Jack Duggan White to wino białe, półsłodkie (24 g/l cukru), australijskie. Produkowane ze szczepów Semillon i Chardonnay. Kolor jasnożółty. Aromat świeży i owocowy – dominują w nim owoce tropikalne. Delikatne i łatwe do picia wino. Doskonałe do białych mięs, ryb, potraw z ryżu i makaronu, a także niezbyt słodkich deserów. Może być też pite jako delikatnym aperitif. Wino Jack Duggan White jest najlepsze w temperaturze 6-8°C.
Jack Duggan Semi-Sweet White South Australia
REGION: Australia Południowa
KRAJ: Australia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie
Wino białe, półsłodkie (24 g/l cukru), australijskie. Produkowane ze szczepów Semillon i Chardonnay. Kolor jasnożółty. Aromat świeży i owocowy – dominują owoce tropikalne. Delikatne i łatwe do picia wino. Doskonałe do białych mięs, ryb, potraw z ryżu i makaronu oraz niezbyt słodkich deserów. Może być też pite jako delikatnym aperitif. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.
Opis