Lambrusco Amabile to wino włoskie czerwone, słodkie, musujące. Produkowane w regionie Reggio Emilia przez Cantina Puianello w 90% ze szczepu Lambrusco “Nostrano” i 10% ze szczepu Ancellotta. Ręczny zbiór winogron. Druga fermentacja odbywa się w autoklawach (tzw. metoda Charmata), a następnie wino dojrzewa w butelkach przez 6 miesięcy. Barwa czerwona, w smaku owocowe, słodkie, harmonijne. Zalecamy serwowanie w temperaturze około 8°C. Lambrusco Amabile będzie doskonałe do wszystkich deserów, dojrzałych serów, makaronów, a także jako przyjemny aperitif.
Lambrusco Amabile Rosso dell’Emilia IGT, Cantina Puianello
REGION: Emilia Romagna
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: musujące słodkie
Wino włoskie czerwone, słodkie, musujące. Produkowane w regionie Reggio Emilia w 90% ze szczepu Lambrusco “Nostrano” i 10% ze szczepu Ancellotta. Winogrona z ręcznego zbioru poddawane są drugiej fermentacji w autoklawach (tzw. metoda Charmata), a potem starzone w butelkach przez 6 miesięcy. Barwa czerwona, w smaku owocowe, słodkie, harmonijne. Zalecane serwowanie w temperaturze około 8°C. Doskonałe do wszystkich deserów, dojrzałych serów, makaronów oraz jako aperitif.
Opis