Covila Rioja Reserva to wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 18 miesięcy w beczkach (65% dąb amerykański i 35% dąb francuski) i minimum 24 miesiące w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców i truskawek, skóry a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku aromatyczne, krągłe, świetnie wyważone. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Reserva. Szczególnie polecane mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.
NAGRODY:
Złoto Mundus Vini
Złoto Cata Vinum World Wine & Spirit Competition
91 punktów Wine Enthusiast
91 punktów Tim Atkins Rioja Raport 2018
91 punktów James Suckling