Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Show sidebar
Close

Alba de Los Infantes Crianza Medal 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 8 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem przez minimum 9 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, delikatnych przypraw z nutą wanilii, charakterystyczną win dla starzonych w beczkach. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i delikatne taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Nagrodzone: Silver Medal Mundusvini

Alba de Los Infantes Gran Reserva
Close

Alba de Los Infantes Gran Reserva 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w 100% ze szczepu Tempranillo. Posiada najwyższe hiszpańskie oznaczenie Gran Reserva, które oznacza wina starzone minimum 5 lat – z tego 18 miesięcy w beczkach dębowych i 36 miesięcy w butelce. Piękny, intensywny, granatowo-rubinowy kolor. Aromat ciemnych wiśni, śliwek i wanilii charakterystyczny dla win starzonych w beczkach. W smaku bogate, dominują konfitury i taniny świetnie zbilansowane z nutą dębową. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Doskonałe do wszystkich mięs, wędlin, pizzy i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania – nawet do 15 lat.

NAGRODY:
Złoty medal na Berliner Wein Trophy 2016

Alba Semi Seco
Close

Alba de Los Infantes Semi Seco Bianco, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

Wino hiszpańskie, białe, półwytrawne – 20 g cukru/litr – produkowane w rejonie La Mancha, niedaleko miejscowości Valdepeńas, w 100% ze szczepu Airen. Fermentacja przeprowadzana w temp 15-17 º C, następnie wino jest schładzane w celu jej przerwania i pozostawienie części cukru. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców – takich jak jabłka, gruszki, morele oraz nuta miodu. W smaku bogate, świeże, przyjemne – od półsłodkiego początku po aromatyczny finisz. Idealne jako aperitif, ale też do ciast, herbatników, dań słodko-kwaśnych oraz niektórych rodzajów ryb i owoców morza. Najlepiej podawać schłodzone do 5-8ºC.

Tanis Crianza wino hiszpańskie
Close

Tanis Crianza 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 6 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem przez minimum 8 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromat dojrzałych owoców, delikatnych przypraw, z nutą wanilii, charakterystyczną win dla starzonych w beczkach, a także dymu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i delikatne taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Close

Tanis Reserva 2010, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem przez minimum 12 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor z fioletowymi refleksami, z czasem nabiera bardziej pomarańczowych odcieni. Intensywny, złożony aromat – od pieprzu, poprzez nuty kakao aż do wanilii charakterystycznej dla win starzonych w beczkach, a także dymu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i delikatne taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

 

wino niedostępne