Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

Muradal Blanco

nowość

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Muradal Blanco to wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Delikatny,  jasnożółty kolor. Intensywny aromat z wyczuwalnymi nutami ziołowymi. Gładkie na podniebieniu. Muradal Bianco to łagodne, łatwe do picia hiszpańskie białe wino. Szczególnie polecane do ryb i owoców morza, miękkich serów i niezbyt słodkich deserów. Najlepsze w temperaturze 8-10°C.

Don Gavarre Blanco

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Blanco to wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Przyjemny, słomkowożółty kolor z zielonymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat świeżych owoców (szczególnie jabłek). W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Blanco to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do przekąsek, sałatek, drobiu i owoców morza. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.

Don Gavarre Tinto

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Tinto to wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Intensywny, wiśniowy kolor z fioletowymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat malin i porzeczek. W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Tinto to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Polecane do przekąsek (szczególnie hiszpańskich w stylu tapas), czerwonych mięs, drobiu i barbecue. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

El Principe de Villa, Navarra 2020

REGION: Navarra
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

El Principe de Villa to wino czerwone, wytrawne, produkowane w regionie Navarra w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. El Principe de Villa najlepsze jest w temperaturze 14-15°C.

ZERO Non Alcoholic Still White Wine

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne, BEZALKOHOLOWE

Wino bezalkoholowe, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Verdejo. Po przeprowadzeniu tradycyjnej fermentacji, alkohol jest oddzielany od wina przy użyciu technologii wirujących stożków. Końcowy produkt zawiera 0,0% alkoholu, a smak i aromaty tradycyjnego wina zostają zachowane. Barwa żółta z z zielonymi przebłyskami o umiarkowanej intensywności. Przepiękny aromat zielonych jabłek z nutami cytrusowymi. W smaku wyczuwalne dojrzałe owoce. Przyjemne, odświeżające, dobrze zrównoważone. Pasuje doskonale do wszystkich rodzajów ryb i owoców morza, warzyw i miękkich serów. Najlepsze w temperaturze 6º-8ºC.
Zawartość alkoholu: 0,0%

Muradal Tinto

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Tempranillo. Intensywny, wiśniowy kolor. W aromacie wyczuwalne maliny i porzeczki. W smaku dobrze zbalansowane, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do makaronów i drobiu. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Espana Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Espana Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków – zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs – jak też jako aperitif.

Don Juan Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Don Juan Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków (zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs), jak też jako aperitif.

Campuzano Tinto Semidulce

REGION: vino de mesa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino hiszpańskie, czerwone, półsłodkie (30 g cukru/litr), produkowane w rejonie La Mancha ze szczepu Tempranillo. Ładny, wiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy – głównie dojrzałych malin i czerwonych porzeczek. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do przystawek, mięs przyrządzonych na słodko lub słodko-kwaśno, drobiu, makaronów i delikatnych serów – jak też jako aperitif. Najlepsze w temperaturze 12-15°C.

Campuzano Blanco Semidulce

REGION: vino de mesa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino hiszpańskie, białe, półsłodkie (około 30-35 g cukru/litr), produkowane w rejonie La Mancha ze szczepu Airén. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo – roślinny, głównie owoców tropikalnych. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków – zwłaszcza potraw kuchni egzotycznej, ryb, owoców morza i białych mięs, do niezbyt słodkich deserów – jak też jako aperitif.