Samos Nectar to wino białe, słodkie, produkowane na greckiej wyspie Samos w 100% ze szczepu Muscat Blanc Petit Grain. Późno zebrane winogrona są suszone na słońcu w celu zwiększenia koncentracji cukru, ale również aromatu. Wino starzone w dębowych beczkach przez 3 lata. Piękny kolor ciemnego złota. Wspaniały, mocny aromat kwiatów, miodu, dojrzałych i suszonych owoców. Smak delikatny, jedwabisty, słodki, pozostawia na długo przyjemny posmak w ustach. Dominują owoce i miód. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18 ºC do deserów oraz do serów. Samos Nectar polecamy również jako doskonały aperitif.
NAGRODY:
Złoty medal na Targach Wina Challenge International du Vin, France
Złoty medal na Targach Wina International Wine Konkurs Saloniki
Srebrny medal na Targach Wina Concours Mondial de Bruxelles, Belgium
Złoty medal na Targach Wina Women & Wines of the World, Monaco
Złoty medal na Targach Wina Berliner Wein Trophy, Germany