Wyświetlanie 1–36 z 69 wyników

Show sidebar
Alaja Crianza
Close

Alaja Crianza DO Jumilla 2017

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane przez Bodegas Luzon ze szczepów Monastrell i Cabernet Sauvignon. Starzone 6 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Wiśniowa barwa z granatowym tłem. W aromacie wyczuwalne dojrzałe czerwone owoce, nuty balsamiczne, słodkie i tostowe. W smaku dobrze zbalansowane, gładkie, mięsiste, z obecnością czerwonych i czarnych owoców, orzechów i tostowych nut pochodzących ze starzenia w beczce. Zalecane serwowanie w temperaturze 16-18°C do sałatek, makaronów, grzybów, ryb, młodych serów i serów kozich, czerwonych i białych mięs, zwłaszcza pieczonej jagnięciny i wieprzowiny.

 

Alaja Blanco
Close

Alaja DO Jumilla Blanco 2019

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla przez Bodegas Luzon, w 100% ze szczepu Airén. Wino o jasnym, słomkowym kolorze. Aromat świeży i roślinny. Wyczuwalne owoce i zioła. W smaku przyjemne, odświeżające i owocowe. Najlepsze w temperaturze 4-6ºC do ryb, owoców morza, potraw z ryżu i makaronu oraz do białych mięs. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku, świetne też jako delikatny aperitif.

Alaja Rosado
Close

Alaja DO Jumilla Rosado 2019

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: różowe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, różowe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Krótka maceracja – kontakt ze skórką przez 2-4 godziny zapewnia piękny, różowy kolor. Intensywny owocowy i roślinny aromat. W smaku świeże, owocowe, delikatne. Przyjemne, łatwe do picia wino. Najlepsze w temperaturze 6-8ºC do ryb, owoców morza, potraw z ryżu i makaronu oraz do potraw z drobiu. Można się nim cieszyć nie tylko do posiłku, świetne także jako delikatny aperitif.

Alaja Tinto
Close

Alaja DO Jumilla Tinto Joven 2018

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, ciemnowiśniowy kolor. Intensywny owocowy aromat. W smaku świeże, owocowe. Przyjemne, łatwe do picia wino. Doskonałe do wszystkich mięs, ryb, wędlin, pizzy, makaronów, grzybów i niezbyt dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Alaja Grandes Anadas
Close

Alaja Grandes Anadas DO Jumilla 2016

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne produkowane ze szczepów Monastrell i Cabernet Sauvignon. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Intensywnie wiśniowa barwa z ceglastą obwódką. W aromacie wyczuwalne dojrzałe owoce, nuty balsamiczne, słodkie i tostowe. Bardzo dobra struktura smaku, gładkie, mięsiste, z obecnością ciemnych czerwonych owoców i pieczeni – charakterystycznych dla win starzonych w dębie. Zalecane serwowanie w temperaturze 16-18°C do sałatek, gulaszy, makaronów, grzybów, kiełbas, ryb, miękkich i kremowych serów oraz serów kozich, czerwonych i białych mięs, zwłaszcza pieczonej jagnięciny i wieprzowiny.

Alaja Organic
Close

Alaja Organic DO Jumilla 2018

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane w 100% ze szczepu Monastrell pochodzącego wyłącznie z uprawy ekologicznej. Intensywna wiśniowa barwa z purpurowym tłem. Intensywny aromat dojrzałych czerwonych owoce i nuty kwiatowe. W smaku bardzo świeże, owocowe, gładkie i smaczne. Słodkie i dojrzałe taniny, zrównoważona kwasowość, długo utrzymujące się na podniebieniu. Zalecane serwowanie w temperaturze 14-16°C do sałatek, dań warzywnych, ryb, wieprzowiny, pieczonego kurczaka i wołowiny, a także do miękkich lub średnio dojrzałych serów.

Wino Alaja Organic posiada certyfikat ekologiczny, a także jest odpowiednie dla wegan.

Close

Alba de Los Infantes Crianza Medal 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 8 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego, a potem przez minimum 9 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, delikatnych przypraw z nutą wanilii, charakterystyczną win dla starzonych w beczkach. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i delikatne taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Nagrodzone: Silver Medal Mundusvini

Alba de Los Infantes Gran Reserva
Close

Alba de Los Infantes Gran Reserva 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w 100% ze szczepu Tempranillo. Posiada najwyższe hiszpańskie oznaczenie Gran Reserva, które oznacza wina starzone minimum 5 lat – z tego 18 miesięcy w beczkach dębowych i 36 miesięcy w butelce. Piękny, intensywny, granatowo-rubinowy kolor. Aromat ciemnych wiśni, śliwek i wanilii charakterystyczny dla win starzonych w beczkach. W smaku bogate, dominują konfitury i taniny świetnie zbilansowane z nutą dębową. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Doskonałe do wszystkich mięs, wędlin, pizzy i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania – nawet do 15 lat.

NAGRODY:
Złoty medal na Berliner Wein Trophy 2016

Alba Semi Seco
Close

Alba de Los Infantes Semi Seco Bianco, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepenas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półwytrawne

Wino hiszpańskie, białe, półwytrawne – 20 g cukru/litr – produkowane w rejonie La Mancha, niedaleko miejscowości Valdepeńas, w 100% ze szczepu Airen. Fermentacja przeprowadzana w temp 15-17 º C, następnie wino jest schładzane w celu jej przerwania i pozostawienie części cukru. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców – takich jak jabłka, gruszki, morele oraz nuta miodu. W smaku bogate, świeże, przyjemne – od półsłodkiego początku po aromatyczny finisz. Idealne jako aperitif, ale też do ciast, herbatników, dań słodko-kwaśnych oraz niektórych rodzajów ryb i owoców morza. Najlepiej podawać schłodzone do 5-8ºC.

Close

Alsina&Sarda Brut Rose

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino różowe musujące, wytrawne, produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane ze szczepów Macabeo, Xarello i Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną identyczną z tą używana przy produkcji szampanów – druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Piękny, intensywnie różowy kolor. Przyjemny świeży smak wytrawny, owocowo-przyprawowy. Najlepsze schłodzone do temperatury około 10 °C. do ryb, serów i jako przyjemny aperitif.

Close

Alsina&Sarda Seco

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Wino białe musujące, lekko wytrawne, produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane w 40% ze szczepu Macabeo, 40% Xarello, 20% Parellada. Zawartość cukru około 10 g/litr. Wytworzone metodą tradycyjną identyczną z tą używana przy produkcji szampanów-druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Ładny, przyjemny, jasny kolor. Aromat delikatnie przyprawowy, wyczuwalne zielone zioła. Smak świeży i delikatnie wytrawny. Najlepsze schłodzone do temperatury około 8 °C do ryb, sałat, serów i jako przyjemny aperitif.

Close

Alsina&Sarda Semi-Seco

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Wino białe musujące, raczej półsłodkie niż półwytrawne (zawartość cukru około 20 g/litr), produkowane i butelkowane w Hiszpanii. Produkowane w 40% ze szczepu Macabeo, 40% Xarello, 20% Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną, identyczną z tą używana przy produkcji szampanów – druga fermentacja zachodzi osobno w każdej butelce. Ładny, przyjemny, jasny kolor. Aromat delikatnie przyprawowy, wyczuwalne zielone zioła. Smak świeży i łagodny, półwytrawny, lekko słodkawy, bardzo owocowy wyczuwalny miodowy posmak. Najlepsze schłodzone do temperatury około 10°C do sałat, serów, niezbyt słodkich deserów i jako przyjemny aperitif.

Altos de Luzon
Close

Altos de Luzon DO Jumilla 2011

REGION: Jumilla
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Jumilla, Hiszpania, w 50% ze szczepu Monastrell (Mourvedre), 25% Tempranillo i 25% Cabernet Sauvignon. Starzone przez 12 miesięcy w nowych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego. Piękny, intensywny wiśniowy kolor granatowymi błyskami. Złożony aromat: dojrzałe owoce (jeżyny, śliwki) przyprawy, nuta wanilii oraz dymu pochodzące od nowych beczek dębowych. W smaku bogate, intensywne, z dojrzałymi taninami, dymem, nutą czekolady. Doskonałe do ciemnych mięs i ryb (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) oraz dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania (nawet do 15 lat).

NAGRODY:
Złoty Medal na Challenge International du Vin 2016
Srebrny Medal Sommelier Wine Awards 2016
Złoty Medal SAKURA – Japan Women’s Wine Awards 2016
91 Punktów Stephen Tanzer’s International Wine Cellar 2016
i wiele innych

 

wino niedostępne

Priorat Anjoli
Close

Anjoli, Priorat DOC Tinto 2011

REGION: Priorat
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane we wschodniej Hiszpanii, w Priorat ogólnie uznawanym za najlepszy region winiarski Hiszpanii i jeden z najlepszych na świecie. Powstaje ze szczepów: 50% Garnacha i 50% Cabernet Sauvignon. Produkcja roczna to 13 000 butelek. Wysoko oceniane przez Wine Advocate 90/100, Wine Spectator 89/100. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat czysty i intensywny, głównie wiśni, czereśni, jeżyn i innych owoców leśnych, z leciutką nutą wanilii z beczki w tle. W smaku krągłe, długie, mocne i zdecydowane, z wyczuwalnymi taninami i dojrzałymi owocami. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, w świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs, zarówno grillowanych jak i pieczonych oraz do serów. Wino z bardzo dobrym potencjałem starzenia. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

Close

Ardevol, Priorat DOC Tinto 2009

REGION: Priorat
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane we wschodniej Hiszpanii, w regionie Priorat – ogólnie uznawanym za najlepszy region winiarski Hiszpanii i jeden z najlepszych na świecie. Powstaje ze szczepów: 50% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot 20% Syrah i 10% Garnacha. Wysoko oceniane przez pisma winiarskie, takie jak jak Wine Advocate 94/100, Wine Spectator 92/100, wielokrotnie nagradzane na lokalnych, krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich. Produkcja roczna to 8 000 butelek. Piękny ciemnowiśniowy kolor, bardzo żywy jak na wino starzone 16 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Aromat ciemnych owoców, wiśni z nutą fig i przypraw. W smaku bogate, złożone – dominują, dojrzałe jagody, a w tle lekko mineralne z leciutką nutą wanilii z beczki. Finisz bogaty i długi. Jedno z najsłynniejszych win hiszpańskich, w świetnym wydaniu, głębokie i z charakterem. Szczególnie polecane do ciemnych mięs, zarówno grillowanych jak i pieczonych oraz do serów. Potencjał starzenia – wino ewoluuje w butelce osiągając najlepszą jakość po około 4-6 latach. Potencjał starzenia – można je przechowywać do 10 lat. Najlepsze w temperaturze około 18°C.

Azul Mujer
Close

Azul Mujer Moscatel SWEET 2018, DO La Mancha

REGION: La Mancha
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: słodkie

Azul Mujer to wino hiszpańskie białe, słodkie z regionu La Mancha. Nazwa wina Azul Mujer oznacza z hiszpańskiego „niebieską kobietę” ze względu na kolor butelki, w jakim zamknięte jest to białe, słodkie wino. Produkowane w 100% ze szczepu Moscatel. Barwa żółtozielona, aromaty owocowe z nutami miodu, jaśminu i pomarańczy. W smaku orzeźwiające, owocowe, delikatne i słodkie. Łatwe do picia wino, doskonałe dla każdego podniebienia. Polecane w szczególności do deserów, jednak można się nim cieszyć także samodzielnie (jako aperitif). Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 5-7oC.
Zawartość alkoholu: 12%.

Campuzano Blanco
Close

Campuzano Blanco Semidulce

REGION: vino de mesa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: półsłodkie

Wino hiszpańskie, białe, półsłodkie (około 30-35 g cukru/litr), produkowane w rejonie La Mancha ze szczepu Airén. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo – roślinny, głównie owoców tropikalnych. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków – zwłaszcza potraw kuchni egzotycznej, ryb, owoców morza i białych mięs, do niezbyt słodkich deserów – jak też jako aperitif.

Campuzano Tinto
Close

Campuzano Tinto Semidulce

REGION: vino de mesa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino hiszpańskie, czerwone, półsłodkie (30 g cukru/litr), produkowane w rejonie La Mancha ze szczepu Tempranillo. Ładny, wiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy – głównie dojrzałych malin i czerwonych porzeczek. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do przystawek, mięs przyrządzonych na słodko lub słodko-kwaśno, drobiu, makaronów i delikatnych serów – jak też jako aperitif. Najlepsze w temperaturze 12-15°C.

Close

Carlos Plaza Joven 2011

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 90% i Syrah 10%. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie truskawek, jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świetnie zrównoważone, dominują owoce i taniny. Młode wino z charakterem – mocne i zdecydowane, ale zarazem przyjemne i łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, pizzy, warzyw i innych potraw wegetariańskich, potraw z grilla, mięs i serów. Ale można się nim delektować nie tylko do posiłku. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the International Wine Guide 2012, Spain
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012
Penin Guide 2012: 88 points: Very Good (*****).

Close

Carlos Plaza Roble 2009

REGION: Estremadura
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Estremadura, w zachodniej Hiszpanii, ze szczepów Tempranillo 70%, Syrah 15% i Merlot 15%. Starzone 6 miesięcy w nowych beczkach z dębu amerykańskiego i francuskiego. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat owocowy – głównie dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek, z leciutką nutą dymu, wanilii, przypraw i kakao w tle. W smaku świetnie zrównoważone, zdecydowane i z charakterem, ale przyjemne do picia – początkowo dominują owoce i dojrzałe taniny, później pojawia się likier kawowy. Świetnie pasuje do bardzo różnorodnych potraw od mięs, pieczeni z grilla, wędlin, przystawek, pizzy i warzyw poprzez ryby z frytkami aż do gorzkiej czekolady. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

NAGRODY:
Uhonorowane wieloma nagrodami i medalami – między innymi:
Silver Medal on the Premium Select Wine Challenge,
Silver Medal on the International Wines & Spirits Contest CINVE, Sevilla 2011
Silver Medal on the International Wine Challenge CATAVINUM, Spain 2011,
Recommended on the Gourmets Guide of The Best Wines of Spain 2012,
Intervinos Guide 2012: 88 Points: Very Good,
Best Wine at his category at the Wines of the Museum Contest, Extremadura 2012.

Cava Brut
Close

Cava Invicto Brut Reserva

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące wytrawne

Wino białe musujące, hiszpańskie, lekko wytrawne (5,4 g cukru/litr), produkowane z 3 szczepów tradycyjnych dla Cavy: Macabeo, Xarello i Parellada z leciutkim dodatkiem Chardonnay. Wytworzone metodą tradycyjną – identyczną jak ta stosowana przy produkcji szampanów. Starzone w butelkach przez okres około 30 miesięcy. W smaku delikatne, orzeźwiające ale też eleganckie i długie, a drobne bąbelki podnoszą jeszcze walory smakowe. Dominuje aromat dojrzałych owoców z czasem pojawiają się też kremowe nuty. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów. Najlepsze schłodzone do temperatury około 6-8°C.

Cava Invicto Semi Seco
Close

Cava Invicto Semi Seco Reserva

REGION: Katalonia
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: musujące półwytrawne

Wino białe musujące, hiszpańskie, półwytrawne (33 g cukru/litr), produkowane z 3 szczepów tradycyjnych dla Cavy : Macabeo, Xarello i Parellada. Wytworzone metodą tradycyjną – identyczną jak ta stosowana przy produkcji szampanów. Starzone w butelkach przez okres około 24 miesięcy. W smaku delikatne, orzeźwiające ale też eleganckie i długie, a drobne bąbelki i lekka słodycz podnoszą jeszcze walory smakowe. Dominuje aromat dojrzałych owoców z czasem pojawiają się też kremowe nuty. Doskonałe jako aperitif, polecane również do wszystkich owoców morza, przystawek, ryb i białego mięsa, zup, a także delikatnych serów oraz do deserów. Najlepsze schłodzone do temperatury około 6-8°C.

Albarino Rias Baixas
Close

Colleita de Martís Albariño Rias Baixas 2011

REGION: Galicja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rias Baixas – miejscu w północno-zachodniej Hiszpanii, skąd pochodzą najlepsze białe wina. Wytwarzane w 100% ze szczepu Albariño. Piękny jasnosłomkowy kolor z zielonymi refleksami. Balsamiczny aromat roślinny – głównie liści laurowych, eukaliptusa i dojrzałych jabłek. W smaku dobrze zbudowane, odświeżające i złożone. Znajdujemy zarówno świeżo skoszoną trawę jak i cytryny. Leciuteńka, przyjemna goryczka powoduje, że są szczególnie polecane do ryb, owoców morza, potraw wegetariańskich, warzyw, białych mięs, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10°C.

 

Covila Magnum 
Close

Covila 2006 Magnum, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Rioja Reserva
Close

Covila 2015, Rioja DOC Tinto Reserva

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 18 miesięcy w beczkach (65% dąb amerykański i 35% dąb francuski) i minimum 24 miesiące w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych ciemnych owoców i truskawek, skóry a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku aromatyczne, krągłe, świetnie wyważone. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Reserva. Szczególnie polecane mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Crianza
Close

Covila 2017, Rioja DOC Tinto Crianza

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i 6 miesięcy w butelkach. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat dojrzałych owoców, głównie jeżyn i czarnej porzeczki, przypraw, wanilii, kakao a także dymu – charakterystyczny dla starzonych win z tego regionu. W smaku wyczuwalne głównie ciemne owoce i taniny, zachowuje świetną równowagę między mocą i świeżością. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, klasy Crianza. Szczególnie polecane do mięs (zwłaszcza pieczonych i grillowanych) i serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C.

Covila Blanco
Close

Covila 2019, Rioja DOC Blanco

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta ze szczepów Viura, Sauvignon Blanc i Malvasia. Przyjemny jasnosłomkowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie jabłek i gruszek z lekka nuta bananową. W smaku przyjemne i wyjątkowo odświeżające. Dominują zielone jabłka, świetnie zharmonizowane z aromatem. Biała wersja najsłynniejszego wina hiszpańskiego – łagodne, przyjemne, łatwe do picia. Szczególnie polecane do ryb, owoców morza, białych mięs, przystawek, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 9-12°C.

Covila Rioja Tinto
Close

Covila 2019, Rioja DOC Tinto

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesta w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny ciemnowiśniowy kolor. Aromat zdecydowanie owocowy, głównie jeżyn i czarnej porzeczki. W smaku świeże, przyjemne. Najsłynniejsze wino hiszpańskie, łagodne, przyjemne, łatwe do picia. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów, a także jako przyjemny aperitif. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Don Juan Bianco
Close

Don Juan Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków (zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs), jak też jako aperitif.

Don Juan Tinto
Close

Don Juan Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Don Salinas Semi Dulce
Close

Don Salinas 2013, Monastrell, Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: słodkie

Wino czerwone, słodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowo-czerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów – zarówno owocowych jak i czekoladowych – oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12 °C. Wino z dobrym potencjałem starzenia.

Don Salinas Semi Dulce
Close

Don Salinas 2016, Monastrell, Semi Dulce

REGION: Alicante
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: półsłodkie

Wino czerwone, półsłodkie, produkowane i butelkowane w regionie Alicante, Hiszpania, w 100% ze szczepu Monastrell (Mourvedre). Piękny, intensywny, purpurowoczerwony kolor. Intensywny aromat – dominują dojrzałe jagody i przyprawy. W smaku przyjemne, kremowe, z jedwabistymi taninami świetnie równoważącymi słodycz wina. Doskonałe do deserów (zarówno owocowych jak i czekoladowych) oraz do dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 9-12°C. Wino z dobrym potencjałem starzenia.

 

wino niedostępne

Close

Dona Beatriz 2009, Rueda Do Verdejo*

REGION: Rueda
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino białe, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rueda w Hiszpanii, w 100% ze szczepu Verdejo. Przyjemny jasny, biało-żółty kolor. Znakomite połączenie pełnego ciała, mocnego wina z owocowym aromatem, głównie brzoskwiń i mandarynek. W smaku pełne, świeże, dobrze zrównoważone. Świetnej klasy wino. Doskonałe do sałat, białych mięs, ryb i owoców morza. Polecane też jako delikatny aperitif. Najlepsze w temperaturze 8-10ºC. *ostatnie butelki – rabat 10%

El Principe de Villa Navarra 2020
Close

El Principe de Villa, Navarra 2020

nowość

REGION: Navarra
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

El Principe de Villa to wino czerwone, wytrawne, produkowane w regionie Navarra w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. El Principe de Villa najlepsze jest w temperaturze 14-15°C.

Espana Bianco
Close

Espana Bianco

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: białe
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, białe, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie Hiszpanii w 100% ze szczepu Airen. Przyjemny, jasny kolor. Aromat owocowo-roślinny, głównie owoców tropikalnych i świeżo skoszonej trawy. W smaku dominują owoce egotyczne. Delikatne, łatwe do picia wino, przyjemne i odświeżające. Najlepiej podawać schłodzone do 6-8ºC, zarówno do posiłków – zwłaszcza ryb, owoców morza i białych mięs – jak też jako aperitif.

Close

Espana Tinto

REGION: vino de messa
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino czerwone, wytrawne, produkowane w centralnym rejonie w 100% ze szczepu Tempranillo. Piękny purpurowy kolor. Aromat ciemnych owoców. W smaku świeże, przyjemne i owocowe. Łagodne, łatwe do picia wino hiszpańskie. Szczególnie polecane do wędlin, przystawek, mięs i serów. Najlepsze w temperaturze 14-16°C.

Wino niedostępne