Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Show sidebar
Alamos Malbec
Close

Alamos Malbec

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne (cukier resztkowy – 2,4 g/l), pochodzi z najlepszego regionu tego kraju – Mendozy. Produkowane i butelkowane w Argentynie przez Alamos Winery. 100% Malbec. Starzone w beczkach dębowych (z dębu francuskiego i amerykańskiego) przez 6-9 miesięcy. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem ciemnych, dojrzałych owoców takich jak wiśnie i śliwki, z delikatną nutą dymu. W smaku bardzo złożone – znajdujemy krągłe i dojrzałe taniny, które mimo swojej wytrawności dają lekkie uczucie słodyczy, ciemne owoce – głównie czarne porzeczki i jagody. Świetnej klasy wino. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, przyrządzanych z pikantnym sosem oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

Tosco Alto Red
Close

Tosco Alto Mendoza Malbec 2013

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne, pochodzi z najlepszego winiarskiego regionu tego kraju – Mendozy. 100% Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem ciemnych, dojrzałych owoców. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów.
Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.

Tosco Alto Red
Close

Tosco Alto Mendoza Red

REGION: Mendoza
KRAJ: Argentyna
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino argentyńskie, czerwone, wytrawne. Produkowane ze szczepów Bonarda, Tempranillo, Malbec. Piękny, intensywny ciemnoczerwony kolor z rubinowymi refleksami. Przepełnione intensywnym aromatem świeżych przypraw, dobrze zbalansowanym z zapachem dojrzałych owoców – głównie malin, jeżyn, czerwonych porzeczek. W smaku przyjemne i dobrze zrównoważone. Taniny są delikatne, a koniec długi. Doskonałe zwłaszcza do mięs, szczególnie pieczonych i grillowanych, gulaszu, potraw z makaronu, pizzy oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18 °C.