Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

Cava Invicto Semi Seco Reserva

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Wino białe musujące, hiszpańskie, półwytrawne (33 g cukru/litr), produkowane z 3 szczepów tradycyjnych dla Cavy : Macabeo, Xarello i Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną – identyczną jak ta stosowana przy produkcji szampanów. Starzone w butelkach przez okres około 24 miesięcy. W smaku delikatne, orzeźwiające ale też eleganckie i długie, a drobne bąbelki i lekka słodycz podnoszą jeszcze walory smakowe. Dominuje aromat dojrzałych owoców z czasem pojawiają się też kremowe nuty. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów oraz do deserów. Najlepsze schłodzone do temperatury około 6-8°C.

Cava Invicto Brut Reserva

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Wino białe musujące, hiszpańskie, lekko wytrawne (5,4 g cukru/litr), produkowane z 3 szczepów tradycyjnych dla Cavy: Macabeo, Xarello i Parellada z leciutkim dodatkiem Chardonnay. Wytworzone metodą tradycyjną – identyczną jak ta stosowana przy produkcji szampanów. Starzone w butelkach przez okres około 30 miesięcy. W smaku delikatne, orzeźwiające ale też eleganckie i długie, a drobne bąbelki podnoszą jeszcze walory smakowe. Dominuje aromat dojrzałych owoców z czasem pojawiają się też kremowe nuty. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów. Najlepsze schłodzone do temperatury około 6-8°C.

Alsina&Sarda Semi-Seco

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Wino białe musujące, raczej półsłodkie niż półwytrawne (zawartość cukru około 20 g/litr), produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane w 40% ze szczepu Macabeo, 40% Xarello, 20% Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną, identyczną z tą używana przy produkcji szampanów – druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Ładny, przyjemny, jasny kolor. Aromat delikatnie przyprawowy, wyczuwalne zielone zioła. Smak świeży i łagodny, półwytrawny, lekko słodkawy, bardzo owocowy wyczuwalny miodowy posmak. Najlepsze schłodzone do temperatury około 10°C do sałat, serów, niezbyt słodkich deserów i jako przyjemny aperitif.

Alsina&Sarda Seco

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Wino białe musujące, lekko wytrawne, produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane w 40% ze szczepu Macabeo, 40% Xarello, 20% Parellada. Zawartość cukru około 10 g/litr. Wytworzone metodą tradycyjną identyczną z tą używana przy produkcji szampanów-druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Ładny, przyjemny, jasny kolor. Aromat delikatnie przyprawowy, wyczuwalne zielone zioła. Smak świeży i delikatnie wytrawny. Najlepsze schłodzone do temperatury około 8 °C do ryb, sałat, serów i jako przyjemny aperitif.

Alsina&Sarda Brut Rose

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino różowe musujące, wytrawne, produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane ze szczepów Macabeo, Xarello i Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną identyczną z tą używana przy produkcji szampanów – druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Piękny, intensywnie różowy kolor. Przyjemny świeży smak wytrawny, owocowo-przyprawowy. Najlepsze schłodzone do temperatury około 10 °C. do ryb, serów i jako przyjemny aperitif.

Alaja DO Jumilla Blanco 2019

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla przez Bodegas Luzon ze szczepów Macabeo i Airén. Wino o jasnym, słomkowym kolorze. Aromat świeży i roślinny. Wyczuwalne owoce i zioła. W smaku przyjemne, odświeżające i owocowe. Najlepsze w temperaturze 4-6ºC do ryb, owoców morza, potraw z ryżu i makaronu oraz do białych mięs. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku, świetne też jako delikatny aperitif.