Château Tour Granins Grand Poujeaux, Moulis en Medoc 2017

REGION: Moulis-en-Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Château Tour Granins Grand Poujeaux to wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Moulis-en-Medoc (Bordeaux) wyprodukowane w 45% ze szczepu Merlot, 45% Cabernet Sauvignon oraz 10% Petit Verdot. Wino ma głęboki i intensywny czerwony kolor. Wino bardzo aromatyczne, z wyczuwalnymi nutami czerwonych owoców i przypraw Gładkie taniny i elegancki finisz. Doskonałe zarówno do natychmiastowo spożycia, jak i do przechowywania przez kilka lat. Polecane serwowanie w temperaturze 14 – 15°C do kuchni śródziemnomorskiej, grillowanego tuńczyka i serów. Zalecane otwarcie butelki na godzinę przed podaniem.

Chateau Labadie 2017, Medoc Cru Bourgeois

REGION: Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone wytrawne – butelkowane w chateau. Bardzo wysokiej klasy wino z Medoc, oznaczone Cru Bourgeois, odpowiednikiem Grand Cru stosowanym w tym regionie. Produkowane w 50% ze szczepu Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot i 4% Cabernet Franc. Starzone w dębowych beczkach przez 18 miesięcy. Bogate wino z dobrą strukturą, piękny czerwono-purpurowy kolor, przyjemny bukiet. Głównie cenione ze względu na nadzwyczajną finezyjność, a zarazem owocowość i wyjątkową długość. Dostatecznie dojrzałe, by nabrało idealnej łagodności. Najlepiej podawać w temperaturze 17-18 ºC, do mięs i serów. Można je przechowywać do 20 lat.

NAGRODY:
TRZY GWIAZDKI DECANTER,
ZŁOTY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS VINALIES INTERNATIONALES,
SREBRNY MEDAL NA TARGACH WINA CONCOURS DES GRANDS VINS DE FRANCE IN MÂCON

Chateau Pontet Barrail 2016, Medoc Cru Bourgeois

REGION: Medoc (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie czerwone, wytrawne produkowane w Medoc (Bordeaux) ze szczepów: Cabernet sauvignon (60%) Merlot (30%), Petit Verdot (6%) i Cabernet Franc (4%). Starzone w dębie francuskim i amerykańskim przez 12 miesięcy. Najlepiej serwować w temperaturze 17-18ºC do czerwonych mięs.Doskonałej jakości wino z odobną etykietą ze zlotymi elementami – wino idealne na efektowny prezent dla konesera win.

NAGRODY:
Srebrny medal na Concours des Vins d’Aquitaine 2014
Srebrny medal naConcours des Vins d’Aquitaine 2015
Złoty medal na Concours Général Agricole w Paryżu

Château Bellegrave Médoc 2015

REGION: Bordeaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino francuskie, czerwone, wytrawne z regionu Medoc (Bordeaux) wyprodukowane w 60% ze szczepu Merlot, 35% Cabernet Sauvignon oraz 5% Petit Verdot. Wino o głębokiej, rubinowej barwie. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców (porzeczek i wiśni) z nutą wanilii. Gładkie taniny sprawiają, że wino jest doskonale zbalansowane, a jego smak utrzymuje się na podniebieniu. Doskonałe zarówno do natychmiastowo spożycia, jak i do przechowywania przez lata. Polecane do opiekanych czerwonych mięs, gulaszy z dziczyzny oraz twardych serów.