Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Show sidebar
Alba de Los Infantes Gran Reserva
Close

Alba de Los Infantes Gran Reserva 2011, D.O. Valdepeñas

REGION: Valdepeñas
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie, czerwone, wytrawne produkowane i butelkowane w regionie Valdepeńas w 100% ze szczepu Tempranillo. Posiada najwyższe hiszpańskie oznaczenie Gran Reserva, które oznacza wina starzone minimum 5 lat – z tego 18 miesięcy w beczkach dębowych i 36 miesięcy w butelce. Piękny, intensywny, granatowo-rubinowy kolor. Aromat ciemnych wiśni, śliwek i wanilii charakterystyczny dla win starzonych w beczkach. W smaku bogate, dominują konfitury i taniny świetnie zbilansowane z nutą dębową. Smak długo pozostaje na podniebieniu. Doskonałe do wszystkich mięs, wędlin, pizzy i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 16-18°C. Nadaje się zarówno do natychmiastowego picia, jak i do dłuższego przechowywania – nawet do 15 lat.

NAGRODY:
Złoty medal na Berliner Wein Trophy 2016

Covila Rioja Gran Reserva
Close

Covila 2014, Rioja DOC Tinto Gran Reserva

wkrótce w ofercie

REGION: Rioja
KRAJ: Hiszpania
KOLOR: czerwone
RODZAJ: wytrawne

Wino hiszpańskie czerwone, wytrawne, produkowane i butelkowane w regionie Rioja Alavesa w 100% ze szczepu Tempranillo. Starzone łącznie 60 miesięcy w dębie i butelkach. Głęboki czarnowiśniowy kolor z niuansami terakoty w obrzeżu. Dąb i owoce w złożonym nosie są dobrze połączone i zrównoważone. Doskonałe wino z gęstym, bogatym podniebieniem. Wino z wyrazistym nosem, po którym następuje eleganckie i jedwabiste podniebienie. Z czasem w szkle jeszcze bardziej wzrasta jego złożoność i wielkość. Covila Rioja Gran Reserva to idealny dodatek do czerwonego mięsa lub dziczyzny (pieczonej lub w gulaszu), peklowanego mięsa, tłustych ryb i dojrzałych serów. Najlepsze w temperaturze 14-18°C.

 

NAGRODY:
91 punktów Wine Enthusiast
Złoto na Challenge International du Vin
91 punktów Tim Atkins Rioja Raport 2018
90 punktów James Suckling
90 punktów Peñiñ Guide 2016