Barbera
- Wszystkie produkty
Akcesoria
Kolor
Kraj
- Nowości
Pojemność
Rodzaj
Szczep
- Airen
- Alvarinho (Albarino)
- Cabernet Franc
- Cabernet Sauvignon
- Carignan
- Carmenere
- Chardonnay
- Chenin Blanc
- Corvina
- Gamay
- Gewurztraminer
- Glera (Prosecco)
- Grenache (Garnacha)
- Inne
- Lambrusco
- Malbec
- Merlot
- Montepulciano
- Moscatel
- Mourvedre (Monastrell)
- Muscat (Moscato)
- Nebbiolo
- Negroamaro
- Nero d'Avola
- Petit Verdot
- Pinot Grigio (Pinot Gris)
- Pinot Noir
- Pinotage
- Primitivo (Zinfandel)
- Riesling
- Sangiovese
- Sauvignon Blanc
- Semillon
- Syrah
- Tempranillo
- Viura
Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
Barbera d’Alba Superiore DOC Villa Martino 2011
REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
Barbera d’Alba Superiore to wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, z okolic miasta Alba. Produkowane w 100% ze szczepu Barbera. Starzone 24 miesiące w dużych beczkach dębowych. Ma głęboki czerwony kolor z purpurowymi refleksami. Przyjemny aromat z nutami czerwonych owoców (zwłaszcza śliwek i czereśni). Pełne ciała, dobrze zbalansowane, eleganckie i aromatyczne. Długi i przyjemny finisz. Doskonałe do czerwonych mięs, salami, makaronu z sosem mięsnym, risotto oraz serów. Najlepsze w temperaturze 18°C-20°C. Barbera d’Alba Superiore to potężne wino z dobrym potencjałem starzenia.
Piemonte DOC Barbera Villa Martino 2011
.REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont. Produkowane w 100% ze szczepu Barbera – najbardziej typowego dla tego regionu. Intensywny rubinowoczerwony kolor. Aromat zdecydowanie owocowy. Smak pełny i elegancki. Proste, łatwe, przyjemne wino do codziennego użytku. Pasuje do większości potraw. Szczególnie polecane do pizzy, makaronów, potraw mięsnych, dań kuchni egzotycznej i przekąsek. Najlepsze w temperaturze 16-20°C.
Barbera d’Alba D.O.C. Villa Martino 2007
REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne
Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, z okolic miasta Alba. Produkowane w 100% ze szczepu Barbera – najbardziej typowego dla tego regionu. Ma intensywny rubinowo-czerwony kolor kiedy jest młode, z wiekiem nabiera barwy granatowo-czerwonej. Aromat intensywny, zdecydowanie owocowy, dominują dojrzałe wiśnie. Wino jest wytrawne, pełne ciała, chociaż jedwabiste w smaku, z długim finiszem. Doskonałe do ciemnych mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.