Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Show sidebar
Montepulciano d'Abruzzo Francesco
Close

Montepulciano d’Abruzzo DOC 2018, Francesco I

REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzji. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano przez Cesare Salvadori NC. Starzone w beczkach dębowych przez sześć miesięcy. Intensywny ciemnoczerwony kolor. Aromat przyjemny i delikatny. Smak wytrawny i łagodny z delikatnymi taninami. Doskonałe do mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 18 stopni.

Montepulciano d'Abruzzo Altopiano
Close

Montepulciano d’Abruzzo DOC Altopiano 2018

REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzji, z prowincji Chieti. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano d’Abruzzo przez Cantina Tollo.
Rafinowane w stalowych kadziach przez 4 miesiące. Intensywny ciemnoczerwony kolor. Aromat przyjemny i delikatny – czerwonych owoców, fiołków, z leciutką nutą przypraw. Smak wytrawny i łagodny, z delikatnymi taninami. Doskonałe do mięs i serów. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

Montepulciano d'Abruzzo Riserva
Close

Montepulciano d’Abruzzo Riserva Castel Verdino DOC 2012

nowość

REGION: Abruzja
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Abruzja. Produkowane w 100% ze szczepu Montepulciano. Starzone w beczkach dębowych przez 15 miesięcy i potem przez 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnoczerwony kolor. Cudowny, intensywny aromat dojrzałych śliwek, jagód, z wyczuwalną nutą czekolady i tytoniu. Pełne ciała, mocne, eleganckie i długie w smaku. Taniny słodkie i aksamitne. Świetnej klasy wino. Doskonałe ciemnych mięs, dziczyzny, potraw z grzybami, dojrzałych serów a także do ciast i ciemnej czekolady. Najlepsze w temperaturze 18°C.