Galicja
- Wszystkie produkty
- Akcesoria
- Kolor
- Kraj
- Nowości
- Pojemność
- Rodzaj
- Szczep
- Airen
- Alvarinho (Albarino)
- Cabernet Franc
- Cabernet Sauvignon
- Carignan
- Carmenere
- Chardonnay
- Chenin Blanc
- Corvina
- Gamay
- Gewurztraminer
- Glera (Prosecco)
- Grenache (Garnacha)
- Inne
- Lambrusco
- Malbec
- Merlot
- Montepulciano
- Moscatel
- Mourvedre (Monastrell)
- Muscat (Moscato)
- Nebbiolo
- Negroamaro
- Nero d'Avola
- Petit Verdot
- Pinot Grigio (Pinot Gris)
- Pinot Noir
- Pinotage
- Primitivo (Zinfandel)
- Riesling
- Sangiovese
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Syrah
- Tempranillo
- Viura
- Zestawy prezentowe z winem
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Santiago Roma Albariño Rias Baixas 2011
REGION: Galicja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne
Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w Rias Baixas w regionie Galicji – miejscu w północnej-zachodniej Hiszpanii, skąd pochodzą najlepsze białe wina. Wytwarzane w 100% ze szczepu Albariño. Wspaniałej klasy, wielokrotnie nagradzane wino. Piękny cytrynowozłoty kolor. Aromat roślinno-przyprawowy – głównie liści laurowych z odrobiną eukaliptusa i dojrzałych jabłek. W smaku dobrze zbudowane, pełne ciała, eleganckie i odświeżające zarazem. Idealnie dobrana proporcja liści laurowych, cytryn i jabłek z leciutką, przyjemną goryczką. Szczególnie polecane do ryb, owoców morza, potraw wegetariańskich, warzyw, białych mięs, a także jako przyjemny aperitif.
Najlepsze w temperaturze 8-10°C – kiedy ją osiąga pojawia się napis „Albariño Selection” i symbol producenta na etykiecie!
Colleita de Martís Albariño Rias Baixas 2011
REGION: Galicja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne
Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rias Baixas – miejscu w północno-zachodniej Hiszpanii, skąd pochodzą najlepsze białe wina. Wytwarzane w 100% ze szczepu Albariño. Piękny jasnosłomkowy kolor z zielonymi refleksami. Balsamiczny aromat roślinny – głównie liści laurowych, eukaliptusa i dojrzałych jabłek. W smaku dobrze zbudowane, odświeżające i złożone. Znajdujemy zarówno świeżo skoszoną trawę jak i cytryny. Leciuteńka, przyjemna goryczka powoduje, że są szczególnie polecane do ryb, owoców morza, potraw wegetariańskich, warzyw, białych mięs, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10°C.