Wyświetlanie 1–36 z 379 wyników

Old World Puglia IGT 2021, Giordano Vini

nowość

REGION: Apulia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Old World Puglia to wino włoskie, czerwone, wytrawne wyprodukowane w Apulii. Głęboki czerwony kolor, aromat złożony, z dominującymi ciemnymi owocami. W smaku pełne i z bogatym finiszem.  Idealne do treściwych przystawek i dań mięsnych, a także w towarzystwie deski dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.

Giordano Chardonnay

nowość

KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Giordano Chardonnay to wino włoskie białe, wytrawne. Intensywna i błyszcząca złotożółte barwa. Białe wino z typowymi aromatami egzotycznych owoców i żółtej brzoskwini. Harmonijny, owocowy, elegancki i trwały smak z wyraźnymi nutami brzoskwini i żółtego jabłka. W smaku harmonijne i przyjemne. Można łączyć je ze wszystkimi rodzajami przystawek, rybami i białymi mięsami. Jest wyśmienita do picia i idealna o każdej porze dnia, a także do wzniesienia toastu z przyjaciółmi. Najlepsze w temperaturze 12-14°C

Andrea Nera Magnum, Giordano Vini

nowość

KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Andrea Rosso Nera Magnum to wino włoskie, czerwone, wytrawne w imponującej butelce 1,5 l (butelka magnum). Gęsta i głęboka ciemnoczerwona barwa. W nosie ślady drewna, echa owoców w alkoholu oraz nuty czekolady i tytoniu. W smaku duże, okrągłe, z gładkimi i wyraźnymi taninami, zostawia trwały i surowy finisz. Sprawdzi się świetnie w towarzystwie tradycyjnych dań z czerwonego mięsa, pieczeni i duszonych mięs. Ze względu na swój charakter doskonale komponuje się z serami o intensywnym smaku, które trudno łączyć z lżejszymi winami. Doceniana jako wino medytacyjne, być może obok płatków ciemnej czekolady i z sugestywną płytą w tle.

Luminante Susumaniello Puglia IGT 2020, Giordano Vini

nowość

REGION: Apulia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Luminante Susumaniello to wino włoskie, czerwone, wytrawne wyprodukowane w Apulii. Rubinowoczerwony kolor z mocnymi fioletowymi refleksami. W nosie nuty małych czerwonych owoców, malin i jeżyn, na podniebieniu pojawiają się nuty śliwki i czarnej porzeczki. Kończy się zrównoważonym i przyjemnie trwałym finiszem. Idealne do treściwych przystawek i dań mięsnych. Najlepiej smakuje z deską dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.

Blanc de Blanc Millesimato Spumante Extry Dry 2022, Giordano Vini

nowość

KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: półwytrawne

Blanc de Blanc Giordano Vini to wino włoskie musujące, białe, półwytrawne. Wino o złocistobiałej barwie i kuszącym owocowym bukiecie z delikatnymi nutami kwiatowymi. Jak wskazuje nazwa produkowane jest wyłącznie z białych winogron (blanc de blanc  dosłownie tłumaczy się jako „białe z białych”). Smak jest świeży i przyjemny dla podniebienia. Jego przezroczystość ze złotymi refleksami jest cudowna, podkreślając delikatny i trwały perlage. Intensywny aromat z przyjemnymi nutami cytrusów i kwiatów akacji. Na podniebieniu świeże, wyróżnia się delikatnym i eleganckim charakterem. Doskonałe jako aperitif, ale także jako dodatek do dań na bazie ryb, doskonały do ​​skorupiaków. Najlepsze schłodzone do temperatury 6-8°C.

Grillo Sicilia DOC Biologico 2021

nowość

REGION: Sycylia
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Grillo Sicilia Biologico to wino włoskie, białe, wytrawne pochodzące z Sycylii. Jasny żółty kolor ze złotymi refleksami.  Świeże, intensywne i pełne – typowe sycylijskie białe wino. Posiada certyfikat ekologiczny Dopuszczalne normy siarczynów są również niższe niż dla win tradycyjnych. Łączy w sobie aksamitną miękkość w tle z wyraźną nutą świeżości, co czyni go idealnym od aperitifu po ulubione dania główne z ryb.

Bardolino DOC 2022, Giordano Vini

nowość

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino włoskie, czerwone, wytrawne z regionu Veneto, z okolic jeziora Garda. Produkowane ze szczepów Corvina Veronese, Rondinella i Molinara. Purpurowoczerwony kolor. Wytrawna czerwień z przyjemną mineralnością, którą nadają mu wapienne gleby z widokiem na jezioro Garda.  Ze względu na swoją budowę doskonale nadaje się do przekąsek, wędlin, czy potraw z makaronu, delikatnych gotowanych i pieczonych mięs (także białych), potraw wegetariańskich.

Muradal Blanco

nowość

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Muradal Blanco to wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Delikatny,  jasnożółty kolor. Intensywny aromat z wyczuwalnymi nutami ziołowymi. Gładkie na podniebieniu. Muradal Bianco to łagodne, łatwe do picia hiszpańskie białe wino. Szczególnie polecane do ryb i owoców morza, miękkich serów i niezbyt słodkich deserów. Najlepsze w temperaturze 8-10°C.

Champagne L’Hoste Brut Origin

REGION: Szampania
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Szampan biały, wytrawny, produkowany i butelkowany w Szampanii (Francja) ze szczepów Chardonnay (70%) i Pinot Noir (30%). Szampan łączy delikatność Chardonnay z owocowymi aromatami Pinot Noir. Podawać schłodzony, można się nim cieszyć o każdej porze dnia i nocy.

Champagne L’Hoste Extra Dry Origin

REGION: Szampania
KRAJ: Francja
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Szampan biały, półwytrawny, produkowany i butelkowany w Szampanii (Francja) ze szczepów Chardonnay (70%) i Pinot Noir (30%). Szampan o delikatnie zaznaczonej, przyjemnej słodyczy. Podawać schłodzony, można się nim cieszyć o każdej porze dnia i nocy.

Somée Grzaniec Bezalkoholowy

KRAJ: Niemcy
KOLOR: czerwony
RODZAJ:  bezalkoholowe, słodkie

Bezalkoholowy grzaniec „Winter Edition” od Somee – bezalkoholowe „grzane wino” zapewni Ci ciepło przez całą zimę. Dzięki tradycyjnym przyprawom złożonym z ziół, cynamonu, anyżu i kardamonu jest niezwykle aromatyczne i przyjemne do picia. Bezalkoholowym „grzanym winem” najlepiej delektować się po podgrzaniu w gronie najbliższych osób. W chłodne dni ten bezalkoholowy grzany poncz nie tylko rozgrzeje, ale także sprawi dużo radości.

Pecorino Spumante Popi Brut

nowość


KRAJ
: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Pecorino Spumante Popi to wytrawne wino musujące produkowane i butelkowane we Włoszech przez Vini Tonon. Powstaje w 100% ze szczepu Pecorino. Przejrzysty słomkowożółty kolor z niuansami przechodzącymi w złoto. Drobne i utrzymujące się bąbelki. Intensywny aromat kwiatów, egzotycznych owoców (m.in. ananasa i papai) oraz nuta skórki chleba. Doskonałe do dań z ryb oraz do serów,  a także jako przyjemny aperitif. Zalecamy podawać schłodzone do temperatury 6-8°C.

Selvato Vino Nobile di Montepulciano DOCG

nowość

REGION: Toskania
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Selvato Vino Nobile di Montepulciano to wino włoskie, czerwone, wytrawne wyprodukowane w Toskanii. Szlachetne wino z nazwy, owoc najlepszej toskańskiej tradycji. Charakterystyczny złożony aromat, w którym znajdziemy nuty fiołka, czarnej wiśni i czarnego pieprzu. Jasny rubinowy kolor. W ustach jest intensywne, z wyczuwalnymi czerwonymi owocami jagodowymi i delikatnymi słodkimi przyprawami. Eleganckie i okrągłe, z garbnikami, ale nigdy nie inwazyjne. Intensywne, pełne i otulające czerwone wino, którym można się delektować bez pośpiechu. Doskonałe na specjalne okazje. Idealne do pieczeni i grillowanego mięsa. Zalecamy serwowanie w temperaturze 16-18°C.

Cannonau di Sardegna DOC, Giordano Vini

nowość

REGION: Sardynia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Cannonau di Sardegna to wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane na Sardynii w 100% ze szczepu Cannonau.  Z pewnością najważniejsze i najbardziej znane czerwone wino Sardynii, które doskonale oddaje śródziemnomorski charakter wyspy: to Cannonau (zwane też Grenache). W tym regionie wyraża się to unikalnymi i łatwo rozpoznawalnymi cechami organoleptycznymi. Idealne do łączenia z bardziej dojrzałymi serami i typowymi lokalnymi potrawami, ale nie tylko. Jest to wino energiczne, ciepłe i pełne, ze znaczną zawartością alkoholu i dobrymi taninami. W kieliszku wyczuwalne są wszystkie zapachy i aromaty śródziemnomorskiej makii, z nutą przypraw i bardzo wyraźną nutą balsamiczną. W smaku wytrawne i utrzymujące się. Najlepsze w temperaturze 16° do sardyńskiego Pecorino i innych dojrzałych serów, pikantnych tradycyjnych dań mięsnych, takich jak wieprzowina, koźlę czy jagnięcina.

Appassimento Rosso Puglia IGT, Giordano Vini

REGION: Apulia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

Appassimento Rosso to wino włoskie, czerwone, półwytrawne wyprodukowane w Apulii. Tradycyjnie uprawiane winogrona nie są zbierane razem z innymi, ale pozostawiane na winorośli. W ten sposób dojrzewanie trwa, kiście przejrzewają i podsychają na winorośli; smak winogron zostaje wzmocniony, utrwalając cechy, które je charakteryzują. Winogrona winifikowane techniką suszenia dają gęstszy moszcz, w którym substancje aromatyczne osiągają bardzo wysokie stężenia. Kolor staje się ciemniejszy, nieprzenikniony dla oka. Kolor jest jasnorubinowy z wyraźnymi refleksami. Bukiet jest owocowy i intensywny, z dojrzałymi i suszonymi owocami, z wyraźnymi nutami powideł śliwkowych. Na podniebieniu wyczuwalna jest harmonia, równowaga, przyjemna goryczka, z odpowiednią kwasowością i otulającym finiszem. Urzeka swoim pełnym i zdecydowanym ciałem, otulającym i dojrzałym. Krótki odpoczynek w butelce dodatkowo rzeźbi to arcydzieło, dając sugestie tak intensywne, że pozostają wyryte w pamięci na długi czas. Silny charakter, pełna harmonia i nieoczekiwana delikatność, która podczas degustacji oferuje cały organoleptyczny obraz Primitivo bez szorstkości, która może ją czasami charakteryzować. Doskonale towarzyszy bogatym potrawom na bazie czerwonego mięsa lub dziczyzny, z pikantnymi daniami i soczystymi zupami. Najlepsze w temperaturze 18-20°C.

Nero d’Avola Sicilia DOC, Giordano Vini

nowość

REGION: Sycylia
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Nero d’Avola Sicilia to wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane na Sycylii w 100% ze szczepu Nero d’Avola. Czerwień o silnym charakterze: Nero d’Avola otrzymuje się z winogron rodzimej sycylijskiej winorośli o tej samej nazwie. Bardzo głęboki i żywy intensywny czerwony kolor, z wyraźnymi purpurowymi tonami. Delikatny bukiet z nutami jeżyny i porzeczki. Miękkie i aksamitne na podniebieniu. Wino o dobrej strukturze, eleganckie, jest dumnym ambasadorem śródziemnomorskiego charakteru. Doskonałe do wszelkiego rodzaju wędlin i wyrazistych przystawek oraz do czerwonych mięs. Najlepsze w temperaturze 18°-20°. Nero d’Avola Terre Siciliane DOC harmonijnie towarzyszy zupom i pierwszym daniom. Znakomite do najbardziej wymagających smaków, tworzy bardzo ciekawe połączenie z dziczyzną. Doskonałe do pikantnych potraw, zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych: kuchnia fusion i etniczna znajdą w Nero d’Avola Giordano ważnego sprzymierzeńca.

Teroldego IGT Vigneti delle Dolomiti

nowość

REGION: Vigneti delle Dolomiti (Trydent-Górna Adyga)
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Teroldego Vigneti delle Dolomiti to wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w regionie Trydent-Górna Adyga (TrentinoAlto Adige) w 100% ze szczepu Teroldego. Jego nazwa pochodzi od „Tiroler” i „Gold”, czyli Złoto Tyrolu, a samo to już wiele mówi o jego cennym kalibrze. W winie udało się połączyć intensywność i miękkość ze strukturą, którą mogą mieć tylko górskie czerwienie. Prawdziwy Tyrolski charakter. W smaku bardzo zrównoważone: soczysta czerwień, bardzo łatwa do picia, z wyraźnymi nutami mineralnymi. Wino stworzone dla tych, którzy kochają eleganckie smaki. Zalecana temperatura serwowania to 16-18°C. Polecane szczególnie do dań głównych z czerwonego mięsa, ale warto spróbować także z daniami na bazie sosu pomidorowego a także w towarzystwie półmiska dojrzałych serów.

Chardonnay IGT Vigneti delle Dolomiti

nowość

REGION: Vigneti delle Dolomiti (Trydent-Górna Adyga)
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Chardonnay Vigneti delle Dolomiti to wino włoskie białe, wytrawne produkowane w regionie Trydent-Górna Adyga (TrentinoAlto Adige) w 100% ze szczepu Chardonnay. Wino powstaje z winogron Chardonnay uprawianych na dużych wysokościach, dzięki czemu zyskuje elegancję i charakter wspaniałych win górskich. Słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami, świeży i żywy smak z nutami owocowymi i mineralnymi: nowoczesna klasyka, zgodnie z najwyższą tradycją rzemieślniczą dolin Trentino. W nosie natychmiast wyczuwalne złote jabłko, ananas i białe kwiaty, a następnie aromatyczne zioła. W ustach jest przyjemnie świeże, pikantne, utrzymujące się, z długim i satysfakcjonującym finiszem. Zalecana temperatura serwowania to 10-12°C.

Drathen Gold Medium Dry

nowość

KRAJ: Niemcy
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Drathen Gold to musujące wino niemieckie, musujące białe, półwytrawne.  Aromatyczny kwiatowy bukiet, dobrze zbalansowany cukier resztkowy. W aromacie wyraźne nuty kwiatowe. Delikatne bąbelki. Idealne jako aperitif. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 8-10ºC.

Klusserather St. Michael Riesling Spätlese, Mosel

nowość

REGION: Mozela
KRAJ: Niemcy
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Riesling Spätlese to wino niemieckie, białe, słodkie, produkowane w Mozeli w 100% ze szczepu Riesling. Piękny, złotożółty kolor. W smaku przyjemne i delikatne z wyraźnie wyczuwalną słodyczą. Polecane jako przyjemny aperitif a także do niezbyt słodkich deserów. Najlepsze w temperaturze 8-10ºC.

Pinotage Keizer’s Creek

nowość

KRAJ: RPA
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Pinotage Keizer’s Creek to wino południowoafrykańskie, czerwone, wytrawne produkowane w 100% ze szczepu Pinotage. Kolor rubinowoczerwony, aromat przyjemnie owocowy. Pinotage Keizer’s Creek jest w smaku pełne i  dobrze zrównoważone. Polecane w temperaturze około 18°C do czerwonych mięs i serów.

 

Więcej o szczepie Pinotage

Schloss Koblenz Riesling Halbtrocken, Mosel

nowość

REGION: Mozela
KRAJ: Niemcy
KOLOR: białe
RODZAJ: półwytrawne

Riesling Halbtrocken to wino niemieckie, białe, półwytrawne, produkowane w Mozeli w 100% ze szczepu Riesling. Piękny, złotożółty kolor. W smaku pikantne z dyskretnym i dobrze zbalansowanym cukrem resztkowym. Polecane do przystawek, pikantnych serów i białego mięsa. Najlepsze w temperaturze 8-10ºC.

1711 Pinot Noir, Jean Loron

nowość

KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

1711 Pinot Noir to francuskie wytrawne wino czerwone,  produkowane w 100% ze szczepu Pinot Noir. Barwa jasnoczerwona. Wino delikatne i soczyste, z aromatami typowymi dla Pinot Noir (wiśnia, malina, kirsch) z delikatną pikantną nutą w tle. W ustach jest aksamitne, eleganckie i złożone. Najlepiej podawać w temperaturze 15-18ºC do czerwonych mięs, potraw z grilla, jagnięciny i serów.

Rompicapo Merlot Tulipe 2019, Tesirare

nowość

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne, ekologiczne

Rompicapo Merlot Tulipe to wino włoskie czerwone, wytrawne produkowane w Piave w 100% z ręcznie zbieranych, ekologicznych winogron szczepu Merlot. Dojrzewa w beczkach przez 6 miesięcy, a następnie jeszcze 6 miesięcy w butelce. Wino ma przyjemny, intensywny rubinowy kolor z granatowoczerwonymi refleksami. W nosie aromat małych czerwonych jagód, delikatne przyprawy i kwiatowe niuanse. Wino z dobrym ciałem i harmonijnymi aromatami. Smak bogaty, z wyczuwalnymi dojrzałymi owocami oraz z delikatną, elegancką taniną. Finisz świetnie zbalansowany. Bardzo dobrze komponuje się z drugimi daniami z czerwonego mięsa i dziczyzny. Doskonałe do dojrzałych lub pikantnych serów. Ciekawe z półmiskiem wędlin.

Grigioramato Pinot Grigio Macerato, Tesirare

nowość

REGION: DOC Delle Venezie (Veneto)
KRAJ: Włochy
KOLOR: pomarańczowe
RODZAJ: wytrawne, niefiltrowane, EKOLOGICZNE

Grigioramato Macerato Tesirare to pomarańczowe wino włoskie, wytrawne, niefiltrowane, z apelacji DOC Delle Venezie. Produkowane przez Italo Cescon w 100% z ręcznie zbieranych winogron ze szczepu Pinot Grigio. Dojrzewa w butelce przez co najmniej 12 miesięcy. Kolor miedzianopomarańczowy, lekko zamglony z powodu braku filtracji. Wyczuwalne są stopniowo aromaty cytrusów, grejpfruta i mandarynki, dając miejsce na nuty dojrzałej moreli, lukrecji, lekkie nuty mięty i sosny. Na podniebieniu pełne i otulające, świeże, z delikatnymi taninami i mineralny finisz. Doskonałe jako aperitif, wspaniale komponuje się z potrawami smażonymi, rybnymi przystawkami i białym mięsem. Ciekawe z dojrzałymi i pleśniowymi serami. Warto też spróbować z kuchnią orientalną.

 

Biancogrigio Pinot Grigio Integro 2019, Tesirare

nowość

REGION: DOC Delle Venezie (Veneto)
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne, niefiltrowane

Biancogrigio Pinot Grigio Integro to niefiltrowane wino włoskie, białe, wytrawne z apelacji DOC Delle Venezie. Produkowane z ręcznie zbieranych winogron ze szczepu Pinot Grigio. Wino dojrzewa na osadzie w betonowych zbiornikach przez 9 miesięcy, a następnie w butelce – kolejne 6. Barwa słomkowożółta z zielonkawym odcieniem. Aromat świeżych owoców (szczególnie jabłka i gruszki), które przeplatają się z nutami białych kwiatów, wśród których wyróżniają się lipa i jaśmin. Na podniebieniu świeże, jedwabiste, długie, świetnie zrównoważone, z doskonale zintegrowaną nutą mineralną. Wyraźny i utrzymujący się finisz. Doskonałe w połączeniu z daniami rybnymi, białym mięsem oraz z daniami wegetariańskimi.

 

Barbera d’Alba Superiore DOC Villa Martino 2011

REGION: Piemont
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Barbera d’Alba Superiore to wino włoskie, czerwone, wytrawne, pochodzące z północno-zachodnich Włoch, z regionu Piemont, z okolic miasta Alba. Produkowane w 100% ze szczepu Barbera. Starzone 24 miesiące w dużych beczkach dębowych. Ma głęboki czerwony kolor z purpurowymi refleksami. Przyjemny aromat z nutami czerwonych owoców (zwłaszcza śliwek i czereśni). Pełne ciała, dobrze zbalansowane, eleganckie i aromatyczne. Długi i przyjemny finisz. Doskonałe do czerwonych mięs, salami, makaronu z sosem mięsnym, risotto oraz serów. Najlepsze w temperaturze 18°C-20°C. Barbera d’Alba Superiore to potężne wino z dobrym potencjałem starzenia.

Artenos Quarantia Merlot Raboso IGT Veneto 2018

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: czerwone
RODZAJ: lekko wytrawne

Wino włoskie, czerwone, lekko wytrawne (6 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Produkowane z 2 szczepów bardzo dojrzałych winogron – 70% Merlot i 30% Raboso, częściowo suszonych przed fermentacją, tak jak przy produkcji Amarone. Starzone przez 12 miesięcy w beczkach. Intensywny rubinowoczerwony kolor. Aromat intensywny, owocowy. Smak przyjemnie wytrawny, aksamitny i pełen harmonii. Doskonałe do mięs pieczonych i grillowanych, makaronów, a także do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 20-22°C.

Capitanio Quarantia Pinot Grigio DOC delle Venezie 2019

REGION: Veneto
KRAJ: Włochy
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, lekko wytrawne (6 g cukru/litr) pochodzące z północno-wschodnich Włoch, z regionu Veneto w okolicach Padwy. Produkowane w 100% ze szczepu Pinot Grigio. Słomkowożółty intensywny kolor i przyjemny, delikatny aromat. Wino miękkie, świeże i orzeźwiające. W smaku aksamitne i owocowe. Doskonałe jako aperitif, wyśmienicie współgra z lekkimi potrawami z ryżu lub makaronu, zupami, warzywami , daniami wegetariańskimi, rybami, przekąskami, owocami morza i białymi mięsami. Najlepsze w temperaturze 10-12°C.

Don Gavarre Blanco

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Blanco to wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Przyjemny, słomkowożółty kolor z zielonymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat świeżych owoców (szczególnie jabłek). W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Blanco to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do przekąsek, sałatek, drobiu i owoców morza. Najlepsze w temperaturze 6-8°C.

Don Gavarre Tinto

KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Don Gavarre Tinto to wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii. Intensywny, wiśniowy kolor z fioletowymi przebłyskami. W aromacie wyczuwalny aromat malin i porzeczek. W smaku przyjemne, zbalansowane, utrzymujące się na podniebieniu. Don Gavarre Tinto to łagodne i łatwe do picia wino hiszpańskie. Polecane do przekąsek (szczególnie hiszpańskich w stylu tapas), czerwonych mięs, drobiu i barbecue. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila 2014, Rioja DOC Tinto Gran Reserva

nowość

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone łącznie 60 miesięcy w dębie i butelkach. Głęboki czarnowiśniowy kolor z niuansami terakoty w obrzeżu. Dąb i owoce w złożonym nosie są dobrze połączone i zrównoważone. Doskonałe wino z gęstym, bogatym podniebieniem. Wino z wyrazistym nosem, po którym następuje eleganckie i jedwabiste podniebienie. Z czasem w szkle jeszcze bardziej wzrasta jego złożoność i wielkość. Covila Rioja Gran Reserva to idealny dodatek do czerwonego mięsa lub dziczyzny (pieczonej lub w gulaszu), peklowanego mięsa, tłustych ryb i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-18°C.

 

NAGRODY:
91 punktów Wine Enthusiast
Złoto na Challenge International du Vin
91 punktów Tim Atkins Rioja Raport 2018
90 punktów James Suckling
90 punktów Peñiñ Guide 2016

 

 

La Chapelle de Haut Bages Libéral 2016, Pauillac

REGION: Paulliac (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

La Chapelle de Haut Bages Liberal 2016, Pauillac

Château Fonroque 2011, Saint-Emilion Grand Cru Classe

REGION: Saint-Emilion (Bordeaux)
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau Fonroque 2011, Saint-Emilion Grand Cru Classe

Chateau Siran 2018, Margaux Cru Bourgeois Exceptionnel

REGION: Margaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau La Gurgue 2017, Margaux Cru Bourgeois Exceptionnel

 

Chateau La Gurgue 2017, Margaux Cru Bourgeois Exceptionnel

REGION: Margaux
KRAJ: Francja
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Chateau La Gurgue 2017, Margaux Cru Bourgeois Exceptionnel