Wyświetlanie 109–144 z 416 wyników

Show sidebar
Close

Chateau Vieux Moulin de Roques 2006

REGION: Puisseguin-Saint-Émilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, francuskie, wytrawne, butelkowane w chateau. Produkowane w 66% ze szczepu Merlot, 34% Cabernet Franc. Piękny rubinowy kolor, wyjątkowo intensywny. Dominuje bukiet ciemnych dojrzałych owoców, pestek, ale ma też nuty kwiatowe – głównie fiołków. W smaku przyjemne, wyczuwamy lekkie, krągłe taniny. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18º, do wędlin, pizzy, mięs i serów.

Close

Chateu Prieure Lichine Rouge, Margaux 2013

REGION: Margaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Ciliegiolo
Close

Ciliegiolo 2011, I.G.T. Forli

REGION: Emilia-Romana
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne z regionu Emilia-Romagna w północnych Włoszech. Produkowane w 100% ze szczepu Ciliegiolo. Głęboki, czerwono-rubinowy kolor. Bukiet intensywny, zdecydowanie czereśniowy charakterystyczny dla tego szczepu – Ciliegia to po włosku właśnie czereśnia. W smaku owocowe, pełne, eleganckie, wytrawne i dobrze zbalansowane. Doskonale nadaje się do pieczonych i grillowanych mięs, pasztetów, past i serów. Najlepsza temperatura serwowania około 20 °C

Closerie de Malescasse
Close

Closerie de Malescasse 2011, AOC Haut-Médoc

REGION: Haut-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Bordeaux – butelkowane w posiadłości istniejącej od 1824 roku. Produkowane w ze szczepów Cabernet Sauvignon – 74,4%, Merlot – 6,5%, Cabernet Franc – 17,8%. Piękny czerwony kolor z purpurowymi refleksami. Aromat świeżych, dojrzałych owoców i przypraw. W smaku zrównoważone, z miękkimi i eleganckimi taninami. Długi finisz pozwala łatwiej zachować je w pamięci. Świetnej klasy wino. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18ºC do mięs i serów. Wino ma dobry potencjał do starzenia, może być przechowywane przez wiele lat.

NAGRODY:
Srebrny medalem na targach wina Paris 2014.

wino niedostępne

Albarino Rias Baixas
Close

Colleita de Martís Albariño Rias Baixas 2011

REGION: Galicja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rias Baixas – miejscu w północno-zachodniej Hiszpanii, skąd pochodzą najlepsze białe wina. Wytwarzane w 100% ze szczepu Albariño. Piękny jasnosłomkowy kolor z zielonymi refleksami. Balsamiczny aromat roślinny – głównie liści laurowych, eukaliptusa i dojrzałych jabłek. W smaku dobrze zbudowane, odświeżające i złożone. Znajdujemy zarówno świeżo skoszoną trawę jak i cytryny. Leciuteńka, przyjemna goryczka powoduje, że są szczególnie polecane do ryb, owoców morza, potraw wegetariańskich, warzyw, białych mięs, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10°C.

 

Corti Benedettine Del Padovano DOC Cabernet Sauvignon 2019
Close

Corti Benedettine Del Padovano DOC Cabernet Sauvignon 2019

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, lekko wytrawne (6 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Produkowane i butelkowane przez Sansovino Vigneti e Cantine ze szczepu Cabernet Sauvignon z dodatkiem Cabernet Franc. Nazwa denominacji DOC Corti Benedettine del Padovano nawiązuje do zakonu Benedyktynów, którzy od XII wieku produkowali wina w tym rejonie. Intensywny rubinowoczerwony kolor. Aromat intensywny, owocowy z nutą wanilii. Smak przyjemnie wytrawny, miękki i pełen harmonii. Doskonałe do mięs (zwłaszcza pieczonych), potraw z ryżu i makaronów. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.

Corti Chardonnay
Close

Corti Benedettine Del Padovano DOC Chardonnay 2016

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, lekko wytrawne (8 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Produkowane i butelkowane przez Sansovino Vigneti e Cantine. Nazwa denominacji DOC Corti Benedettine del Padovano nawiązuje do zakonu Benedyktynów, którzy od XII wieku produkowali wina w tym rejonie. Ma słomianożółty kolor i przyjemny, delikatny, charakterystyczny dla Chardonnay aromat. Wino miękkie, świeże i orzeźwiające, o przyjemnym, kremowym zakończeniu. Doskonałe jako aperitif, wyśmienicie współgra z lekkimi potrawami z ryżu lub makaronu, warzywami, daniami wegetariańskimi, rybami, owocami morza i białych mięsami. Najlepsza temperatura serwowania 10-12°C. Wino polecane jako uniwersalny prezent ze względu na piękną etykietę i łagodny smak.

 

wino niedostępne

Corti Benedettine Del Padovano DOC Merlot 2018
Close

Corti Benedettine Del Padovano DOC Merlot 2018

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, lekko wytrawne (6 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Produkowane i butelkowane przez Sansovino Vigneti e Cantine. Nazwa denominacji DOC Corti Benedettine del Padovano nawiązuje do zakonu Benedyktynów, którzy od XII wieku produkowali wina w tym rejonie. Intensywny rubinowoczerwony kolor. Aromat intensywny, owocowy z nutą wanilii. Smak przyjemnie wytrawny, miękki i pełen harmonii. Doskonałe zarówno do pieczonych mięs, makaronów a także do niezbyt słodkich ciast i deserów. Najlepsze w temperaturze 18-20°C. Wino polecane jako uniwersalny prezent ze względu na piękną etykietę i łagodny smak.

Corti Benedettine Del Padovano DOC Pinot Grigio 2019
Close

Corti Benedettine Del Padovano DOC Pinot Grigio 2019

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, lekko wytrawne (8 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Słomkowożółty kolor i przyjemny, delikatny, charakterystyczny dla Pinot Grigio aromat. Wino świeże i orzeźwiające, o eleganckiej strukturze i przyjemnym, wytrawnym zakończeniu. Doskonałe jako aperitif, wyśmienicie współgra z potrawami z makaronu, daniami wegetariańskimi, rybami, owocami morza i białymi mięsami. Najlepsze w temperaturze 10-12°C.

Corton Charlemagne
Close

Corton Charlemagne 2001 Blanc

REGION: Burgundia
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Close

Corvina IGT 2016, Tenuta Valleselle

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Veneto. Winogrona pochodzą z wybranych winnic, znajdujących się w regionie Valpolicella, na wysokości od 150 do 300 m n.p.m. Zbiór ręczny z selekcją winogron już w winnicy. Produkowane w 100% ze szczepu Corvina – znanego głownie jako podstawowa wina Valpolicella, z częściowo suszonych winogron, przy użyciu tej samej metody, która stosuje się przy produkcji Amarone. Zaskakująca łagodność tego wina, zbliżona do Amarone to efekt dodatkowego osiemnastomiesięcznego doskonalenia w zbiornikach z dębu slawońskiego. Przepiękny, purpurowoczerwony kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców i przypraw. W smaku świetnie zbudowane, krągłe i aksamitne, z łagodnymi taninami i minimalną nutą wanilii. Świetnej klasy wino. Ze względu na swoją budowę doskonale nadaje się do pierwszych dań takich jak risotto czy pasta, gotowanych i pieczonych mięs oraz mocno dojrzałych serów. Najlepsza temp. serwowania około 20°C. Zalecane otwarcie butelki na godzinę przed spożyciem.

Wino rumuńskie białe
Close

Cotnari Eticheta Galbenă alb demidulce

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino rumuńskie, białe, półsłodkie (15-35 g cukru/litr) z regionu Cotnari. Wyprodukowane ze szczepów : Frâncuşă, Fetească albă i Tămâioasă Românească. Wraz z wiekiem wino to zmienia kolor od żółtego z zielonymi refleksami do złotożółtego. Aromat orzechów włoskich, rodzynek i migdałów. Elegancki i szlachetny smak – wyczuwalne są nuty dojrzałych winogron i miodu. Serwować dobrze schłodzone do temperatury 12-14°C, zwłaszcza do deserów, owoców, a także jako przyjemny aperitif.

Informacja dla wegan: filtracja z użyciem żelatyny

Close

Cotnari Eticheta Galbenă vin rosu demidulce

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino rumuńskie, czerwone, półsłodkie z regionu Cotnari. Piękny, czerwony kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców. Przyjemny, półsłodki smak. Wyjątkowe, eleganckie i doskonale wyważone. Zalecane serwowanie w temperaturze 17-18°C, zwłaszcza do serów, deserów, ale także jako przyjemny aperitif.

Informacja dla wegan: filtracja z użyciem żelatyny

Cotnari Rosu Demisec
Close

Cotnari Eticheta Galbenă vin rosu demisec

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

Wino rumuńskie, czerwone, półwytrawne z regionu Cotnari. Przyjemny, czerwony kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców. Przyjemny, półwytrawny smak. Serwować w temperaturze 17-18°C, zwłaszcza do serów, deserów, a także jako przyjemny aperitif. Delikatne, łatwe do pica wino.

Informacja dla wegan: filtracja z użyciem żelatyny

Close

Cotnari Francusa sec

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino rumuńskie, białe, wytrawne z regionu Cotnari. Kolor jasnożółty. Aromat i smak dojrzałych winogron – świetnie zrównoważone. Leżakowało w dębowych beczkach minimum 2 lata. Serwować dobrze schłodzone do temperatury ok. 10°C, zwłaszcza do ryb, owoców morza, białych mięs a także jako znakomity aperitif.

Informacja dla wegan: filtracja z użyciem żelatyny

 

Wino rumuńskie białe półsłodkie
Close

Cotnari Grasa de Cotnari demidulce

REGION: Cotnari
KRAJ: Rumunia
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino rumuńskie, białe, półsłodkie (35-45 g cukru/l) z regionu Cotnari. Kolor złotożółty. Aromat jabłek i winogron. Elegancki i szlachetny smak – wyczuwalne są nuty dojrzałych winogron, orzechów, migdałów i miodu. Leżakowało w dębowych beczkach minimum 2 lata. Serwować dobrze schłodzone do temperatury ok. 10°C, zwłaszcza do deserów, owoców, a także jako znakomity aperitif. Świetnej klasy półsłodkie wino.

Informacja dla wegan: filtracja z użyciem żelatyny

Covila Magnum 
Close

Covila 2006 Magnum, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Rioja Gran Reserva
Close

Covila 2014, Rioja DOC Tinto Gran Reserva

wkrótce w ofercie

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone łącznie 60 miesięcy w dębie i butelkach. Głęboki czarnowiśniowy kolor z niuansami terakoty w obrzeżu. Dąb i owoce w złożonym nosie są dobrze połączone i zrównoważone. Doskonałe wino z gęstym, bogatym podniebieniem. Wino z wyrazistym nosem, po którym następuje eleganckie i jedwabiste podniebienie. Z czasem w szkle jeszcze bardziej wzrasta jego złożoność i wielkość. Covila Rioja Gran Reserva to idealny dodatek do czerwonego mięsa lub dziczyzny (pieczonej lub w gulaszu), peklowanego mięsa, tłustych ryb i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-18°C.

 

NAGRODY:
91 punktów Wine Enthusiast
Złoto na Challenge International du Vin
91 punktów Tim Atkins Rioja Raport 2018
90 punktów James Suckling
90 punktów Peñiñ Guide 2016

 

 

Covila Rioja Reserva
Close

Covila 2015, Rioja DOC Tinto Reserva

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 18 miesięcy w beczkach (65% dąb amerykański i 35% dąb francuski) i minimum 24 miesiące w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców i truskawek, skóry a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku aromatyczne, krągłe, świetnie wyważone. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Reserva. Szczególnie polecane mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Crianza
Close

Covila 2017, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Blanco
Close

Covila 2019, Rioja DOC Blanco

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa ze szczepów Viura, Sauvignon Blanc i Malvasia. Przyjemny jasnosłomkowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie jabłek i gruszek z lekka nuta bananową. W smaku przyjemne i wyjątkowo odświeżające. Dominują zielone jabłka, świetnie zharmonizowane z aromatem. Biała wersja najsłynniejszego wina hiszpańskiego – łagodne, przyjemne, łatwe do picia. Szczególnie polecane do ryb, owoców morza, białych mięs, przystawek, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 9-12°C.

Covila Rioja Tinto
Close

Covila 2019, Rioja DOC Tinto

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świeże, przyjemne. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, łagodne, przyjemne, łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Cuvee Juliette Chateau Ricardelle
Close

Cuvee Juliette 2016, Chateau Ricardelle

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Syrah 70%, Grenache 20%, Carignan 10%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 26 hl/hektar. Najlepsze wino tego producenta. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji 25 dni. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego (40% nowych) przez okres 10 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, (także drobiu) zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Uwaga – również do deserów lub cygara po posiłku. Wino z dobrym potencjałem starzenia. Najlepsze w temperaturze 16ºC.

NAGRODY: Złoty medal Mundus Vini, Deutschland 2019

Juliette Magnum
Close

Cuvee Juliette Magnum 2016, Chateau Ricardelle

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z jednego z najlepszych, wyróżnionych regionów Langwedocji – La Clape. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Syrah 70%, Grenache 20%, Carignan 10%. Zbiór ręczny, selektywny. Wydajność wynosi 26 hl/hektar. Najlepsze wino tego producenta. Zawartość alkoholu 14%. Winifikacja każdego szczepu osobno. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas winifikacji 25 dni. Dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego (40% nowych) przez okres 10 miesięcy, nie filtrowane. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce i taniny. Doskonałe do ciemnych mięs, (także drobiu) zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Uwaga – również do deserów lub cygara po posiłku. Wino z dobrym potencjałem starzenia. Najlepsze w temperaturze 16ºC.
Producent: Château Ricardelle.

Wino w wersji Magnum – 1,5 litrowa butelka, każda pakowana w ozdobną drewnianą skrzyneczkę. Wino idealne na wyjątkowy prezent.

NAGRODY:

Złoty medal Mundus Vini, Deutschland 2019

Cuvée Olivettes
Close

Cuvée Olivettes Rouge 2020

REGION: Langwedocja
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Langwedocji. Producent: Château Ricardelle. Butelkowane w posiadłości. Produkowane ze szczepów Grenache 40%, Syrah 35%, Carignan 25%. Zawartość alkoholu 14%. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 25-30°C, czas wiwifikacji wynosi 24-30 dni. Dojrzewa w kadziach przez okres 8 miesięcy. Intensywny, bardzo ciemny kolor, delikatny i elegancki aromat owoców i minerałów. W smaku mocne, zdecydowane – dominują w nim ciemne owoce. Doskonałe do ciemnych mięs, zwłaszcza pieczonych i grillowanych, oraz do serów. Potencjał starzenia – można je przechowywać około 3-4 lata. Najlepsze w temperaturze 16-18ºC.

Close

Dolcetto d’Alba D.O.C. Villa Martino 2007

REGION:Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, z okolic miasta Alba. Produkowane w 100% ze szczepu Dolcetto. Intensywny rubinowoczerwony kolor. Aromat przyjemny i subtelny – wyraźnie owocowy, dominują dojrzałe wiśnie. Smak wytrawny, zdecydowany, koniec z lekkim posmakiem migdałów. Pasuje do większości potraw. Szczególnie polecane do ciemnych mięs, zarówno do grillowanych jak i tych przyrządzanych z sosem, do mięs białych, makaronów, pizzy, przekąsek. Najlepsze w temperaturze około 20°C.

Chablis 1-er Cru Monts de Milieu
Close

Domaine De La Mandeliere Chablis 1er Cru Monts de Milieu 2017

REGION: Chablis
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane we Francji, w Domaine de Mandeliere przez niezależnego producenta Vignoble Nicolle Laroche. Jedno z najbardziej znanych białych win świata w świetnym wydaniu, klasy 1-er Cru. Monts de Milieu uważane jest za jedno z najlepszych 1-r Cru z 29 obecnie istniejących. 100% Chardonnay. Kolor jasnożółty z zielonkawymi przebłyskami. Aromat delikatny, świeży, kwiatowy – głównie kwitnących akacji. Smak pełny, bogaty, ale zarazem delikatny, o nieco metalicznym mineralnym posmaku. Doskonałe do wszystkich przekąsek, sałat, owoców morza i białych mięs. Polecane też jako świetnej klasy aperitif. Najlepsze w temperaturze 11-13ºC. Można je przechowywać do 8 lat.

Chablis
Close

Domaine De La Mandeliere Chablis 2018

REGION: Chablis
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane we Francji, w Domaine de Mandeliere przez niezależnego producenta Vignoble Nicolle Laroche. 100% Chardonnay. Kolor jasnożółty. Aromat delikatny, świeży, kwiatowo-owocowy. Smak świeży, orzeźwiający, o nieco metalicznym, mineralnym posmaku. Doskonałe do wszystkich przekąsek, sałat, owoców morza i białych mięs. Polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 11-13ºC.

Close

Don Cesare, Chianti Classico DOCG 2008

REGION: Toskana
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z północnych Włoch, z regionu Toskania . Produkowane i butelkowane przez Cesare Salvadori NC ze szczepów Sangiovese 85%. oraz Cabernet – 15%. Najsłynniejsze wino włoskie o podwyższonej jakości, oznaczone równie sławnym symbolem Chianti Classico – kogutkiem, klasy Riserva. Starzone w beczkach dębowych przez 8 miesięcy, a potem w butelkach przez kolejne minimum 4 miesiące. Głęboki rubinowo-czerwony kolor. Intensywny bukiet owoców, przypraw i suszonych kwiatów, z charakterystyczną waniliową nutą W smaku mocno zbudowane a zarazem delikatne, długo pozostające na podniebieniu, z wyczuwalnymi elementami przypraw i owoców leśnych, dobrze wyważone. Wino wysokiej klasy. Doskonałe do mięsa pieczonego, czerwonego i białego, dziczyzny i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

Close

Don Cesare, Chianti Classico Riserva DOCG 2008

REGION: Toskania
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z północnych Włoch, z regionu Toskania . Produkowane i butelkowane przez Cesare Salvadori NC ze szczepów Sangiovese 85%. oraz Cabernet – 15%. Najsłynniejsze wino włoskie o podwyższonej jakości, oznaczone równie sławnym symbolem Chianti Classico – kogutem, klasy Riserva. Starzone w beczkach dębowych przez 8 miesięcy, a potem w butelkach przez kolejne minimum 4 miesiące. Głęboki rubinowo-czerwony kolor. Intensywny bukiet owoców, przypraw i suszonych kwiatów, z charakterystyczną waniliową nutą W smaku mocno zbudowane a zarazem delikatne, długo pozostające na podniebieniu, z wyczuwalnymi elementami przypraw i owoców leśnych, dobrze wyważone. Wino wysokiej klasy. Doskonałe do mięsa pieczonego, czerwonego i białego, dziczyzny i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

Don Gavarre Blanco
Close

Don Gavarre Blanco

wkrótce w ofercie

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Blanco to wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Przyjemny, słomkowożółty kolor z zielonymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat świeżych owoców (szczególnie jabłek). W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Blanco to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do przekąsek, sałatek, drobiu i owoców morza. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.

Don Gavarre Tinto
Close

Don Gavarre Tinto

wkrótce w ofercie

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Tinto to wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Intensywny, wiśniowy kolor z fioletowymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat malin i porzeczek. W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Tinto to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Polecane do przekąsek (szczególnie hiszpańskich w stylu tapas), czerwonych mięs, drobiu i barbecue. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Don Juan Bianco
Close

Don Juan Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków (zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs), jak też jako aperitif.

Don Juan Tinto
Close

Don Juan Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Don Salinas Semi Dulce
Close

Don Salinas 2013, Monastrell, Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowo-czerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów – zarówno owocowych jak i czekoladowych – oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12 °C. Wino z dobrym potencjałem starzenia.

Don Salinas Semi Dulce
Close

Don Salinas 2016, Monastrell, Semi Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino czerwone, półsłodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowoczerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów (zarówno owocowych jak i czekoladowych) oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12°C. Wino z dobrym potencjałem starzenia.

 

wino niedostępne