Kunsági Kövidinka
REGION: Kunsag
KRAJ: Węgry
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne
Wino węgierskie białe, wytrawne z regionu Kunság. Wyprodukowane w 100% z lokalnego szczepu Kövidinka. Charakterystyczny, delikatny zapach z nutą kwiatową. Łagodny smak z lekką kwasowością, bardzo odświeżające, gładkie, młode wino. Szczególnie polecane do pikantnych potraw lub grillowanych białych mięs, najlepiej w temperaturze 10-12°C.
Felső-Magyarországi Cabernet Sauvignon
REGION: Felső-Magyarországi
KRAJ: Węgry
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
Wino węgierskie czerwone, wytrawne z regionu Felső-Magyarországi. Produkowane w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon. Barwa przejrzysta, jasnopurpurowa. W aromacie nuty owoców i papryki, w smaku wyczuwalne przyprawy. Finisz średniej długości. Niezbyt moce, łatwe do picia wino. Najlepiej podawać w temperaturze 14-16°C do wołowiny i dziczyzny.
Duna-Tisza közi Muscat
REGION: Duna-Tisza
KRAJ: Węgry
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie
Wino węgierskie białe, półsłodkie z regionu Duna-Tisza – największego regionu winiarskiego Węgier. Kolor elegancki, jasne, zielonożółty. Jest to świeży, z nutą przypraw i odrobiną kwiatów, Muscat. Żywa kwasowość dopełniona przyjemną słodyczą. Polecane do białych mięs, a nawet deserów, schłodzone do 12°C.
Duna-Tisza közi Kékfrankos
REGION: Duna-Tisza
KRAJ: Węgry
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
Wino węgierskie czerwone, wytrawne z regionu Duna-Tisza – największego regionu winiarskiego Węgier. Produkowane w 100% ze szczepu Kékfrankos. Umiarkowanie intensywny, jasnopurpurowy kolor. Aromat owocowy z nutą owoców leśnych. Lekkie czerwone wino, przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do czerwonych mięs. Najlepiej podawać w temperaturze 14-16°C.