetnie zrównoważony przez zapach dębu, skóry i wanilii, a także dymu - charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku aromatyczne, świetnie wyważone. Świetnej jakości najsłynniejsze wino hiszpańskie, najwyższej klasy Gran Reserva. Szczególnie polecane mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 018. Covila 2006 Magnum, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 027. Jesus Diaz Tinto 2014, Vinos De Madrid D.O.

REGION: Madryt
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w rejonie Madrytu, w 85% ze szczepu Tempranillo, w 15% Syrah. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców i przypraw. W smaku świeże, przyjemne i owocowe – dominują jeżyny i czarne porzeczki. Łagodne, wygrzane, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

WYRÓŻNIENIA
87 punktów od Roberta Parkera

HIS 040. Ribera del Duero, Montevannos Tinto 2011

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 85% ze szczepu Tempranillo, 15% Merlot. Piękny, głęboki, ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy, głównie jeżyn i truskawek - z nutą fig i brzoskwiń. W smaku dominują czerwone owoce ze słodkimi taninami i nutą mineralną w tle. Koniec długi i owocowy. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, młode, świeże, przyjemne, ale i z charakterem. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 041. Ribera del Duero, Montevannos Roble 2009

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 85% ze szczepu Tempranillo, 15% Merlot. Starzone 5 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i potem 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat czysty i intensywny, głównie jeżyn i czarnej porzeczki - zarówno świeżych owoców, jaki konfitur – z leciutką nutą dymu, kawy i wanilii z beczki w tle. W smaku świetnie długie i zrównoważone, dominują owoce i delikatne taniny. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, łagodne, przyjemne, ale i z charakterem. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

HIS 042. Ribera del Duero, Montevannos Crianza 2006

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 90% ze szczepu Tempranillo, 10% Merlot. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem 12 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor – bardzo żywy jak na swój wiek. Aromat konfitur z ciemnych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, z nutą fig, kawy, dymu i beczki w tle. W smaku bogate, złożone – dominują owoce i delikatne taniny, z minimalną wanilia w tle. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich klasy Crianza, świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

NAGRODY:
Gold medal “Tempranillos of the world” New York 2011
“GOLD MEDAL” BACCHUS INTERNATIONAL COMPETITION 2016
“GRAND GOLD MEDAL” CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2016 -

HIS 043. Ribera del Duero, Montevannos Reserva 2006

REGION: Ribera Del Duero
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Ribera del Duero, jednym z najlepszych regionów winiarskich Hiszpanii, w 92% ze szczepu Tempranillo, 8% Merlot. Starzone 14 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem minimum 24 miesiące w butelkach. Piękny, bardzo ciemny wiśniowy kolor. Elegancki aromat dojrzałych owoców i konfitur – głównie brzoskwiń i czerwonej porzeczki – świetnie zrównoważony przez zapach dębu, skóry i wanilii, a także dymu (charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu). W ustach bogate, krągłe, z delikatnymi i słodkimi taninami. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich klasy Reserva, świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

HIS 065. Viña Lastra Tempranillo-Merlot ORGANIC 2017, Tierra di Castilla

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, EKOLOGICZNE

Wino ekologiczne, czerwone, wytrawne z regionu Valdepeñas w Hiszpanii. Wyprodukowane ze szczepów Tempranillo i Merlot z winogron pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Głęboki czerwony kolor. Wino z dobrą strukturą, owocowe, z długim finiszem. Doskonałe do wszystkich mięs i drobiu, a także do miękkich serów. Najlepsza temperatura serwowania: 16-18°C.

HIS 073. Vina Ainzon Crianza, DO Campo de Borja 2013

 

REGION: Campo de Borja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Campo De Borja w 75% ze szczepu Grenache oraz w 25% ze szczepu Tempranillo. Wiśniowoczerwony kolor z fioletowymi przebłyskami. Intensywny i złożony aromat dojrzałych owoców (zwłaszcza jeżyn i porzeczek), kokosa z nutą wanilii i dymu. W ustach długie, dobrze zbalansowane, gęste. Starzone 10 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego. Najlepsze w temperaturze 14-16°C do wszystkiego rodzaju mięs i serów.

HIS 77. ZERO Non Alcoholic Still Red Wine

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, BEZALKOHOLOWE

 

Wino bezalkoholowe, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w centralnym regionie Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Wino zachowuje swój smak i aromat dzięki unikalnej metodzie usuwania alkoholu z wysokiej klasy tradycyjnego wina tuż przed jego butelkowaniem.

 

SPRZEDAŻ HURTOWA


Folwark Bolesławów

FOLWARK BOLESŁAWÓW

Piotr Rybicki 
ul. Wieńcowa 30/32
92-632 Łódź

NIP: 728 025 64 30

REGON: 470582475

SPRZEDAŻ DETALICZNA


Folwark Bolesławów

WINA I SZAMPANY

 ul.Sienkiewicza 39  
Łódź