Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Show sidebar
Close

Barbaresco D.O.C.G. Villa Martino 2003

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont. Produkowane w 100% ze szczepu Nebbiolo. To jedno z najlepszych i najsłynniejszych win włoskich. Posiada najwyższą możliwą klasyfikację DOCG. Dojrzewa 2 lata w kadziach z dębu slawońskiego, a potem jeszcze pół roku w butelkach. Kolor czerwono-purpurowy z granatowymi refleksami. Charakterystyczny aromat leśny, przyjemny, intensywny – dominują dojrzałe owoce. Wino jest wytrawne, pełne ciała, chociaż jedwabiste w smaku. Doskonałe do ciemnych mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz serów, ale można się nim cieszyć nie tylko przy posiłku. Najlepsze w temperaturze 18- 20°C.

Barolo Villa Martino
Close

Barolo DOCG Villa Martino 2013

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont. Produkowane w 100% ze szczepu Nebbiolo. To jedno z najlepszych i najsłynniejszych win włoskich. Kolor czerwonogranatowy z pomarańczowymi refleksami. Charakterystyczny aromat – eteryczny, przyjemny, intensywny. Wino jest wytrawne, pełne ciała, chociaż jedwabiste w smaku. Zgodnie z prawem minimalny poziom alkoholu to 13%, a minimalny czas dojrzewania wynosi 3 lata. Doskonałe do ciemnych mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz serów. Najlepsze w temperaturze około 20°C.

Close

Nebbiolo d’Alba D.O.C. Villa Martino 2014

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR:czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, z okolic miasta Alba. Produkowane w 100% ze szczepu Nebbiolo. Ma intensywny rubinowoczerwony kolor kiedy jest młode, z wiekiem nabiera barwy granatowoczerwonej. Aromat intensywny, zdecydowanie owocowy, dominują dojrzałe wiśnie. Wino jest wytrawne, pełne ciała, chociaż jedwabiste w smaku, z długim finiszem. Doskonałe do ciemnych mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych), ale także do pizzy, makaronów oraz serów. Najlepsze w temperaturze około 20°C.

Nebbiolo d'Alba Terre Del Barolo
Close

Nebbiolo d’Alba, Terre Del Barolo 2007

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne